Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ

Φεβρουάριος 24, 2018 2:25 πμ A+ / A-

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ

Το πλήρες πρόγραμμα

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ώρες ξεκινά το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ – θεσμός για την πόλη μας, με σύνθημα «Σαν  αύριο… σαν χθες».

Στις 5, 6 και 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν προηγηθεί, βεβαίως, τα Μαθητικά Δημοτικά Συμβούλια με θέμα «Ιστορικά κτήρια της πόλης μας. Προτάσεις για το παρόν και το μέλλον τους», στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στο σχολικό συγκρότημα των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης μας στον χώρο της πρώην ΙΖΟΛΑ, είχε πραγματοποιηθεί το 3ο Graffiti Festival, αλλά είχαν διεξαχθεί και διαγωνισμοί αφίσας και συνθήματος, όλα «προάγγελοι» του Φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ανελλιπούς διεξαγωγής.

Θα συμμετάσχουν μαθητές, μαθήτριες και Εκπαιδευτικοί από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, εθελοντές και εθελόντριες, αλλά και Σύλλογοι Γονέων από τρία Δημοτικά (12ο, 17ο και 26ο) και ένα Γυμνάσιο (2ο), οι οποίοι για δεκατρείς συνολικά ημέρες, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ερμηνεύσουν ρόλους, θα μας διασκεδάσουν, θα μας συγκινήσουν και σίγουρα θα μας καταστήσουν πλήρως σαφές στο για ποια άτομα είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ, που δεν είναι άλλα από τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, δηλαδή τα άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.

Στα άτομα εκείνα της τρίτης ηλικίας, που όπως πολύ εύστοχα τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κ. Κώστας Καλογερόπουλος, «οι γονείς μας, οι παππούδες μας, είναι οι ρίζες που μας κρατούν ενωμένους με την οικογένεια, με την παράδοση, αλλά και αυτοί που θα μας δώσουν ‘‘φτερά’’ όταν χρειαστεί να πορευτούμε στο δικό μας δρόμο!.

Η ανάγκη τους να νοιώθουν χρήσιμοι ως τα βαθιά γεράματα, είναι αυτό που τους δίνει ικανοποίηση και όρεξη για ζωή!

Η τρίτη ηλικία αξίζει την αγάπη και το σεβασμό μας, όχι μόνο για τις ηθικές αξίες που μεταφέρει, αλλά γιατί μας διδάσκει να μαχόμστε με σθένος για τα πράγματα που αξίζουν!!!».

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Καλογερόπουλος δεν παρέλειψε  φυσικά να αποδώσει τα εύσημά του και προς τους μαθητές και τους δασκάλους τους, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Αξίζει κι ένα αφιέρωμα από όλα τα σχολεία της πόλης μας. Σε αυτή τη γιορτή πολιτισμού και παιδείας, είμαι σίγουρος πως οι μαθητές μας θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, τον καλύτερό τους εαυτό εμπνεόμενοι από τους δασκάλους τους, για να εκφράσουν την αγάπη τους στον παππού και στη γιαγιά τους. Καλή επιτυχία».

Από την μεριά του, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, σε δικό του σύντομο χαιρετισμό και αισθανόμενος περηφάνια, τόνισε χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζουμε και φέτος με μεγάλη περηφάνια, την έναρξη του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ των σχολείων της πόλης μας.

Ενός πλέον σημαντικού πολιτιστικού αλλά και παιδαγωγικού θεσμού που προάγει τον πολιτισμό και την παιδεία και αποτελεί κύτταρο πνευματικής, καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δημιουργίας και δράσης στο πλαίσιο του σχολείου, που αγκαλιάζει όμως την ευρύτερη κοινωνία της Καλλιθέας μας.

Φέτος κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης ζωής, αποδεικνύοντας πως εκπαιδευτικοί, μαθητές και εθελοντές πίστεψαν, αγκάλιασαν και υπηρετούν επιτυχώς και ανιδιοτελώς, με ψυχή, τον θεσμό.

Τον επιδιώκουν και τον ενθαρρύνουν και φυσικά δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε και να στηρίξουμε και εμείς από την πλευρά μας, τον θεσμό αυτό.

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, σε όλους, με την ευχή και την επιθυμία η φλόγα της δημιουργίας και η δίψα της γνώσης να μην σβήσουν ποτέ από μικρούς και μεγάλους.

Καλή Επιτυχία».

Αντίστοιχα, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Κα Γιούλη Χρονοπούλου, σε δικό της μήνυμα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι 10 χρόνια τώρα που ο Δήμος Καλλιθέας με οτν θεσμό του μαθητικού φεστιβάλ κινητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσφέροντας εναύσματαδημιουργικότητας, καλλιτεχνικής δραστηριότητας και εμπλοκής στην κοινότητα.

Ολοένα και περισσότερο ο θεσμός αγκαλιάζει την πόλη, διαπερνά τη μαθητική ζωή και λειτουργεί λυτρωτικά.

Με τις πολλές, άλλωστε, πτυχές του (από το δημοτικό συμβούλιο και τους διαγωνισμούς αφίσας & συνθήματος, μέχρι τις καλλιτεχνικές του δράσεις), που τις ενοποιεί ένα κεντρικό θέμα (φέτος η Τρίτη ηλικία και οι περασμένες δεκαετίες), δίνει πολλαπλές ευκαιρίες έκφρασης στα παιδιά, διανοίγοντας ποικίλους δρόμους επικοινωνίας και εκδήλωσης συναισθημάτων & σκέψεων.

Είναι ένα γεγονός, που όλα τα σχολεία περιμένουν με ανυπομονησία για να δείξουν και να δουν.

Γιατί μια σπουδαία λειτουργία του φεστιβάλ είναι ακριβώς το μοίρασμα, η αλληλεπίδραση, η αμοιβαία αναγνώριση της δουλειάς κάθε σχολείου, η αίσθηση της κοινότητας.

Είναι γιορτή για την πόλη, αίσθηση χαράς και ικανοποίησης, απόσταγμα συλλογικής προσπάθειας.

Είναι μια σπορά που έπιασε ρίζες και δίνει γευστικούς καρπούς».

Αφού αναφέρουμε ότι όλοι οι σύντομοι παραπάνω χαιρετισμοί συμπεριλαμβάνονται και στο ιδιαίτερα καλαίσθητο βιβλιαράκι – πρόγραμμα, το οποίο θα διανέμεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, παραθέτουμε παρακάτω, το πλήρες πρόγραμμα με τα Σχολεία που θα συμμετάσχουν, τις ημερομηνίες, καθώς και τις τοποθεσίες διεξαγωγής του, που φέτος θα είναι το Δημοτικό Θέατρο, ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Καλυψώ», καθώς και το Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης μας.

Ευχόμαστε, ολόψυχα, καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ.

  

  

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ Reviewed by on . 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ Το πλήρες πρόγραμμα ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ώρες ξεκινά το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ – θεσ 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ… ΣΑΝ ΧΘΕΣ Το πλήρες πρόγραμμα ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ώρες ξεκινά το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ – θεσ Rating: 0
scroll to top