Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 13, 2017 5:30 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δύο οι Φάτνες που τοποθετήθηκαν φέτος στην πόλη μας

ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ

ΟΧΙ μία, αλλά δύο Φάτνες τοποθετήθηκαν φέτος στην πόλη μας.

Η πρώτη τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Τζιτζιφιών και η δεύτερη, χθες Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στην πλατεία Ηρώου, με την μία να είναι πιο καλαίσθητη από την άλλη.

Στην μεν πλατεία Τζιτζιφιών, τοποθετήθηκε στον χώρο που δίνονται οι καλοκαιρινές συναυλίες, με τις μορφές του μικρού Ιησού, της Παναγίας, του Ιωσήφ και των Μάγων, να είναι ενιαίες σαν εικόνες και τους Αγγέλους Κυρίου να δεσπόζουν επί της Φάτνης, η οποία είναι περιφραγμένη και πλαισιωμένη με γλάστρες. Αν θυμόμαστε καλά, πρέπει να πρόκειται για την ίδια Φάτνη που είχε τοποθετηθεί πρόπερσι στην πλατεία Κύπρου.

Στη δε πλατεία Ηρώου, τοποθετήθηκε η ίδια Φάτνη που είχε τοποθετηθεί και πέρυσι, με διαφορετικό πίσω ντεκόρ όμως, ομοιόμορφα στολισμένη και περιφραγμένη και πάλι, με μοναδική παραφωνία, την γλάστρα που έχει τοποθετηθεί μπροστά από τη φιγούρα του νεογέννητου Ιησού, την οποία και καλύπτει από μπροστά και σίγουρα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Πάντως, και οι δύο Φάτνες δίνουν μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τόσο κατά την ημέρα, όσο ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και φωταγωγούνται και προσφέρονται, αν μη τι άλλο, για λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.

Ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες πέριξ της πλατείας Δαβάκη έχουν φωταγωγηθεί με λαμπιόνια και διακοσμηθεί με στολίδια και πιστεύουμε ότι αν κατορθώσει η Διοίκηση του Δήμου μας να τοποθετήσει ακόμη περισσότερα και σε άλλους συνοικισμούς και οδούς της πόλης μας, σε συνδυασμό με το καταπληκτικό φέτος “Χωριό του Αϊ Βασίλη” στην πλατεία Δαβάκη, τότε ίσως να πρόκειται για τον ωραιότερο εορταστικό στολισμό που έχει δει ποτέ η Καλλιθέα μας.

Και του χρόνου.

  

  

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δύο οι Φάτνες που τοποθετήθηκαν φέτος στην πόλη μας ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ ΟΧΙ μία, αλλά δύο Φάτνες τοποθετήθηκα ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δύο οι Φάτνες που τοποθετήθηκαν φέτος στην πόλη μας ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΟΥ ΟΧΙ μία, αλλά δύο Φάτνες τοποθετήθηκα Rating: 0
scroll to top