Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 18, 2017 2:47 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αγιασμός & Εγκαίνια για τη νέα αίθουσα

ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ»

ΧΑΡΑΣ Ευαγγέλια σήμερα το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ενοριακό Παιδικό Σταθμό «Κρυσταλίτσα», που λειτουργεί με ευθύνη και μέριμνα των Πατέρων του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας.

Ο λόγος; Τελέστηκαν ο πατροπαράδοτος Αγιασμός, αλλά και τα Εγκαίνια της νέας αίθουσας, στην οροφή του Παιδικού Σταθμού – κόσμημα για την πόλη μας, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα  Συμεών Βολιώτη.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους υποδέχθηκε εγκάρδια ο Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σισώης Σκάρκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προσφώνησε τους παριστάμενους επισήμους, τονίζοντας: «Σήμερα, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να έχουμε κοντά μας, έναν άξιο, μορφωμένο και δραστήριο κληρικό, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Συμεών Βολιώτη, ο οποίος είναι πατέρας και αδερφός και όσοι σε οτιδήποτε τον έχουμε χρειαστεί, είναι πάντοτε στο πλευρό μας. Σήμερα, όμως, έχουμε και την τιμή  να είναι κοντά μας και ο Πατήρ Βασίλειος Χαβάτζας, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ο Πατήρ Ειρηναίος Νάκος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας, εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, ο  κ. Ευσταθίου, εκλεκτός φίλος και πάντοτε στο πλευρό μας σε οτιδήποτε μας χρειαστεί με τη τεχνογνωσία που έχει και φυσικά, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να είναι κοντά μας η λείαν αγαπητή Κα Ξένια Κωνσταντινίδου, η δωρήτρια αυτού εδώ του περικαλή χώρου, όπου σήμερα έχουμε τον Αγιασμό και τα Εγκαίνιά του».

Ακολούθως, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Συμεών Βολιώτης, συνεπικουρούμενος και από τους άλλους παριστάμενους Ιερείς, τέλεσε τον πατροπαράδοτο Αγιασμό ευλογώντας όλους τους παρευρισκομένους, αλλά και τα εγκαίνια της νέας εντυπωσιακής αίθουσας του Παιδικού Σταθμού «Κρυσταλίτσα».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Πατήρ Συμεών Βολιώτης, αφού πρώτα ευχήθηκε Χρόνια πολλά και ευλογημένα προς όλους, πλησιάζοντας τα παριστάμενα λιλιπούτεια μέλη του Παιδικού Σταθμού, τους ζήτησε μία χάρη, η οποία ήταν:  «Θέλω να κάνετε κάθε ημέρα μία προσευχούλα για  να είμαστε χαρούμενοι και εμείς οι μεγάλοι, οι γονείς σας, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι μπαμπάδες, οι δάσκαλοι, όλοι ανεξαιρέτως, γιατί εμείς, δυστυχώς, από το μυαλό μας, το οποίο δεν πάει καλά, δεν είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολλές φορές είμαστε μουτρωμένοι, πολλές φορές είμαστε μελαγχολικοί, είμαστε στεναχωρημένοι, δεν έχουμε όρεξη να πούμε ούτε καλημέρα ο ένας στον άλλον, γι’ αυτό εσείς θα λέτε στον Χριστούλη κάθε μέρα, Χριστέ δώσε χαρά σε όλο τον κόσμο. Κάντους όλους χαρούμενους και τους μικρούς και τους μεγάλους. Σύμφωνοι;», με τα παιδιά, σύσσωμα να συμφωνούν.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Πρωτοσύγκελος απένειμε τιμητική πλακέτα στη δωρήτρια Κα Ξένια Κωνσταντινίδου, η οποία την παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη, ενώ αμέσως μετά και τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε και η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγός Κα Γεωργία Χαλιλοπούλου, όλοι μετέβησαν στον αύλειο χώρο ο του Παιδικού Σταθμού, εκεί όπου τους προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι αισθανόμαστε την ανάγκη να απονείμουμε και εμείς με τη σειρά μας τα εύσημά μας προς όλους όσοι προσφέρουν τις πολυτιμότατες υπηρεσίες τους για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού «Κρυσταλίτσα», το οποίο, όχι μόνο λάμπει από καθαριότητα, αλλά είναι προσεγμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο έτσι ώστε να είναι καθόλα λειτουργικό και να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των 33ων λιλιπούτειων που φοιτούν  σ’ αυτό.

Στη Διευθύντρια – Νηπιαγωγό Κα Γεωργία Χαλιλοπούλου, στη Νηπιαγωγό Κα Ειρήνη Αικατερίνη Σταματιάδη, στις Βρεφονηπιοκόμους  Κυρίες Χριστίνα Αλεξάνδρα Δημοπούλου και Κέλλυ Τσατσαρώνη, στον επί των γενικών καθηκόντων κ. Άρη Χαλικιόπουλο, στον εκτελών χρέη φωτογράφου αλλά και Νεωκόρου, κ. Ιωάννη Πεφάνη, στους αφανείς Ενορίτες και Ενορίτισσες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, στον Πατέρα Βασίλειο Χριστοδούλου, στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας, Αρχιμανδρίτη Πατέρα Ειρηναίο Νάκο, αλλά πρωτίστως και κύρια, στον ακούραστο υπηρέτη του Θεού και των ανθρώπων, τον Πρόεδρο του Παιδικού Σταθμού, Αρχιμανδρίτη Πατέρα Σισώη Σκάρκο, του οποίου η εμφανής αγωνία για το εάν θα πήγαιναν όλα καλά, ανταμείφθηκε πλήρως, καθώς, πραγματικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Καλή σχολική χρονιά.

Υ.Γ.: Στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος & ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), μπορείτε να δείτε και δύο σχετικά βιντεάκια, με τις σύντομες ομιλίες, τόσο του Αρχιμανδρίτη Πατέρα Σισώη Σκάρκου, όσο και του Πρωτοσύγκελου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Συμεών Βολιώτη.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγιασμός & Εγκαίνια για τη νέα αίθουσα ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» ΧΑΡΑΣ Ευαγγέλια σήμερα το ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγιασμός & Εγκαίνια για τη νέα αίθουσα ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» ΧΑΡΑΣ Ευαγγέλια σήμερα το Rating: 0
scroll to top