Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οκτώβριος 28, 2017 12:37 πμ A+ / A-

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με καταπληκτική συναυλία

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ»

ΜΙΑ καταπληκτική μουσική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδημότες μας –και όχι μόνο – χθες το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017.

Στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου), τα Μουσικά Σύνολα (δηλαδή η Μικτή Χορωδία, η Ορχήστρα «Συγχορδία» και η Παιδική – Εφηβική Χορωδία) του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ορέστη Μπαζού, για μία και πλέον ώρα, ερμήνευσαν ορισμένα από τα πιο πασίγνωστα επετειακά άσματα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου μας, ερμήνευσαν τα άσματα: «Βάζει ο Ντούτσε την στολή του»  των Σακελλαρίδη – Θίσβιου, «Παιδιά της Ελλάδος» των Σουγιούλ – Τραϊφόρου, «Ηπειρώτισσες» των Κατσαρού – Πυθαγόρα, «Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός» των Κατσαρού – Πυθαγόρα και «Στη ποταμιά σωπαίνει το κανόνι» των Χατζηδάκι – Καμπανέλλη, συνοδεία πιάνου από τη Δέσποινα Μπαούση.

Ακολούθως, τα μέλη της Ορχήστρας «Συγχορδία», αποτελούμενα από τους Δ. Πετράκη στο φλάουτο, Χ. Παππού στο κλαρινέτο, Ν. Πέτσα στο κόρνο, Λ. Μεταξά στο πιάνο, Β. Μαστοράκη στην κιθάρα, Κ. Καριτζή στο βιολί, Π. Τσέλα στο βιολί, Α. Κατσινέλου στο βιολί, Ν. Ρωμηού στο βιολί και Κ. Πάντζαρη στο βιολοντσέλο, έπαιξαν  το «Ηπειρώτικος χορός» του Νίκου Σκαλκώτα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου μας, ερμήνευσαν τα άσματα «Το Ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου, «3ος Παγκόσμιος» των Λοΐζου – Νεγρεπόντη, «Ο Στρατιώτης» των Λοΐζου – Μητρόπουλου, και τέλος το «Οι Γερμανοί», ρωσικό παραδοσιακό τραγούδι σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου, υπό τη συνοδεία στο πιάνο της Λίνας Μεταξά.

Σε όλα τα προαναφερόμενα άσματα, την εναρμόνιση έκανε ο μαέστρος κ. Ορέστης Μπαζός.

Το τέλος της όλης εκδήλωσης, βρήκε τους πολυπληθείς παριστάμενους συνδημότες μας και όχι μόνο, να χειροκροτούν παρατεταμένα όλους τους συμμετάσχοντες στην εκδήλωση, δείχνοντάς τους έτσι έμπρακτα, την αγάπη τους, αλλά και τον θαυμασμό τους για τη θεσπέσια μουσική βραδιά που τους προσέφεραν.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι τις απαγγελίες αλλά και την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης, έκανε η γλυκύτατη ηθοποιός Κα Φρέζη Μαχαίρα.

Παραβρέθηκαν ακόμη, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κωστάκης, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής αυτής μουσικής βραδιάς.

  

  

  

  

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Reviewed by on . ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Με καταπληκτική συναυλία ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ» ΜΙΑ καταπληκτική μ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Με καταπληκτική συναυλία ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ» ΜΙΑ καταπληκτική μ Rating: 0
scroll to top