Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σεπτέμβριος 12, 2017 12:30 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Έντονη Διαμαρτυρία – Καταγγελία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΜΕ αφορμή την αιφνιδιαστική ψήφιση του άρθρου 40 του Ν. 4487/2017, «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.», την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, με το οποίο, χωρίς καμία προηγούμενη ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, καταργείται το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για τη διακίνηση των τετρακοσίων (400) πρώτων αντιτύπων ανά έκδοση, ΜΟΝΟ για τα έντυπα των μελών της Ένωσης, το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, προέβη στην ακόλουθη Διαμαρτυρία – Καταγγελία:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), η δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική-εκδοτική οργάνωση στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1939), που εκπροσωπεί  220 έντυπα -εφημερίδες και περιοδικά- με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τους 2.000.000 αναγνώστες

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ

γιατί σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 4487/2017 «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.», που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χωρίς καμία ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους φορείς και ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, καταργείται αναιτιολόγητα το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για την διακίνηση των 400 πρώτων αντιτύπων ανά έκδοση ΜΟΝΟ για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ, ενώ διατηρείται για το υπόλοιπο κομμάτι του Περιφερειακού Τύπου. Πρόκειται για μία αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη απόφαση του Υπουργείου που θα αποβεί καταστροφική  για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και αρκετά κλαδικά έντυπα, που με πολύ κόπο και την πενιχρή αυτή ενίσχυση τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον τόπο ή τον κλάδο τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διόρθωση της συγκεκριμένης διάταξης, προκειμένου να μην πέσει η οριστική «ταφόπλακα» σε όλες ανεξαιρέτως τις μηνιαίες τοπικές εφημερίδες αλλά και στα κλαδικά έντυπα της χώρας, που καλύπτουν αποκλειστικά τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους επαγγελματίες αυτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Έντονη Διαμαρτυρία – Καταγγελία ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ αφο ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Έντονη Διαμαρτυρία – Καταγγελία ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ αφο Rating: 0
scroll to top