Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 13, 2017 5:09 μμ A+ / A-

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ανακοίνωση για την αυριανή απεργία

ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την αυριανή (Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017), 24ωρη απεργία των Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – κάλεσμα:

{Κάτω τα χέρια από την απεργία – Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης. Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την επίθεση ενάντια στα συμφέροντα και τις ζωές των εργαζόμενων. Νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από τις λαϊκές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες. Αύξηση προβλέπει μόνο για τους τραπεζίτες: Το 2018 θα δοθούν 6 δισεκατομμύρια για τόκους για το χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους!

Αλλά οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι Ευρωπαίοι προστάτες τους δεν αρκούνται σ’ αυτό το φαγοπότι που τους προσφέρει η κυβέρνηση από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Κυβέρνηση, εργοδότες και δανειστές θέλουν να στερήσουν απ’ τους εργαζόμενους κάθε δυνατότητα και δικαίωμα αντίστασης σ’ αυτή την άγρια εκμετάλλευση. Η κυβέρνηση παρουσίασε αιφνιδιαστικά ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιτίθεται στο δικαίωμα στην απεργία, αλλάζοντας τον σχετικό νόμο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο δουλειάς τους θα είναι πολύ πιο δύσκολο πια να μπορούν να πραγματοποιούν συνελεύσεις και να αποφασίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς απαιτείται με τον νέο νόμο που ετοίμασε η κυβέρνηση, αυξημένη πλειοψηφία.

Όλα αυτά τα μέτρα και οι νόμοι που ετοιμάζονται θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και σε αύξηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Οι εργοδότες πολύ πιο εύκολα θα μπορούν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους και να τους υποχρεώνουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη ληστεία εναντίον των μισθών τους και των δικαιωμάτων τους.

Τις μέρες αυτές, που οι εργοδότες υποχρεούνται από τον νόμο να καταβάλουν το δώρο των Χριστουγέννων, πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιπτώσεις που τα αφεντικά δηλώνουν ότι «έχει κρίση άρα ξεχάστε το δώρο», ή ότι θα δώσουν μόνο ό,τι αντιστοιχεί στα μεροκάματα που δηλώνουν και ας δουλεύουν οι εργαζόμενοι συνήθως το διπλάσιο. Το θράσος της εργοδοσίας δεν έχει όρια! Γινόμαστε θεατές της πιο ωμής καταπάτησης των δικαιωμάτων, ακόμα και εκφοβισμού των εργαζομένων με μπράβους των επιχειρήσεων και μαγαζιών να συνοδεύουν εργαζόμενους στα ΑΤΜ για να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν το δώρο που τους είχαν καταθέσει στην τράπεζα.

 Η μη καταβολή του δώρου είναι ποινικό αδίκημα και πάνε αυτόφωρο όσοι δεν το καταβάλουν!

Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και οφείλεται να καταβληθεί!

Μπορούμε να αντιδράσουμε. Αν εργοδότης αρνηθεί να δώσει το δώρο των Χριστουγέννων θα βρούμε τρόπο να τον πείσουμε ή να τον αναγκάσουμε. Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας είναι εδώ για να στηρίξει οποιονδήποτε αποφασίσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Με μαζική, διαρκή παρουσία, για όσο και ό,τι χρειαστεί. Με νομική υποστήριξη, παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας, εφόσον επιλέξει την καταγγελία του εργοδότη που παρανομεί. Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε κάθε στοιχείο που καταδεικνύει τη μη καταβολή του δώρου ή την περικοπή του ή τον εκβιασμό για την επιστροφή του ή για όποιο άλλο κόλπο σκαρφίζονται οι εργοδότες μας. Γιατί δεν πρέπει να χαρίσουμε τα χρήματα που έχουμε δουλέψει, ούτε να αισθανθούν σίγουροι ότι θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε κάθε έναν και κάθε μία από εμάς. Θα επιμείνουμε μέχρι να κερδίσουμε και δεν θα αφήσουμε τους εκφοβισμούς ή τους εκβιασμούς των αφεντικών αναπάντητους. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς που ζητάει το δώρο του ή αντιμετωπίζει προβλήματα στη δουλειά του είναι υπόθεση όλων μας.

Να κάνουμε τους εργοδότες να το σκεφτούν δυο φορές πριν αποφασίσουν να αυθαιρετήσουν

Να δημιουργήσουμε κόστος σε κάθε έναν που μας αντιμετωπίζει σαν να του χρωστάμε

Δεν διστάζουμε, ενημερώνουμε την Εργατική Λέσχη της περιοχής μας. Δεν χαρίζουμε τίποτα, το δώρο των Χριστουγέννων το έχουμε ανάγκη εμείς και όχι αυτοί!!!

— 

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Λασκαρίδου 134}.

Παράλληλα, την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15:00, στα γραφεία της Λέσχης (Λασκαρίδου 134), θα διοργανωθεί λαϊκό γλέντι, με σκοπό την οικονομική της ενίσχυση.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανακοίνωση για την αυριανή απεργία ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την αυριανή (Πέμπτη 14 Δεκεμβρ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ανακοίνωση για την αυριανή απεργία ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την αυριανή (Πέμπτη 14 Δεκεμβρ Rating: 0
scroll to top