Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Σεπτέμβριος 9, 2017 12:27 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ

Πανήγυρη στη χάρη της Παναγίας μας

ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές, αυτή της Γέννησης της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου Μαρίας, της Παναγίας μας, εόρτασαν και φέτος οι Πιστοί συνδημότες μας, που κατέκλυσαν το μικρό Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Ελεούσης, το παλαιότερο στην πόλη μας.

Προχθές το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Χθες το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, πραγματοποιήθηκαν ο Όρθρος της Εορτής και εν συνεχεία, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το δε απόγευμα, πραγματοποιήθηκε πρώτα ο Εσπερινός της Εορτής και ακολούθως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η Περιφορά της Ιερής Εικόνος της Παναγίας μας, στους δρόμους της μικρής Ενορίας και συγκεκριμένα επί των οδών Λεωφόρου Θησέως, Υψηλάντου, Ζερβού, Λασκαρίδου, Σπάρτης και πάλι Λεωφόρος Θησέως, πίσω στον Ιερό Ναό, Ιερή Εικόνα την οποία μετέφεραν στους ώμους τους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος, Κωνσταντίνος Ευσταθίου και Γεώργιος Αδαμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, μέγα πλήθος πιστών συνδημοτών μας παραβρέθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, της μητέρας του Ιησού ημών Χριστού και μητέρας όλων μας, όλοι με πίστη και ευλάβεια, για να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη, να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας.

Στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας, διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Δημοτική Σύμβουλο, Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Αρχηγό της Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα», Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάζαρο Λασκαρίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κόκουλο, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ., Ελένη Ζαφειράκη, Γεώργιο Κουτσογιάννη, Γεώργιο Αδαμόπουλο, Ευάγγελο Ανδρεάδη, Αναστάσιο Καλογερόπουλο, Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη και Ανέστη Φωτόπουλο, τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γεώργιο Καρβούνη και Παναγιώτη Γεωργούση, καθώς και τις υποψήφιες Δημοτικούς Συμβούλους κατά τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, Κυρίες Χαρίκλεια Ρόκα, Βούλα Κοσμίδου και Ειρήνη Τζιλίνη.

Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Κ. Ράντος.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος & Αναστάσιος Κ. Ράντος.

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ Πανήγυρη στη χάρη της Παναγίας μας ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές ε ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ Πανήγυρη στη χάρη της Παναγίας μας ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές ε Rating: 0
scroll to top