Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 24, 2018 11:05 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ πολυπληθών Eνοριτών και Eνοριτισσών, τελέσθηκε, χθες το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018 και 5ης εβδομάδας της Μεγάλης Σαρακοστής, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας.

Από νωρίς, πάμπολλοι ήταν οι Πιστοί συνδημότες και οι συνδημότισσές μας, οι οποίοι προσέρχονταν με θρησκευτική ευλάβεια, για να συμμετάσχουν στην Ακολουθία, αλλά και να προσκυνήσουν την επιβλητική εικόνα με την Θεοτόκο να κρατά όρθιο τον μικρό Ιησού Χριστό.

Χθες, ακούστηκαν και οι 24 Οίκοι που συνθέτουν τον Ακάθιστο Ύμνο, με τους Πιστούς Ενορίτες και Ενορίτισσες, να συμμετέχουν και να ψάλλουν μαζί, το κοντάκιο – αριστούργημα της Βυζαντινής υμνογαφίας, το οποίο είναι αφιερωμένο, ως γνωστόν, στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέσθηκε υπό του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Νάκου, συνεπικουρούμενου από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Χριστοδούλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι στην είσοδο του Ιερού Ναού και ενόψει του Πάσχα, τέθηκαν προς διάθεση (σε ιδιαίτερα μάλιστα προσιτές τιμές), καλαίσθητες λαμπάδες με πρωτότυπα και ευφάνταστα σχέδια για μικρούς και μεγάλους, όλες χειροποίητα φτιαγμένες από μέλη των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού, οι οποίες λαμπάδες, θα διατίθενται μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα.

  

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ πολυπληθών Eνοριτών κ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ πολυπληθών Eνοριτών κ Rating: 0
scroll to top