Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Ιανουάριος 6, 2018 10:11 μμ A+ / A-

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένου σου Κύριε…».

Με θρησκευτική ευλάβεια και πίστη, εορτάστηκαν και σήμερα το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, τα Θεοφάνια.

Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης και Προφήτου Ηλία και παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί, Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας της Θρησκευτικής τελετής, εντός, αλλά και στην είσοδο του Ιερού Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η πολυπληθείς σχηματισθείσα πομπή από Ιερείς και Πιστούς, εκμεταλλευόμενη και τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα το πρωί, κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας, που βρίσκεται εντός του πάρκου Αναψυχής και Αθλητισμού, στον πρώην χώρο του Ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές, για την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, εκεί όπου στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αγησιλάου, συναντήθηκε με την αντίστοιχη πομπή από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, της οποίας ηγείτο ο Ιερέας π. Δημήτριος Καρβούνης.

Ακολούθως, όλοι μαζί, μετέβησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, όπου, αφού πρώτα εψάλη το Απολυτίκο των Θεοφανίων:

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις

του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι»

και αφέθηκε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, τελικά πραγματοποιήθηκε και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην πισίνα, εκεί όπου δεκαέξι τολμηροί νέοι και νέες, βούτηξαν και ένας εξ αυτών, έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

Μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, όπως, επίσης και πολλοί συνδημότες μας, μετέβησαν σε αίθουσα πλησίον του Δημοτικού Κολυμβητήριου, εκεί όπου ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος, από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης και Προφήτου Ηλία Καλλιθέας, αφού πρώτα ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Δήμου μας, έκοψε, συμβολικά το πρώτο κομμάτι, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, έκοψε τα κομμάτια για την Εκκλησία και για το Δήμο και αμέσως μετά απηύθυνε προς τους πολυπληθείς παριστάμενους σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Σεβαστοί Πατέρες,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Φίλες και φίλοι,

Είναι πάντα μεγάλη χαρά να συναντιόμαστε εδώ αυτή την μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη, αλλά και για τους Έλληνες.

Τα Φώτα είναι πάντα μια γιορτή αισιοδοξίας και ανάτασης και μια μέρα που όλοι σκεφτόμαστε το μέλλον, το κοινό μας μέλλον, στη νέα χρονιά.

Η πόλη μας έχει κάθε λόγο να ελπίζει για το μέλλον της.

Έχουμε απέναντί μας, ολοκληρωμένο, το μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμτού στην Ευρπώη, το κέντρο Σταύρος Νιάρχος, ένα κέντρο που ήδη προσελκύει ενδιαφέρον και επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Πιο κάτω στην παραλία, εκτελεούνται ήδη τα μεγάλα έργα που θα μας παραδώσουν μία από τις ομορφότερες παραλίες στην Μεσόγειο.

Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας στρέφεται προς την θάλασσα, προς την παραλία και αυτή η μεγάλη στροφή περνάει μέσα από την Καλλιθέα,

Η Αττική μπαίνει και πάλι στον τουριστικό, οικονομικό, πολιτιστικό χάρτη της Μεσογείου και αυτό γίνεται σε ένα μεγάλο βαθμό, γιατί ανακαλύπτει την παραλία της.

Η Καλλιθέα κρατά πολλά από τα κλειδιά αυτής της νέας εποχής.

Έχουμε, πλέον, ευκαιρίες, έχουμε, πλέον, δυνατότητες να αφήσουμε πίσω μας την εποχή της φτώχειας, της ανεργίας, της μιζέριας.

Και είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία εποχή που καθημερινά τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Εμείς στο Δήμο, είμαστε εδώ αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί.

Ήδη χτίσαμε μία μεγάλη συνεργασία με τους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου για έργα που θα φέρουν στις πόλεις μας 35 εκατομμύρια ευρώ!

Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και άλλα μεγάλα έργα.

Το Μετρό, για παράδειγμα στην Καλλιθέα, είναι ένα από τα μεγάλα έργα που απαιτούμε.

Αλλά είμαστε και εδώ για να δουλεύουμε καθημερινά ώστε να έχουμε μία πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη, αξιόπιστη και υγιή στα οικονομικά της.

Κυρίως, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για να δώσουμε τον αγώνα ώστε η ανάπτυξη που έρχεται, να είναι ανάπτυξη που θα ακουμπήσει όλους τους δημότες.

Και ότι στο όνομα της ανάπτυξης, δεν θα χάσουμε την επαφή με τις ρίζες μας, με τις αξίες μας, με τον πολιτισμό μας, με την περηφάνια του να είσαι Καλλιθεάτης.

Είμαστε, λοιπόν, όλοι μαζί.

Πέρα από κόμματα, ιδεολογίες, μαζί για πόλη ανθρώπινη, ξεχωριστή που ενώνει όλους, μαζί για ένα κοινό μέλλον που δεν θα κάνει διακρίσει σε κανένα.

Εύχομαι σε όλους ότι το καλύτερο για το 2018.

Εύχομαι υγεία, αγάπη ευτυχία.

Χρόνια πολλά σε όλους!!!».

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.

Μετά το πέρας και του σύντομου χαιρετισμού από τον κ. Δήμαρχο, μέλη της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ορέστη Μπαζού,  ερμήνευσαν τα Κάλαντα των Φώτων, αλλά και δύο από τα πιο πασίγνωστα πρωτοχρονιάτικα άσματα.

Η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου μας – τον συντονισμό της οποίας είχε η γλυκύτατη Καλλιθεάτισσα ηθοποιός Κα Φρέζη Μαχαίρα – «έκλεισε» με την παράθεση γλυκών και αναψυκτικών σε όλους όσους παραβρέθηκαν σ’ αυτή.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στις όλες εορταστικές εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ πολλών άλλων επισήμων, τον Βουλευτή στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.κ. Νίκο Ξυδάκη, τον Βουλευτή στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία,  κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τη Δημοτική Σύμβουλο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών»,  Κα Μαγδαληνή Κεχαγιά, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας», κ. Γεώργιο Αντωνακάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Νικόλαο Νικολακόπουλο, τους Αντιδημάρχους  κ.κ. Άννα Γιαννακού Πάσχου, Ευάγγελο Μπαρμπάκο, Κωνσταντίνο Κόκουλο και Εμμανουήλ Κωστάκη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, Ελένη Ζαφειράκη, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλος, Αναστάσιο Καλογερόπουλο, Γεώργιο Κουτσογιάννη, Γεώργιο Αδαμόπουλο, Ευάγγελο Ανδρεάδη, Γεώργιο Κυριακόπουλο, Σταύρο Ζάκα, Σάββα Παπαδόπουλο, Ανέστη Φωτόπουλο, Παναγιώτη Γαλανόπουλο, Ιωάννη Εμιρζά και Γεώργιο Δεδούση, τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.  Αθηνά Εξάρχου, Γεώργιο Αλεξόπουλο, Παναγιώτη Γεωργούση και Ιωάννη Παυλίδη, πληθώρα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, τον εορτάζοντα σήμερα κ. Φώτη Πεχλιβανίδη, ο οποίος  είναι Τομεάρχης του Κεντρικού  Τομέα Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας  του παραπάνω κόμματος κ.κ. Στέλιο Κώτσο, Αθηνά Σαραντάκη, Μηνά Παπαδόπουλο.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ Reviewed by on . ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ  «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ «EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένου σου Κύριε…». Με θρησκευτική ευλάβεια και ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ  «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ «EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένου σου Κύριε…». Με θρησκευτική ευλάβεια και Rating: 0
scroll to top