Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ιανουάριος 19, 2018 8:00 μμ A+ / A-

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Οι απόψεις του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου

ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΙΣ απόψεις του για τρία σημαντικά δημοτικά, μεταξύ άλλων, θέματα, είχε την ευκαιρία να εκφράσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Συγκεκριμένα, στα θέματα που αφορούσαν, α) το σπιτάκι – «κάστρο» της οδού Μπιζανίου, για τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, καθώς και γ) για τις πολύ πρόσφατες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» στην Καλλιθέα, ο επί σειρά ετών πρώην Αντιδήμαρχος, ανέφερε τα ακόλουθα:

Για το σπιτάκι «κάστρο» της οδού Μπιζανίου

Ως σημαντική στιγμή για την Καλλιθέα χαρακτήρισε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, την ομόφωνη έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας για την αποκατάσταση του ιστορικού σπιτιού – «κάστρου» επί της οδού Μπιζανίου, κατά την  προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Θ. Ψαλιδόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου, με το οποίο διασώζεται η ιστορική μνήμη της συμβολής του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού.

Εξήρε το ρόλο των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπογραμμίζοντας τη μακρόχρονη ενασχόληση, όπως και την αφοσίωσή τους στην έγκυρη ολοκλήρωση των μελετών.

Υπογράμμισε την ανάγκη να επιβλεφθεί με επιμέλεια το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του όλου έργου.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητη η εκ νέου αποκατάσταση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλλιθέας και των Αντιστασιακών Οργανώσεων για την ανάδειξη αυτού του χώρου ιστορικής μνήμης στη σύγχρονη κοινωνική ζωή και τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Πρότεινε, επίσης, το κτίσμα της οδού Μπιζανίου να γίνει η έδρα του Παραρτήματος Καλλιθέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αναφερόμενος, τέλος, στο Τυπογραφείο του ΕΑΜ, επί της οδού Σκρα 31, ο κ. Ψαλιδόπουλος πρότεινε την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την ένταξη της αποκατάστασης του χώρου στο νομικό καθεστώς των χώρων ιστορικής μνήμης, τονίζοντας ότι αυτή θα επιτρέψει τη νομική αντιμετώπιση της αδυναμίας να δημιουργηθεί μουσείο, όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατοικίας της οδού Μπιζανίου.

Για τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών

Αφού πρώτα εξέφρασε, εκ νέου, τη βαθύτατη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες του δυστυχήματος στη Στέγη Προνοίας Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, το προηγούμενο Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος υπογράμμισε την άμεση ανάγκη νέου διαλόγου και συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων για την οργάνωση του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας στις σύγχρονες συνθήκες. 

Τόνισε ότι η έκταση και το περιεχόμενο των κοινωνικών επιπτώσεων από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση, δοκιμάζουν έντονα τις αντοχές των υφισταμένων δομών, υποστηρίζοντας ότι η «θεσμοθέτηση της φιλανθρωπίας» δεν είναι πλέον επαρκής για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών.

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να αποφευχθούν άγονες αντιπαραθέσεις και κάλεσε σε άμεση σύμπραξη και συντονισμό όλων των φορέων, της Εκκλησίας, των δημοσίων και δημοτικών δομών, όπως και των εθελοντικών κινήσεων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης. 

Σημείωσε, επίσης, πως είναι απαραίτητο να επανεξεταστούν, το ταχύτερο, οι δυνατότητες ανασύνταξης της Στέγης του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων και συντάχθηκε με την άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο να αφιερώσει ειδική συζήτηση για την κοινωνική πολιτική.

Για τον «Ρουβίκωνα»

Τέλος, ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, αναφερόμενος σε πολύ πρόσφατες δράσεις του «Ρουβίκωνα» στην Καλλιθέα, τις χαρακτήρισε ως «πράξεις αυτοδικίας, στρεφόμενες κατά των εργαζομένων», ενώ υπογράμμισε ότι «οι κινήσεις αυτές υπονομεύουν τη συντεταγμένη συλλογική δράση των κοινωνικών κινημάτων» και εκτίμησε πως «δεν μπορούν να βρουν ανταπόκριση μεταξύ των εργαζομένων στην Καλλιθέα».

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Reviewed by on . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  Οι απόψεις του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ απόψεις του για τρία σημαντικά δημοτικά, μεταξύ άλλ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  Οι απόψεις του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ απόψεις του για τρία σημαντικά δημοτικά, μεταξύ άλλ Rating: 0
scroll to top