Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Δεκέμβριος 4, 2017 9:41 πμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Τιμάται η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ είναι οι πιστοί συνδημότες μας, που προσέρχονται μαζικά από χθες, στον μικρό Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, το Μετόχι του Πανάγιου Τάφου,  πίσω από την πλατεία Ηρώου για να προσκυνήσουν την επιβλητική και συνάμα θαυματουργή εικόνα της Αγίας, επ’ ευκαιρία της σημερινής εορτής μνήμης της.

Η ιερή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

Χθες το απόγευμα στις 18:00, πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Σήμερα το πρωί, στις 07:00, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ νωρίς το απόγευμα, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος. Μετά το πέρας της Λιτάνευσης, θα ακολουθήσουν Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Η Αγία Βαρβάρα ήταν ένα όμορφο κορίτσι, το οποίο έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Πατέρας της ήταν ο Διόσκορος ή Διόσορος, ο οποίος ήταν φανατικός ειδωλολάτρης και είχε κλεισμένη την Αγία σε πύργο.

Θέλοντας ο πατέρας της να μην πηγαίνει η κόρη του στα δημόσια λουτρά, αποφάσισε να χτίσει ένα μόνο για την ίδια και στα σχέδια προβλέπονταν να υπάρχουν δύο παράθυρα.

Η Αγία Βαρβάρα, όμως, θέλοντας να τιμήσει την Αγία Τριάδα, πρότεινε να φτιαχτεί και τρίτο παράθυρο και εκμυστηρεύθηκε τον λόγο στον πατέρα της ο οποίος, όντας φανατικός ειδωλολάτρης, εκνευρισμένος, διέταξε να την παραδώσουν στον Ρωμαίο Έπαρχο για να θανατωθεί.

Ο Έπαρχος, θαυμάζοντας τη φυσική ομορφιά της Αγίας, προσπάθησε να την μεταπείσει για την πίστη της, αλλά τελικά αναγκάστηκε να διατάξει την εκτέλεσή της με αποκεφαλισμό και όρισε την ποινή να την εκτελέσει ο πατέρας της.

Πράγματι, ο πατέρας της αποκεφάλισε την Αγία Βαρβάρα, αλλά αμέσως μετά, ένας κεραυνός, ως Θεία Δίκη, σκότωσε και τον ίδιο.

Ο μαρτυρικός θάνατος της Αγίας από τον ίδιο της τον πατέρα, τιμάται κάθε 4 Δεκεμβρίου, ενώ λόγω του θανάτου του πατέρα της με κεραυνό, η Αγία ανακηρύχθηκε προστάτιδα του Πυροβολικού, καθώς και των ορυχείων.

  

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Τιμάται η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ είναι οι πιστοί συ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Τιμάται η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ είναι οι πιστοί συ Rating: 0
scroll to top