Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

Δεκέμβριος 1, 2017 12:46 μμ A+ / A-

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

Εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες, περιθωριοποιώντας την και στερώντας από αυτήν τη συμμετοχή στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών μέσα από ποικίλα προγράμματα υποστήριξης και δράσεις επιδιώκει τη μείωση των συνεπειών της οπτικής αναπηρίας, την πραγματική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, επιθυμώντας πάντα την προαγωγή μιας κοινωνίας που λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού, της αποδοχής και της αλληλεγγύης και θεωρώντας τη διάκριση λόγω αναπηρίας, παραβίαση της εγγενούς αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 4 και 8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, 10:00 – 14:00 και 16:00-20:00 στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Σ.Α.μεΑ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ) και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»: βιωματικές δράσεις σχετικά με τις Τεχνικές Βλέποντος Οδηγού/παρουσίαση τεχνικών συνοδείας, παρουσίαση της γραφής Τυφλών Braille και δράσεις με Προσομοιωτή Σκύλου Οδηγού – DogSim.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, 4ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης: βιωματικά εργαστήρια για Τεχνικές Βλέποντος Οδηγού/παρουσίαση τεχνικών συνοδείας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, 18:30 στο Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου: εκδήλωση ευαισθητοποίησης και αποδοχής της αναπηρίας με ομιλία από τον κ. Στέργιο Σιούτη (μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ), με θέμα: «Άτομα με προβλήματα όρασης, Αναζητήσεις και Προοπτικές», με μουσικό πρόγραμμα από τις χορωδίες Γυμνασίων του Δήμου Ζωγράφου & την Ορχήστρα του ΚΕΑΤ, και προβολή της ταινίας «Τα Νυχτολούλουδα» του Νίκου Γραμματικού.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Reviewed by on . ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η 3η ΔΕΚΕΜΒ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η 3η ΔΕΚΕΜΒ Rating: 0
scroll to top