Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2017

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2017

Ιανουάριος 2, 2018 7:37 πμ A+ / A-

O ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ανασκόπηση του 2017

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΠΑΕΙ και το 2017 λοιπόν…

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και καλύφθηκε και αυτός δημοσιογραφικά, για 23η μάλιστα συνεχή φορά, από την εφημερίδα μας «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας».

Ας κάνουμε, επομένως, μια «μικρή» ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν και καταγράφηκαν εδώ στην πόλη μας, ανά μήνα, από την ηλεκτρονική, πλέον,  μορφή της εφημερίδος μας.

Ιανουάριος 2017

** Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων, ο οποίος συνοδεύθηκε από βραβεύσεις των διακριθέντων Ελλήνων Αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016, καθώς και από την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου μας, στην Κα Ευτυχία Λαδά, αδελφή της αείμνηστης τέως Δημοτικής Συμβούλου Σοφίας Παπαδοπούλου.

** Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η ομάδα Σάλας της πόλης μας Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας Π.Ε.Π.Σ. Σάλας, περιόδου 2016 – 2017, φιλοξένησε τον ανώτερο αγωνιστικά Μινώταυρο Α.Ο., από τον οποίο ηττήθηκε με 4-1.

** Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, η πόλη μας «ξύπνησε» ντυμένη στα… άσπρα, καθώς από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, το χιόνι που έπεφτε, ήταν συνεχές και πυκνό.

** Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, σε γνωστό νυχτερινό Club της πόλης μας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου Καλλιθέας, πραγματοποίησε, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, την 2η Χοροεσπερίδα του.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών, περιόδου 2016 – 2017, η αγαπημένη μας «πράσινη» ομάδα, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, φιλοξένησε στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Ο. Αστέρας Εξαρχείων, τον οποίο νίκησε με 1-0.

** Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, υποδέχθηκε στο κλειστό του Εσπέρου την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, για την 14η αγωνιστική, από την οποία ηττήθηκε με 8-2.

** Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, υποδέχθηκε για την 14η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Ο. Πέρα Κλούμπ, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-0.

** Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας, πραγματοποίησε την πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιτάς του, η οποία συνοδεύθηκε από πληθώρα βραβεύσεων.

** Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, για την 15η αγωνιστική, φιλοξενήθηκε στο κλειστό του Βύρωνα, από το σωματείο Elite Athens Club, από το οποίο ηττήθηκε με 5-2.

** Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, πραγματοποίησαν, στα ιδιόκτητα γραφεία, την κοπή της Βασιλόπιτάς τους.

** Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο κλειστό Γυμναστήριο «Παράσχος Μπόρας», ο Παλαιστικός Σύλλογος Φίλων Καλλιθέας Άτλας, πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του, η οποία συνοδεύθηκε από βραβεύσεις.

** Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος ΙΖΟΛΑ, τα αδελφά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας, Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, πραγματοποίησαν την κοπή της Βασιλόπιτάς τους, η οποία συνοδεύθηκε με βραβεύσεις, μεταξύ των οποίων βραβευτήκαμε και εμείς.

** Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, και για την 15η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε από την Α.Σ. Ηρακλής Περιστερίου, στο γήπεδο του Ηφαίστου, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-0.

** Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και στο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος ΙΖΟΛΑ, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καλλιθέας, πραγματοποιεί εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του.

** Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, πραγματοποιεί, στο επιβλητικό Μέγαρό του, εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας, η οποία συνοδεύεται από τη βράβευση του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολου Κακλαμάνη.

Φεβρουάριος 2017

** Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, σε αίθουσα των εγκαταστάσεων της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας, ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας, πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς τους.

** Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό Γυμναστήριο του Εσπέρου, ο ομώνυμος Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας, πραγματοποιεί εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του, η οποία συνοδεύεται από βραβεύσεις.

** Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και για την 16η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, υποδέχεται στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Κεραμεικό, από τον οποίο ηττάται με 2-1. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η είσοδος των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, καθώς και των διαιτητών, συνοδεία παιδιών από τις Ακαδημίες του «πράσινου» συλλόγου της πόλης μας.

** Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, και στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας φιλοξενεί, στο κλειστό Γυμναστήριο του Εσπέρου, τον Ηνίοχο, από τον οποίο γνωρίζει την ήττα με 4-0.

** Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και για την 17η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε στο Δ.Α.Κ. Αιγάλεω, από την Α.Ε. Αιγάλεω, από την οποία ηττήθηκε με 3-1.

** Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και για την 17η αγωνιστική, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας φιλοξενείται, στο Α.Κ. Δ’ Ηλιούπολης, από την ουραγό στη βαθμολογία Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου, της οποίας επικρατεί με 3-2.

** Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, πραγματοποιείται η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, της Δημοτικής Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καλλιθέας.

** Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, μέγα πλήθος κόσμου συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, τον Λεβέντη Κρητίκαρο, Γιώργο Καπετανάκη, επιφανούς παράγοντα της πόλης μας.

** Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, σε γνωστό κεντρικό Ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών πραγματοποιεί την εκδήλωση της πατροπαράδοτης κοπής της Βασιλόπιτάς της, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα βραβεύσεων.

** Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, για την 18η αγωνιστική, υποδέχεται στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Π.Ο. Νέας Σμύρνης, από τον οποίο γνωρίζει την ήττα με 2-1.

** Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ο Δημοτικός Συνδυασμός «Η Καλλιθέα Αλλάζει», της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτης Κάρναβος, πραγματοποιεί εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του.

** Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, σε γνωστή Αίθουσα Εκδηλώσεων της πόλης μας, τα δύο αδελφά ποδοσφαιρικά σωματεία, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και ο Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, πραγματοποιούν, με μεγάλη επιτυχία, κοινή συνεστίαση.

** Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, η Δημοτική Παράταξη «Όλα για την Καλλιθέα μας – Βάσω Μαργαρίτη», πραγματοποιεί την 2η Ολομέλειά της, καθώς και την κοπή της Βασιλόπιτάς της.

Μάρτιος 2017

** Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, σε γνωστό Ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, πραγματοποιείται η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών  Νότιου Τομέα Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.** Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, συγκροτήθηκαν το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι Επιτροπές του Δήμου, η Οικονομική και η αντίστοιχη Ποιότητας Ζωής.

** Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και για την 19η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενείται στο γήπεδο «Σωτήρης Αγγελόπουλος» του Παλαιού Φαλήρου, από τα Ταταύλα, από τα οποία ηττάται με 2-1.

** Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και σε αίθουσα του επιβλητικού Μουσείου Ακροπόλεως, πραγματοποιείται εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Και χιλιάδες τίτλοι», στο οποίο έχουν καταγραφεί όλοι οι τίτλοι που έχουν κατακτήσει η αγαπημένη μας ομάδα με το  «τριφύλλι» στο στήθος, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος.

** Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, συνεχίστηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, το οποίο είχε ως θέμα: «Θέατρο & Κινηματογράφος».

** Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Ο. Αστέρας Εξαρχείων, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2.

** Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, πραγματοποιήθηκαν Αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου.

** Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και για την 21η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε, στο γήπεδο Υμηττού, από τον Γ.Σ. Αρίων, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2.

** Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά και στο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος ΙΖΟΛΑ, συνεχίστηκε το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας.

** Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Χαράλαμπου Μηνάογλου, «Ιστορία του Ρωσικού Κόμματος. Δώδεκα μελέτες για τις απαρχές».

** Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στα γραφεία της Εστίας Καλλιθέας, πραγματοποιείται από τον Σύλλογο εκδήλωση εορτασμού της 196ης επετείου της απαρχής του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων.** Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Γυμνασίου Καλλιθέας, πραγματοποιείται εορταστική εκδήλωση, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του.

** Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 και ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, που κορυφώνονται με την μεγαλειώδη παρέλαση της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας της πόλης μας.

** Το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017, πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, έκτακτη συνεδρίαση. Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία στα έδρανα, μόνο δύο μελών από την Αντιπολίτευση.

Απρίλιος 2017

** Το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017, πραγματοποιείται, με τεράστια επιτυχία και με νέο ρεκόρ συμμετοχής, το Kallithea Run 2017, στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας.

** Το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 και για την 22η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενεί, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Σ. Ιπποκράτη, από τον οποίο συνετρίβη με 4-1.

** Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και για την 23η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Ορυζομύλων Αιγάλεω, από τον τοπικό Α.Ο. Κρόνο, από τον οποίο ηττήθηκε με 4-2.

** Το απόγευμα της Κυριακής 9 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας, τελέστηκε η Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προικοννήσου  κ. Ιωσήφ.

** Την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας, τελέστηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής με την κορύφωση του Θείου Δράματος, τη Σταύρωση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

** Την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν η Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, αλλά και η Ακολουθία του Επιταφίου Θρόνου.** Την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, η σχετική λίστα με το Μητρώο Μελών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, με αριθμό Μητρώου 12641. Είναι η 1η ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας, που εγγράφεται στο Μητρώο.

                                                                                        Μάιος 2017
** Την Τρίτη 3 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου του του κ. Νικόλα Βερνίκου, με τίτλο «Ημερολόγιον του Αρχιπελάγους».

** Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, μέλη της Διοίκησης του Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, παραθέτουν, σε γνωστή ψαροταβέρνα των Τζιτζιφιών, δείπνο προς τιμήν χορηγού της ομάδας.

** Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι, την επομένη, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ξεκινά το 18ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με διοργανωτή τον Α.Σ. Ολυμπιακό Καλλιθέας και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα μας. 

** Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ξεκινά το 18ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με διοργανωτή τον Α.Σ. Ολυμπιακό Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στην πλατεία Δαβάκη, τιμάται, από το Δήμο μας και από Ποντιακά Σωματεία, η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός.

** Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, συνεχίζεται, με αμείωτο ενδιαφέρον, το 18ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με διοργανωτή τον Α.Σ. Ολυμπιακό Καλλιθέας.

** Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, η προβολή του ντοκιμαντέρ της Δημοσιογράφου – Ερευνήτριας Κας Ελένης Κωνσταντινίδου, με τίτλο «Η Σιωπή της Μικράς Ασίας».

** Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, πραγματοποιείται, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου της πόλης μας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μέλη (τους μαθητές και τις μαθήτριες ουσιαστικά) των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, ολοκληρώθηκαν, στην πλατεία Δαβάκη, οι τριήμερες εκδηλώσεις του Θεσμού «Love Your  Local Market – αγαπώ την αγορά μου», του Δήμου Καλλιθέας, που συνδιοργανώθηκαν με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

** Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, έκτακτη συνεδρίαση – εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κατά την οποία τιμήθηκαν δύο σπουδαίοι ξένοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές  του πρόσφατου παρελθόντος, στον κλασσικό αθλητισμό, οι  Σεργκέι Μπούμπκα και Ρόμπερτ Εμιγιάν

** Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, πραγματοποιείται στην πλατεία Δαβάκη, μεγαλειώδης εκδήλωση για την 97η επέτειο από την ενσωμάτωση της Θράκης στη μητέρα Ελλάδα.Τη διοργάνωση είχε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας.

Ιούνιος 2017

** Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, παρουσιάζουμε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αλλά και εκτενές φωτορεπορτάζ από το 18ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με διοργανωτή τον Α.Σ. Ολυμπιακό Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στο κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται εντός του οικοδομικού συγκροτήματος που στεγάζεται το 14ο Γυμνάσιο της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, αφιερωμένη στις μαθήτριες και στους μαθητές της Γ’ τάξης του Σχολείου, που αποφοίτησαν και προβιβάστηκαν, πλέον, στο Λύκειο.

** Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, φιλοξενούμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, συνέντευξη του κοινού Προέδρου των Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου.

** Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, πέφτει η «αυλαία» του 18ου Τουρνουά Ποδοσαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, με την απονομή κυπέλλων και μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες όλων των κατηγοριών.

** Το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης μας, τελούσε και για μερικές ώρες, συμβολικά υπό κατάληψη, από μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου μας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017 και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ανακοινώνεται η παραίτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Βασίλη Δημόπουλου, ο οποίος θα αντικατασταθεί από την 1η επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξης, Κα Ειρήνη Ελευθεριάδου. Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αντωνακάκης.

** Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη ερμηνεύτρια Ιουστίνη, μαγεύει με τη μελωδική της φωνή, όλους όσους τυχερούς παραβρέθηκαν στην πλατεία Κύπρου για να την παρακολουθήσουν στη μουσική συναυλία που παρέθεσε με τους επίσης ταλαντούχους συνεργάτες της.

** Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, η Ομάδα Θέατρου «Δον Κιχώτες» παρουσιάζει την παιδική κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος».

** Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στην πλατεία Κύπρου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που εορτάζεται κάθε 26η Ιουνίου εκάστου έτους, ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το σωματείο «Θησέας», το Κέντρο Πρόληψης & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, καθώς και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.),  διοργάνωσαν, μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή του Quinteto TANGartO και της Κλεονίκης Δεμίρη.

** Αργά το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017 και αντικρίζοντας τους κάδους της πόλης μας, που τους «κοσμούν» κάθε λογής σκουπίδια και απολαμβάνοντας, παράλληλα, την «ευωδία» που αυτοί αναδύουν, μπαίνουμε στον κόπο να… στοχαστούμε για όλα όσα φταίνε οι άλλοι και σίγουρα όχι εμείς…

** Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ομιλία του πρώην Υπουρ­γού Αργύρη Ντινόπουλου.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017, στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Ελλη­νικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρο­νομιάς “οι Μωμόγεροι”, που έχει έδρα στην πόλη μας.

** Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017, παρατηρήθηκε, στο κέντρο της πόλης, κυκλοφοριακό κομφούζιο, εξαιτίας σπασμένου αγωγού που προκλήθηκε από έργα που γίνονταν στην ευρύτερη περιοχή.

** Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ιούλιος 2017

** Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται η καταπληκτική θεατρική παράσταση «Γαμπρός απ’ τα Γιάννενα και νύφη από απ’ την Αθήνα», με διοργανωτή τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου της πόλης μας, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας και στο πλαίσιο των συναυλιών ανά τις γειτονιές της πόλης και υπό τον τίτλο «με μια αγκαλιά μελωδίες», έδωσε μία καταπληκτική μουσική συναυλία.

** Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στον προαύλιο χώρο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία – εκδήλωση.

** Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2017, προβαίνουμε σε εκτενές φωτορεπορτάζ, σχετικό με τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου απέναντι από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας και δίπλα από την κλειστή πρώην Παιδική Χαρά.

** Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2017, στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται μουσική συναυλία, υπό τον τίτλο «Σμύρνη μου σε τραγουδώ».

** Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στην πλατεία των Τζιτζιφιών, πραγματοποιείται μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά, με την Χαρούλα Λαμπράκη και τον Λάμπρο Καρελά.

** Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας, έδωσε μία ακόμη μαγευτική συναυλία, αυτή τη φορά στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

** Το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017, στην πλατεία των Τζιτζιφιών, πραγματοποιήθηκε η καταπληκτική ρεμπέτικη συναυλία, από τον Βαγγέλη Κορακάκη και τους συνεργάτες του.

** Το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου 2017, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας, έδωσε την τελευταία της καλοκαιρινή συναυλία, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου της πόλης μας.

** Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε διήμερη Ιερά Πανήγυρη στο μικρό Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται εντός του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκαταστάσεως Τυφλών.

** Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, μεγάλο πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον Κυριάκο Κοττέα, τον Μανιάτη καθηγητή και αδελφό του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Κοττέα.

** Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στη Ναυταθλητική Μαρίνα της πόλης μας, πραγματοποιείται η τελετή λήξης του Πανευρωπαϊκού Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος για Σκάφη 420.

Αύγουστος 2017

** Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι λύθηκε η συνεργασία του Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, με τον επί 1 ½ και πλέον χρόνο, προπονητή της ανδρικής ομάδας, κ. Δημήτρη Τσικριτέα.

** Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε διήμερη Ιερά Πανήγυρη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

** Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, όπως και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η Κοίμηση της Θεοτόκου.

** Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στο Κοιμητήριο της πόλης μας, δεκάδες συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν τον Φίλιππο Παπαστάμου, γαμπρό της οικογενείας Μαργαρίτη, της Βάσως, του Γιώργου και του Τάκη.

** Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιήθηκε συναυλία ελληνικού τραγουδιού, με τους Μαριάννα Ζάχου, Χρήστο Λούφη και τους συνεργάτες τους.

** Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, στο γήπεδο του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», πραγματοποιήθηκε Αγιασμός των τμημάτων Υποδομής του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, στο πλήρως ανακαινισμένο Μνημείο που υπάρχει στο συνοικισμό Μεγάλου Αλεξάνδρου, τελέστηκε με κάθε επισημότητα και σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, Μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Καλλιθεατών και Αντιστασιακών, που την Τετάρτη 30 Αυγούστου 1944 συνελήφθησαν από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και την επομένη (31 Αυγούστου 1944), οδηγήθηκαν και εκτελέστηκαν στο Χαϊδάρι.

Σεπτέμβριος 2017

** Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στην παραλία των Τζιτζιφιών, εκατοντάδες ήταν οι συνδημότες μας – και όχι μόνο – που απόλαυσαν το ειδικό αφιέρωμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας, με τραγούδια και μουσική των μεγάλων Ελλήνων  δημιουργών Θεοδωράκη, Χα­τζη­δάκι, Ξαρχάκου, Λοΐζου και Κουγιουμτζή.

** Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στο ένα από τα δύο γηπεδάκια 5Χ5 που βρίσκονται δίπλα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ταύρος/Ελευθέριος Βενιζέλος, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018, των τμημάτων Υποδομής του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μουσείο Κρατουμένων Μακρονήσου, στο Θησείο, τιμήθηκε ο Καλλιθέατης  Λογοτέχνης, Ποιητής και Σεναριογράφος, Βασίλης Λιόγκαρης.

** Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, τα Νομοτέλια, φρόντισαν και έβαλαν σε… τάξη το ρεμπέτικο τραγούδι, με μία καταπληκτική συναυλία που έδωσαν στην πλατεία Κύπρου.

** Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Ιερό Προσκήνυμα Παναγίας Ελεούσης, διήμερη Ιερά Πανήγυρη για τον εορτασμό της Γέννησης της Παναγίας μας.

** Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στον προαύλιο χώρο του 14ου Γυμνασίου της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο 2017 – 2018.

** Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο 2017 – 2018.

** Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στον προαύλιο χώρο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο 2017 – 2018.

** Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού Ξενοδοχείου της πρωτεύουσας, η κλήρωση των Πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών. Ο Α.Ο Φοίνιξ Καλλιθέας, κληρώθηκε να συμμετάσχει στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας της παλαιότερης Ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας.

** Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Δαβάκη, εκεί όπου άναψε η Φλόγα της προσφοράς και της εθελοντικής Αιμοδοσίας.

** Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στον υπαίθριο χώρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το 5ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα, με μία ανεπανάληπτη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

** Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ενοριακό Παιδικό Σταθμό «Κρυσταλίτσα», ο οποίος λειτουργεί με μέριμνα και φροντίδα των Πατέρων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκαν Αγιασμός, αλλά και Εγκαίνια νέας αίθουσας στην οροφή του Σταθμού.

** Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στο ένα από τα δύο γηπεδάκια 5Χ5 που βρίσκονται δίπλα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ταύρος/Ελευθέριος Βενιζέλος, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός των τμημάτων Υποδομής του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στο γήπεδο του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», πραγματοποιήθηκε Αγιασμός των τμημάτων Υποδομής του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας.

** Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, παρουσιάστηκε το καταπληκτικό θεατρικό έργο με τίτλο «Το έξυπνο κουτάλι μου».

** Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2017 – 2018, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Αίαντα Αθηνών, τον οποίο νίκησε με 3-1.

** Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ» της πόλης μας, δόθηκε η θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», με πρωταγωνιστές τον εξαίρετο ηθοποιό Χάρη Ρώμα και τους συνεργάτες του.

** Το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Ευαγγελιστρίας, η Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι», σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, διασκέδασε τους πολυπληθείς παριστάμενους, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλα τα προσφυγικά μέρη από τα οποία προέρχονται οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας, υπό τον γενικό τίτλο «Στου Χαροκόπου & στην Καλλιθέα…».

Οκτώβριος 2017

** Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας.

** Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην Ιχθυόσκαλα Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε γλέντι, με την ευκαιρία της έναρξης της αλιευτικής περιόδου.

** Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμος Καλλιθέας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, τίμησε τη «νεολαία» της πόλης μας, με διοργάνωση Ημερίδας στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

** Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, συνοδεία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνου Κόκουλου, επέβλεψαν έργα που εκτελούνταν μπροστά και πέριξ της κεντρικής εισόδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, πίσω από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

** Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., μπασκετικής περιόδου 2017 – 2018, η Α.Ε. Καλλιθέας υποδέχθηκε στο ένα από τα δύο ανοικτά γήπεδα στα Περόνια, την Ένωση Αρμενίων Αθλητών, της οποίας επιβλήθηκε με 69-31.

** Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της εντυπωσιακής Έκθεσης Γλυπτικής και Έργων Μεικτής Τεχνικής, του Theodosio.

** Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Φοινιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε, στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, από την τοπική Ελπίδα, από την οποία γνώρισε την ήττα 2-1, με γκολ για  «έμφραγμα», στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων του αγώνα.

** Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στα γραφεία του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε ο πατροπαράδοτος Αγιασμός, για τη νέα περίοδο 2017 – 2018.

** Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Εφήβων της της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., μπασκετικής περιόδου 2017 – 2018, η Α.Ε. Καλλιθέας υποδέχθηκε, στο κλειστό της Εθνικής Αντιστάσεως, τον  συντοπίτη Αετό Καλλιθέας, του οποίου επιβλήθηκε με 56-46.

** Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στον προαύλιο χώρο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και παρουσία δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων παιδιών, γονιών, κηδεμόνων, φίλων και επίσημων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός.

** Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και στο Κοιμητήριο της πόλης μας, δεκάδες ήταν οι συγγενείς και φίλοι που αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Παπαθανάση, πατέρα του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και παλαιού Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Νίκου Παπαθανάση καθώς και του κ. Δημήτρη Παπαθανάση, εκ των στενών συνεργατών του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.

** Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Ο. Ταταύλα, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 2-1.

** Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης μας και για 3η συνεχόμενη χρονιά, ποδηλατοβόλτα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδημοτών μας κάθε ηλικίας και φύλου.

** Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και για την 4η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε, στο γήπεδο Ρουφ, από την Ένωση Βοτανικού, από την οποία ηττήθηκε με 3-2.

** Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Γυμνασίου της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την 77η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

** Το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, κατά την οποία αποφασίστηκε, ομόφωνα, η απόρριψη αιτήματος της Χρυσής Αυγής να κατατεθεί στεφάνι από μέλος της, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου.

** Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, καταπληκτική μουσική συναυλία, από τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου «Οδυσσέας Δημητριάδης».

** Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, εορτάστηκε στην πόλη μας και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η 77η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία κορυφώθηκε με την παρέλαση της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας της πόλης μας.

** Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, παρέλασαν, από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Καλλιθέας κατά μήκος της οδού Σιβιτανίδου και με τελικό προορισμό την πλατεία Δαβάκη, οι Sbandieratori di Ferrara, τα μέλη, δηλαδή, της παλαιότερης ομάδας Σημαιοφόρων  στον κόσμο, από την αδελφοποιημένη με το Δήμο μας πόλη Φερράρα της Ιταλίας, οι οποίοι προσέφεραν, με καταπληκτικές επιδείξεις, ένα σπάνιας ομορφιάς υπερθέαμα.

** Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, οι Sbandieratori di Ferrara, προσέφεραν απλόχερα, ένα ακόμη καταπληκτικό υπερθέαμα στους συνδημότες μας και όχι μόνο,αυτή τη φορά μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου της πόλης μας.

Νοέμβριος 2017

** Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιείται, στα γραφεία του Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας, η πρώτη συνάντηση, μεταξύ του Προέδρου, της Υπεύθυνης Οργάνωσης & Επικοινωνίας Κας Κέλλυς Σπηλιώτη,  αντιπροσωπείας νεαρών ποδοσφαιριστριών, αλλά και τους προπονητή τους κ. Ευθύμη Κοτίτσα, εκεί όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι στόχοι, αλλά και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται έτσι ώστε, πολύ σύντομα, ο παλαιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης μας να διαθέτει και γυναικείο τμήμα.

** Το βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, έπεσε η αυλαία του Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, με την πραγματοποίηση Συναυλίας Κλασικής Μουσικής, όπου η Κα Μαρίτα Παπαρίζου και η Κα Μαρία Μητσοπούλου, ερμήνευσαν αριστουργήματα μεγάλων συνθετών κλασικής μουσικής.

** Το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017, στο κλειστό Γυμναστήριο του Εσπέρου, ο ομώνυμος Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας, πραγματοποίησε τον πατροπαράδοτο Αγιασμό διαφόρων τμημάτων Υποδομής του.

** Το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών την Ελαφρά Ταξιαρχία, την οποία και νίκησε με 3-1.

** Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στην μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μουσουργών και  η Ένωση Σμυρναίων, διοργάνωσαν, από κοινού, επετειακή Συναυλία για τα 55 χρόνια από το θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη.

** Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και για την 6η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε στο Δ.Α.Κ. Αιγάλεω από τον τοπικό Α.Σ. Διαγόρα, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 3-1.

** Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον επί σειρά ετών πρώην Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Σωτήρη Κανελλόπουλο.

** Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στη Βίλα Παυλίνα στου Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης για το Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του γνωστότατου Καλλιθεάτη επιχειρηματία κ. Οδυσσέα Γρίβα, υιού του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνου Γρίβα.

** Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και για την 7η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Α.Σ.  Δούρειο – Ολυμπιακό Κυψέλης, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

** Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, την οποία διοργάνωσε ο Επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «Ελευθεριακή Λαϊκή Συμπράταξη Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης και στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες  από πολλές χώρες της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

** Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου, παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

** Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, η Θεατρική Ομάδα «Δον Κιχώτες», έδωσε μία εξαίσια παράσταση, με πολλαπλά μηνύματα, υπό τον τίτλο «Μην τρως ότι σου σερβίρουν».

** Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στον μικρό Ναΐσκο του Αγίου Στυλιανού, που βρίσκεται εντός του χώρου του Π.Ε.Ν., το καθιερωμένο, πλέον, «πανηγυράκι του Αγίου Στυλιανού».

** Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε ετήσιο Μνημόσυνο για την επί σειρά ετών Δημοτική Σύμβουλο Καλλιθέας, Σοφία Παπαδοπούλου, παρουσία δεκάδων συγγενών και φίλων της εκλιπούσης.

** Το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το ανεπανάληπτο θεατρικό δρώμενο «Σαν παραμύθι: Κρήτες και Κρήτη, από τη Μινωική στη σύγχρονη εποχή», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καλλιθέας, την Κεντρική Διοίκηση της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, καθώς και από το Παράρτημα της ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας.

** Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, ενημερώναμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι στην πλατεία Δαβάκη και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, καθώς και των Φώτων, κάτι καλό θα ετοιμάζονταν. Λίγες ημέρες αργότερα, δικαιωθήκαμε πλήρως.

** Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε μία πάρα πολύ ωραία Συναυλία Φωνητικής Μουσικής, με τους Δημοσθένη Φιστουρή και Μάριο Καζά. 

Δεκέμβριος 2017

** Το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 και για την 9η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας υποδέχεται, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Απόλλωνα Περιστερίου, του οποίου επικρατεί με 2-0, σημειώνοντας μία «γλυκόπικρη» νίκη, καθώς  μετά το τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της αγαπημένης μας «πράσινης» ομάδας, ανακαλύπτουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής αντικειμένων και χρημάτων τους, που είχαν στα αποδυτήρια.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, δίνεται η πολύ ωραία θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες», σε σκηνοθεσία – διασκευή, του Στέλιου Καλαθά.

** Την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στον μικρό Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, το Μετόχι του Τάφου,  πίσω από την πλατεία Ηρώου, πραγματοποιήθηκε διήμερη Ιερά Πανήγυρη, όπου εκατοντάδες ήταν οι συνδημότες μας – και όχι μόνο – που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

** Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε διήμερη Ιερά Πανήγυρη για τον  προστάτη του Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο. Εκατοντάδες ήταν οι Πιστοί που προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα του Αγίου.

** Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στην πλατεία Δαβάκη και στο «Χωριό του Αι Βασίλη» που ετοιμάστηκε, πραγματοποιείται μία μαγική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου μας, καθώς και φαντασμαγορικές συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής (πλαισιωμένης από τις θεσπέσιες φωνές των Βασιλείας Καλίτση και Χρήστου Ραμμόπουλου), του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και του νεανικού και ιδιαίτερα αγαπητού στο Καλλιθεάτικο κοινό, μουσικού συγκροτήματος των REC. Για τρεις και πλέον ώρες, οι τυχεροί συνδημότες μας απόλαυσαν μία μαγευτική βραδιά, που όμοιά της, από το μακρινό 1995 που καλύπτουμε σχετικές εκδηλώσεις και έως σήμερα, δεν έχουμε ξαναζήσει στην πόλη μας.

** Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και για την 10η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Ρουφ, από τον τοπικό Πανθησειακό, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 3-1.

** Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας για τις δύο Φάτνες που τοποθετήθηκαν και κοσμούν την πόλη μας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

** Το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, προσέφεραν στα μέλη τους, καθώς στα παιδιά αυτών, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την περίφημη παιδική θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ», η οποία δόθηκε στο Θέατρο «Κιβωτός» επί της οδού Πειραιώς.

** Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 και για την 11η αγωνιστική, ο Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Γ.Σ. Αμαρουσίου, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 2-1.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου μας, δίνουν μία θεαματική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.

** Το  πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, λειτούργησε μία εντυπωσιακή Δωροέκθεση, με δημιουργίες των παιδιών από τις Ενοριακές Κατηχητικές Συντροφιές του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας.

** Το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος ΙΖΟΛΑ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Σαλευρή.

** Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, τα μέλη της Χορωδίας Ψαλτικής και  Παραδοσιακής Μουσικής «Βυζαντινό Αναλόγιο», την οποία διεύθυνε ο  Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλλιθέαςκ. Ιωάννης Βαζούρας, έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και κάλαντα της περιόδου του δωδεκαημέρου από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, αποσπώντας, καθόλα δίκαια στο τέλος, το ζεστό χειροκρότημα των αποκαρδιωτικά δυστυχώς λιγοστών συνδημοτών μας, που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την όλη εκδήλωση.

** Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίνεται, ομόφωνα, το 13ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε την «Αντικατάσταση μελών των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

** Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και στο γνωστότατο Café RolX, που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, διοργάνωσε, με τη αφιλοκερδή συμμετοχή του γνωστότατου Καλλιθεάτη λαϊκού ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου, μία ποιοτική αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι, με τον ευγενικό σκοπό της συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφατα πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής.

** Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, μέλη των δύο αδελφών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας, του Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και του Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, με μία κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης, προβαίνουν στη διανομή παιχνιδιών σε παιδάκια του Ενοριακού Παιδικού Σταθμού «Κρυσταλίτσα».

** Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, μαζί με τα (ξεχωριστά) τμήματα Κρουστών και Πνευστών της, προσέφεραν για μιάμιση περίπου ώρα, μουσική πανδαισία στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες  της πόλης μας, γεμάτη από πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια.

** Αργά το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, μας τα μέλη της Ομάδας Opera for Kids (Γιάννης Μπρίτσας, Μαντλέν Αρκούρ, Δήμητρα Παρτσανάκη, Χρήστος Ραμμόπουλος και Αφροδίτη Ντζάθα), έδωσαν την καταπληκτική θεατρική παράσταση, υπό τον τίτλο «Βαστιανός και Βαστιαννή» του Wolfgang Amadeus Mozart, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπρίτσα.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν 168 ενδεικτικές εκδηλώσεις στις οποίες η ηλεκτρονική μας εφημερίδα «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», παραβρέθηκε και κάλυψε δημοσιογραφικά, εκδηλώσεις, που ορισμένες από αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες (υπερβολικό κρύο ή αντίστοιχα, υπερβολική ζέστη και υγρασία) και που αν προσέξατε καλά, σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιούνταν, είτε ταυτόχρονα, είτε ήταν διαδοχικές και σίγουρα πάρα πολλές μέσα στην ίδια ημέρα.

Στον χρόνο που μας πέρασε, πέραν των 168 αντίστοιχων ρεπορτάζ (για τις παραπάνω εκδηλώσεις), που ήταν πλαισιωμένα με οπτικά  μέσα, αλλά και με πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό, αναρτήσαμε συνολικά 406 ακόμη άρθρα ποικίλης ύλης και θεματολογίας, τα οποία, στο σύνολό τους σχεδόν, αφορούσαν την πόλη μας.

Αντίστοιχα, στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος και ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), αναρτήσαμε πληθώρα videos και φωτογραφιών απ’ όσες εκληλώσεις καλύψαμε δημοσιογραφικά από το χρονικό σημείο εκείνο που άρχισαν να βρίσκονται αυτά σε εφαρμογή (από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου δηλαδή), έως και σήμερα.

Παράλληλα, πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε πιστοί σε όσα είχαμε δεσμευτεί στο 1ο φύλλο της έντυπης, τότε, εφημερίδας μας, στις 15 Μαρτίου 1995, για άσκηση καλόπιστης και εποικοδομητικής κριτικής προς τη  Διοίκηση, για παρουσίαση, με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα, των γεγονότων, χωρίς φανφαρονισμούς, κραυγές ή πράξεις εντυπωσιασμού, καθώς και για αναζήτηση της αλήθειας – αυτής που επιδέχεται επαλήθευση φυσικά – και προβολή της, με τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα. Και όλα αυτά βέβαια, χωρίς οικονομικά ή άλλα ανταλλάγματα.

 Ευχόμαστε, ολόψυχα, σε όλους τους αναγνώστες μας, σε όλους εσάς, Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά και Ευτυχία.

Υ.Γ. Φέτος, ως βασική φωτογραφία της ετήσιας ανασκόπησης των εκδηλώσεων που καλύψαμε, επιλέξαμε αυτή με το νεανικό συγκρότημα των REC επί σκηνής στην πλατεία Δαβάκη το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017.

 

 

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2017 Reviewed by on . O ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανασκόπηση του 2017 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΕΙ και το 2017 λοιπόν… Ένας ακόμη χρόνος πέρασε κα O ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανασκόπηση του 2017 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΕΙ και το 2017 λοιπόν… Ένας ακόμη χρόνος πέρασε κα Rating: 0
scroll to top