Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 27, 2017 10:47 μμ A+ / A-

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ομόφωνο Ψήφισμα

ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017, με θέμα «συζήτηση για το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων για την εκδήλωση της 77ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» και αφορμή αίτημα που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα από το κόμμα της Χρύσης Αυγής, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωνε το Δήμο Καλλιθέας για την πρόθεσή του να καταθέσει στεφάνι εκπρόσωπός τους κατά την αυριανή Επέτειο.

Μετά τις τοποθετήσεις από Επικεφαλής, αλλά και Δημοτικούς Συμβούλους απ’ όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης μας, καθώς και από εκπροσώπους της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, καθώς και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου, αποφασίστηκε η έκδοση του παρακάτω ομόφωνου Ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο «η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο, θεωρείται ότι είναι απολύτως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τους πολίτες της Καλλιθέας».

Ολόκληρο το σχετικό Ψήφισμα, έχει ως ακολούθως:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κατά την Έκτακτη Συνεδρίαση στις 27/10/2017

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μία εθνική επέτειος ενάντια στις δυνάμεις του Ναζισμού και του Φασισμού, καθώς επίσης και μία επέτειος εθνικής ενότητας.
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής σε αυτή την επέτειο θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τους πολίτες της Καλλιθέας».

Παράλληλα, κατόπιν ψηφοφορίας και με πλειοψηφούσα την πλευρά της Παράταξης του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημητρίου Κάρναβου, αποφασίστηκε να μην γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων κατά την αυριανή εκδήλωση για την 77η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τα μειοψηφίσαντα μέλη των λοιπών Παρατάξεων, ζητούσαν να γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, πλην εκείνων που προέρχονται από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, εκ μέρους όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τον κ. Λεωνίδα Αναγνώστου, που ως πρώτος επιλαχών, κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος μέχρι πρότινος Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Ευάγγελου Παπαδάκη.

Ο κ. Αναγνώστου είχε διατελέσει και στο παρελθόν Δημοτικός Σύμβουλος και όπως δήλωσε, θα είναι ανεξάρτητος.

Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Κ. Ράντος.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ομόφωνο Ψήφισμα ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ομόφωνο Ψήφισμα ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Rating: 0
scroll to top