Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS”

ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS”

Δεκέμβριος 31, 2017 4:04 πμ A+ / A-

ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS”

«Βαστιανός & Βαστιαννή»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Παιδική Όπερα «Βαστιανός και Βαστιαννή», την οποία συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών ο Wolfgang Amadeus Mozart (το 1768), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετοί συνδημότες μας – και όχι μόνο – στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, χθες αργά το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017.

Εκεί, στις διπλές παραστάσεις που δόθηκαν (η πρώτη στις 18:00 και η δεύτερη, με λίγη καθυστέρηση, στις 20:20), τα μέλη της ομάδας Opera for Kids, δηλαδή οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο τενόρος Γιάννης Μπρίτσας (Βαστιανός), η σοπράνο Μαντλέν Αρκούρ (Βαστιαννή), η χορογράφος – χορεύτρια Δήμητρα Παρτσανάκη (Δάμων), ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος (μάγος Κολάς) και μπαλαρίνα Αφροδίτη Ντζάθα (προβατάκι, βάτραχος), απέδωσαν μοναδικά τους ρόλους τους και με τις θεσπέσιες φωνές, το υποκριτικό ταλέντο και την εξαιρετική χορογραφία, ταξίδεψαν νοερά τους παριστάμενους σε ένα χωριό της Αυστρίας, εκεί όπου η όμορφη νεαρή χωριατοπούλα Βαστιαννή, στενοχωρημένη καθώς ήταν για τις απιστίες του αγαπητικού της Βαστιανού, ζήτησε τη βοήθεια του μάγου Κολάς, ο οποίος, τελικά, μαζί με τον νεαρό μελλοντικό μάγο βοηθό του Δάμονα και αφού πρώτα ξεγέλασαν τον Βαστιανό, κατάφεραν να φέρουν κοντά το ζευγάρι, το οποίο αφήνοντας στην άκρη τα πείσματα, επανενώθηκε.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την χθεσινοβραδινή Όπερα για Παιδιά.

Στο τέλος και των δύο παραστάσεων, οι νεαροί ταλαντούχοι καλλιτέχνες, απέσπασαν το καθόλα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Μπρίτσα, η χορογραφία της Δήμητρας Παρτσανάκη και τα σκηνικά, του Βασίλη Ραμμόπουλου.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS” Reviewed by on . ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS” «Βαστιανός & Βαστιαννή» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Παι ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “OPERA FOR KIDS” «Βαστιανός & Βαστιαννή» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Παι Rating: 0
scroll to top