Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ – ΕΝΩΣΙΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ – ΕΝΩΣΙΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

Νοέμβριος 12, 2017 2:49 μμ A+ / A-

55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

Επετειακή  Συναυλία

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ελλήνων Μουσουργών και  η Ένωση Σμυρναίων, διοργάνωσαν, από κοινού, προχθές την εσπέρα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017, στην μεγάλη αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»,  επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου Ελλήνων Μου­σουργών και για την  συμπλήρωση πενήντα πέ­ντε ετών από το θάνατο του διάσημου Ιδρυτή του, Σμυρναίου Μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962).

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο πασίγνωστος και καταξιωμένος Καλλιθεάτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών και Καθηγητής του Εθνικού μας Ωδείου, κ. Νικηφόρος Νευράκης, τίμησε για το έργο τους, πολλούς καλλιτέχνες μουσουργούς, απονέμοντας  βραβεία και αναμνηστικές πλακέτες.

Στο Α΄ Μέρος του προγράμματος  και σε έργα των Ιωάννη Τουφεξή, Μάνου Σκαρβέλη, Ερρίκου Βάϊου και Κώστα Νίκα, μεγάλοι κορυφαίοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως η μεσόφωνος Κα Αγγελική Καθαρίου, ο τενόρος κ. Γιάννης Χριστόπουλος και ο βαθύφωνος κ. Χρήστος Αμπράζης καθώς και οι διεθνούς κύρους και αναγνώρισης σολίστ όπως η  Κα Stefanie Seah (πιάνο), η Κα Γιούλα Γιαννάκη (πιάνο), ο κ. Διονύσιος Βούλγαρης (πιάνο) και ο κ. Νίκος Μπουρνέλης (πιάνο) καταγοήτευσαν  τις ε­κα­τοντάδες των Σμυρναίων φίλων της Μουσικής, αποσπώντας τα ένθερμα και ενθουσιώδη χειροκροτήματά τους.

Ανάμεσα στους Μουσικόφιλους, που έσπευσαν να γεμίσουν τη μεγάλη αίθουσα συναυλιών,  διακρίναμε την Φιλόλογο, Λογοτέχνη και Ζωγράφο Κα Νανά Ράπτη και την Πρόεδρο του Νέου Πνευματικού Κύκλου  του Δήμου Καλλιθέας, Κα  Χρυσάνθη Κακουλίδου.

Το Β΄  Μέρος καλύφθηκε  ολόκληρο από τη Μικτή  Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, που υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή, από την ίδρυσή της το 1999, έχει γίνει περιζήτητη από συνθέτες και αρχιμουσικούς, λόγω του πολύπλευρου προφίλ της.

Αποτελείται από επαγγελματίες τραγουδιστές με κλασικές σπουδές και πλούσια εμπειρία και από άλλους μουσικούς χώρους, διαδραματίζοντας έτσι ένα σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας.

Ο Μαέστρος  κ. Σταύρος Μπερής  έχει διδάξει  έργα των Beethoven, Brahms, HaydhMozart, Wagner, Gluck, Schutz, Monteverdi, Vivaldi, Handel, Bach, Faure, Verdi, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου κ.α.

Ήταν μια ονειρώδης συναυλία, που θα άξιζε να πραγματοποιηθεί και εδώ στην Καλλιθέα.

Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

  

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ – ΕΝΩΣΙΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ Reviewed by on . 55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ Επετειακή  Συναυλία ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ελλήνων Μουσουργών και  η Ένωση Σ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ Επετειακή  Συναυλία ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ελλήνων Μουσουργών και  η Ένωση Σ Rating: 0
scroll to top