Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ!

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ!

Οκτώβριος 14, 2017 12:49 μμ A+ / A-

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ!

Με πολλή αγάπη και άπειρο σεβασμό

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΉΤΑΝ 2 μετά το μεσημέρι, όταν ξαφνικά «χτύπησε» η  καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στο  Κοιμητήριο της Καλλιθέας, για να σιωπήσει αμέσως και να  μπορέσει έτσι, να υποκλιθεί  σε ένδειξη άπειρου σεβασμού, στο πέρασμα της σορού  ενός μεγάλου Καλλιθεάτη, του Χρήστου Παπαθανάση.

Ο εκλιπών Χρήστος Παπαθανάσης.

Ημέρα Πέμπτη, 12  Οκτωβρίου 2017, ημέρα σημαδιακή, επετειακή ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τους Γερμανούς, κατακτητές,  ημέρα που κανείς δεν πρόκειται, πλέον, να ξεχάσει αφού θα είναι στον αιώνα συνδεδεμένη  και με την αποδημία του φίλου μας Χρήστου, στον ουρανό.

Μπροστά, λοιπόν,  ο Σταυρός και τα στεφάνια, μετά οι ψάλτες και οι Ιερείς, μετά η σορός και μετά μια μεγάλη πομπή συγγενών και φίλων, που στο άκουσμα του θανάτου του Χρήστου, έσπευσαν ακόμα και από πολύ μακριά, να βρεθούν κοντά του, για το «ύστατο χαίρε».

Κι’ όμως, στις συγκινησιακές  στιγμές, που προέρχονταν κυρίως από τη σύζυγο του εκλιπόντος  Αργυρώ και από  τα πέντε εγγόνια του,  την Αργυρώ, την Αργυρώ, την Ευσταθία, την Ειρήνη  και τον Χρήστο, που την  συνόδευαν,   κάτι μυστήριο συνέβαινε!  Δεν υπήρχαν κλάματα  και οδυρμοί, αλλά μια χαραγμένη στα πρόσωπα όλων  ένδειξη, αξιολάτρευτης αγάπης,  υπέρμετρου θαυμασμού  και έκδηλης υπερηφάνειας.   

Το ίδιο συνέβαινε και σε όσους ακολουθούσαν τη μεγάλη πομπή κι σε όσους βρίσκονταν παρατεταγμένοι μπροστά στην είσοδο  του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων.

Επιβεβαιώθηκε, έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  πως  το όνομα του Χρήστου Παπαθανάση έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στις καρδιές, των συγγενών αλλά και των αμέτρητων φίλων εδώ στην Καλλιθέα.

Οι πολλοί φίλοι του, κυρίως αυτοί, αποτίοντας  φόρο τιμής στον «άρχοντα», όπως αποκαλούσαν πολλοί τον Χρήστο, παρασημοφόρησαν  έμπρακτα,  με την ογκώδη παρουσία τους,  ολόκληρη την έντιμη, αξιοσέβαστη και δημιουργική ζωή ενός ανθρώπου, που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην πορεία τη δική του και της οικογενείας του, προσδιορίζοντας συνάμα με σαφήνεια, το νόημα και την αξία της ανθρωπιάς.  

Μαθήματα ζωής μας παρέδωσε ο Χρήστος  και αυτά αντανακλούν στα πρόσωπα και στις δράσεις  των δύο παιδιών του, του Νίκου και του Δημήτρη, των γνωστών  σε ολόκληρη την Καλλιθέα καταξιωμένων και επιφανών δημοτικών  παραγόντων, που με τις συζύγους τους,  την Λουκία και την Παναγιώτα, γίνονται  διδάσκαλοι του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ζει και να λειτουργεί η σύγχρονη Καλλιθεάτικη οικογένεια.  

Ο Χρήστος Παπαθανάσης έζησε 89 χρόνια. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός. Και προήλθε από πνευμονικό οίδημα. Απεβίωσε  εντός τριών ή τεσσάρων  ημερών, αφού ο ταλαιπωρημένος, λόγω ηλικίας,  οργανισμός του, δεν άντεξε. 

Εμείς οι φίλοι του, όσο καιρός και μας απομένει, θα τον θυμόμαστε με τις καλύτερες  αναμνήσεις.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα  που τον σκεπάζει.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ! Reviewed by on . Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ! Με πολλή αγάπη και άπειρο σεβασμό ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΉΤΑΝ 2 μετά το μεσημέρι, όταν ξαφνικά «χτύπη Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ! Με πολλή αγάπη και άπειρο σεβασμό ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΉΤΑΝ 2 μετά το μεσημέρι, όταν ξαφνικά «χτύπη Rating: 0
scroll to top