Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 4, 2018 9:33 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση

ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ πάρα πολλών επισήμων, φίλων, αλλά και μελών των δύο ιδιαίτερα αγαπητών σε εμάς  ποδοσφαιρικών σωματείων, του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας και του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης μας, στον χώρο της πρώην ΙΖΟΛΑ, η κοινή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς τους.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους καλωσόρισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των δύο Σωματείων, Κα Κέλλυ Σπηλιώτη, η οποία, παρά το εμφανές αρχικό της τρακ, παρουσίασε τελικά με άνεση όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, αποσπώντας – κατόπιν και προτροπής του Προέδρου κ. Σπηλιωτόπουλου –  το θερμό χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Λίγο πριν καλέσει στο βήμα του ομιλητή τον αεικίνητο κοινό Πρόεδρο των δύο σωματείων, κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, η ίδια η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, αλλά τα λοιπά μέλη  των Διοικητικών Συμβουλίων, του επιφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε τα γενέθλιά του χθες (χρόνια πολλά και ευτυχισμένα αγαπημένε μας φίλε και από εμάς) και του ετοίμασαν και εμφάνισαν επί σκηνής, μία πολύ ωραία μικρή τούρτα, μαζί με ένα κεράκι, γεγονός που ναι μεν συγκίνησε τον Πρόεδρο, αλλά και έδωσε το έναυσμα στους παρευρισκομένους να εκφράσουν την αγάπη τους προς τον ίδιο, χειροκροτώντας τον έντονα, παρατεταμένα και θερμά, απευθύνοντάς του, παράλληλα, πολλές ευχές.

Μετά το αρχικό ευχάριστο ξάφνιασμά του, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε συγκινημένος όλους για τις ευχές τους, ανέφερε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Κύριε Δήμαρχε,

Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτη,

Κύριε Εκπρόσωπε της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών,

Κύριε Πρόεδρε του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»,

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Κύριοι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων,

Τιμώμενα πρόσωπα της αποψινής εκδήλωσης,

Φίλες και φίλοι,

Γονείς και ποδοσφαιριστές των Συλλόγων μας του Ολυμπιακού και του Φοίνικα.

Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωσή μας και ευχόμαστε το 2018 να έχουμε υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα, ευημερία, καλή εργασία, καλή πρόοοδο στους αθλητές μας και αγωνιστικές επιτυχίες με τους συλλόγους μας.

Αποτελεί τιμή για εμάς η παρουσία σας και ιδιαίτερα του κ. Δημάρχου, ο οποίος δηλώνει πάντα παρών στις εκδηλώσεις μας.

Πιστεύω μας είναι το τρίπτυχο «Αθλητισμός – Υγεία – Πολιτισμός». Η αγάπη μας για τα παδιά σαν παιδαγωγοί, αλλά και η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο σαν άθλημα, αποτελούν το κίνητρο για εμάς και την ενασχόλησή μας σε συλλογικό επίπεδο.

Καταφέραμε, επιτέλους, να δημιουργήσουμε μία μεγάλη και αξιοζήλευτη «κυψέλη» νεαρών και εξελίξιμων ταλέντων, αυριανών μεγάλων ποδοσφαιριστών, μέσα από τις πολυπληθείς και κάθε ηλικιακής κατηγορίας Ακαδημίες, που πλέον διαθέτουμε.

Με χαρά υπερηφανεηυόμαστε, πως είμαστε η μεγαλύτερη Ακαδημία στο Δήμο μας, με πάνω από 300 και παιδιά.

Δεν σταθήκαμε, όμως, εκεί. Δημιουργήσαμε και τη νέα Γυναικεία ομάδα μας, κάτι που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή, με πάνω από είκοσι (20) αθλήτριες να γυμνάζονται και να κάνουν ποδοσφαιρικά όνειρα με τη συμμετοχή τους στο νέο, πλέον, πρωτάθλημα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στόχος μας είναι, να δημιουργήσουμε και αποκλειστικά Γυναικείες Ακαδημίες, μιάς και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό, όμως, σημαίνει και μεγαλύτερες ευθύνες, καθώς και προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία, τα οποία, όμως, είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε.

Ξέρουμε πολύ καλά πως αν αυτό που δημιουργήσαμε δεν το στηρίξουμε σε γερά θεμέλια, πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει.

Έχει αποδειχθεί, πως ομάδες που κράτησαν τον Ακαδημαϊκό τους κορμό, ανέβηκαν ψηλά. Αντιθέτως, αυτοί που επέλεψαν μεμονωμένα να αποσπαστούν, χάθηκαν. Και εμείς έχουμε καλές ηλικιακα φουρνιές, με μεγάλες προσδοκίες, αρκεί φυσικά, όλοι μαζί, να τις υποστηρίξουμε».

Ακολούθως, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αφού αναφέρθηκε, εν τάχει, πρώτα στην αναγκαιότητα του χωρισμού του κλασικού ποδοσφαίρου με το ποδόσφαιρο 5Χ5, καθώς και στην πλούσια ιστορία που έχουν να επιδείξουν οι δύο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της πόλης μας, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξαν τα δύο σωματεία – των οποίων έχει τη τιμή να ηγείται – κατά την περασμένη χρονιά, ενώ, επίσης, προσφώνησε ονομαστικά – έναν προς έναν, όλους τους χορηγούς που στηρίζουν και βοηθούν τα δύο σωματεία και συγκεκριμένα, το συνεργείο αυτοκινήτων  Ready Auto Care μαζί με το ασφαλιστικό γραφείο TSK, τον κ. Βασίλειο Τζανακάκη από την εταιρεία DELL, ο οποίος φρόντισε για την μικροφωνική και οπτικοακουστική κάλυψη της όλης εκδήλωσης, την εταιρεία Amplus, την εταιρεία ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΛΥΣΙΣ, την εταιρεία PROOPTICS, τον κ. Δήμητρη Λουμπαρδιά με τα Έπαθλα ΖΕΥΣ, τον Ιατρό – Ορθοπεδικό κ. Λευτέρη Καραδήμα, την Οδοντίατρο Κα Μαρία Μαργαρίτη, το κορυφαίο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο των Βαλκανίων, το Ωνάσειο, το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, τον κ. Αναστάσιο Ναστούλη με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αγία Μαρίνα Αίγινας, αλλά και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ως χορηγό επικοινωνίας.

Ο πραγματικά αεικίνητος Πρόεδρος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, παράλληλα, τη Διοίκηση του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον κ. Δημάρχο, για την υπερπολύτιμη και πολυποίκιλη βοήθεια που προσφέρουν χρόνια τώρα, αλλά και τα λοιπά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων (τους κ.κ. Αριστέα Καπουράνη – Παρτσανάκη, Μαίρη Μαυρίδου, Μάκη Σπηλιωτόπουλο και τον απουσιάζοντα για σοβαρότατο δυσάρεστο λόγο, Ανδρέα Τσιφρήκα), καθώς και τους Προπονητές, τους Εφόρους, τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά, πρωτίστως, τους ποδοφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες, για την αγαστή συνεργασία που έχουν.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε το δεύτερο, στην ουσία, μέρος της όλης εκδήλωσης, αυτό των βραβεύσεων.

Πρώτο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ήταν ο Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός κ. Ελευθέριος Καραδήμας, για την «εξαιρετική προσφορά Ορθοπεδικής κάλυψης προς όλους τους ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας».

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, τόσο προς τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, όσο και προς το ρόλο που διαδραματίζουν τα δύο αυτά ποδοσφαιρικά σωματεία στην πόλη μας.

Δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ήταν ο κ. Σταύρος Κατσικογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Συνεργείου Αυτοκινήτων Ready Auto Care”, καθώς και των Ασφαλιστικών Γραφείων TSK, για την «εξαιρετική προσφορά πλήρους αθλητικής ενδυματολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης προς όλους τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας».

Το βραβείο εκ μέρους του απουσιάζοντα κ. Κατσικογιάννη, παρέλαβε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Κα Κέλλυ Σπηλιώτη, από τα χέρια του Συμβούλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών κ. Στυλιανό Ευστρατίου, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον κόσμο, αλλά και από την οργάνωση που διέπει τα δύο σωματεία.

Τρίτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο κ. Γεώργιος Δαμανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Πληροφορικής Amplus A.E.”, για την «εξαιρετική προσφορά οικονομικής στήριξης στο έργο του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας».

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος και εκείνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Οργανισμού και των δύο σωματείων.

Τέταρτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο  κ. Παντελής Αμερικάνος, Παιδαγωγός – Προπονητής, «για το ήθος του και την εξαιρετική του προσφορά σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας».

Το τιμώμενο πρόσωπο βράβευσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της γιατί της δόθηκε η δυνατότητα να βρεθεί για άλλη μία φορά σε εκδήλωση με πάρα πολλά παιδιά, καθώς τον Παντελή Αμερικάνο, συνόδευσαν επί σκηνής και νεαροί αθλητές και αθλήτρια που προπονεί σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πέμπτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο κ. Χρήστος Εντερνίδης, πρώην Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας, για την «πολυετή προσφορά του στο χώρο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας».

Την απονομή στον τιμώμενο κ. Εντερνίδη, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό, δεν παρέλειψε, για μία ακόμη φορά, να αναφερθεί στην αγάπη που έχει ιδίως προς τον Ολυμπιακό Καλλιθέας, λόγω και του ονόματός του, μην κρύβοντας, έτσι, τα οπαδικά του αισθήματα.

Έκτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο  Μιχάλης Κούκος, ο λιλιπούτειος ποδοσφαιριστής, για την «εξαιρετικά επιτυχημένη συμμετοχή του στις προπονητικές δραστηριότητες και ως ο νεαρότερος  ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας».

Την απονομή στον εκκολαπτόμενο αυριανό αστέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος απένειμε τα εύσημά του προς τους γονείς και κηδεμόνες των παριστάμενων ποδοφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, για την ενθάρρυνσή τους να ασχολούνται αυτά με τον αθλητισμό και στη προκειμένη περίπτωση, με το ποδόσφαιρο.

Τελευταία βραβευθέντα πρόσωπα, ήταν τα μικρότερα σε ηλικία αθλούμενα μέλη, τόσο του Φοίνικα Καλλιθέας, όσο και του Ολυμπιακού Καλλιθέας.

Την απονομή σ’ αυτά των τιμητικών μεταλλίων, πραγματοποίησαν, από κοινού, η Κα Βούλα Κοσμίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας, καθώς και ο κ. Χάρης Πανικίδης, επί σειρά ετών Εκπαιδευτικός, ο οποίος διδάσκει παραδοσιακούς χορούς.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σισώης Σκάρκος από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ευλόγησε και έκοψε συμβολικά, το πρώτο κομμάτι της Βασιλόπιτας, ενώ στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη των δύο σωματείων για την έμπρακτη αγάπη που επιδεικνύουν, με κάθε τρόπο, προς τον Ιερό Ναό στον οποίο ιερουργεί.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή και διανομή και των υπόλοιπων κομματιών από την ιδιαίτερα καλαίσθητη αλλά και ογκώδη για την περίσταση Βασιλόπιτα, με τυχερές να αναδεικνύνται η τερματοφύλακας της Γυναικείας ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας, Μαρία Μπερεδήμα, καθώς και η Εφορος του τμήματος prejunior, επίσης του Φοίνικα Καλλιθέας, Κα Κική Λιούρου.

Συγχαρητήρια αξίζουν πολλά, σε όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα, έτσι ώστε και αυτή η ετήσια κοινή εκδήλωση των αγαπημένων μας Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Και του χρόνου.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & 1ου ΛΥΚ Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & 1ου ΛΥΚ Rating: 0
scroll to top