Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΕΑΣ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΕΑΣ

Ιούλιος 27, 2017 11:44 πμ A+ / A-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Συγκλονισμένοι από το θάνατο του Κυριάκου Κοττέα

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΤΕΑ

ΜΕ Δελτίο Τύπου που μας εστάλη από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούνου Μάνης Λακωνίας «ο Άγιος Νικόλαος», ενημερωθήκαμε για την ξαφνική απώλεια του Κυριάκου Κοττέα, αδελφού του Δημοτικού Συμβούλου Καλλιθέας κ. Παναγιώτη Κοττέα.

Ολόκληρο το σχετικό Δελτίο Τύπου, έχει ως ακολούθως:

«Συγκλονισμένοι είμαστε από τη μαύρη είδηση του ξαφνικού θανάτου, του Μεγάλου Μανιάτη Αγωνιστή και Επιστήμονα, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΤΤΕΑ.  

ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ και απρόσμενο μαντάτο διαδόθηκε σαν αστραπή θερινής καταιγίδας στη Μάνη, στην Καλλιθέα, στον Πειραιά και στα Μανιάτικα, προξενώντας μέγα κοπετό.

Πριν 15 μήνες, ο Κυριάκος και τα μέλη της αξιότιμης οικογένειάς του, είπαν το τελευταίο αντίο στον αείμνηστο πατέρα τους Σπυρίδων. Επρόκειτο για έναν τίμιο και λεβέντη Μανιάτη, Καλλιθεάτη. Ένας Αγωνιστής, που περπατούσε στη άγονη μανιάτικη γη και τα βαριά, δίκαια βήματα της εξέχουσας μανιάτικης προσωπικότητάς του, υπό τη σκιά του Σαγγιά, που σήμερα απειλείται, από την  κερδοφορία των ανεμογεννητριών.

Γιος, αυτού του αείμνηστου λεβέντη – Μανιάτη ο Κυριάκος Κοττέας, πως ήταν δυνατόν να μην είναι παρών σε όλους τους Αγώνες της σωτηρίας της Μάνης; Από τους πρωταγωνιστές και σημαιοφόρους της Αδούλωτης Μάνης, αλλά και κάθε δικαιοσύνης, αγωνίστηκε μέχρι τέλους ασυμβίβαστα, τίμια και με μανιάτικο δίκαιο πείσμα, προκειμένου να μην τοποθετηθούν, ετσιθελικά, ανεμογεννήτριες στη χαρακτηρισμένη Γη της Μάνης ΝATURA 1 και 2. Στον τίμιο αυτό Αγώνα του, για τη σωτηρία της Μάνης, όπως ο αρχαίος βασιλιάς της Σπάρτης Αγησίλαος, δεν λογάριασε κόπους, κινδύνους και χρήμα. Πάντα μπροστάρης και μαχητικός. Οι επιστημονικές, τοπογραφικές του γνώσεις διακεκριμένα υπερόπλα στους Αγώνες μας. Πολύ φοβόμαστε πως το κενό αυτό, που δημιούργησες με την αποδημία σου Κυριάκο είναι ανεκπλήρωτο.

Είμαστε ευτυχείς, που γνωρίσαμε εξ’ αιτίας των τίμιων και δίκαιων Αγώνων της Μάνης, τον άνδρα και λεβέντη ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΤΤΕΑ. Διδαχθήκαμε από αυτόν και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία της Μάνης. Σήμερα θρηνούμε και ικετεύουμε την Αειπάρθενο Παντάνασσα Θεοτόκο να πρεσβεύει στον Κύριο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Καθώς επίσης να χαρίζει υπομονή, υγεία και ειρηνικό βίο στην αγαπημένη του οικογένεια.

Αγαπητέ συμπατριώτη  Κυριάκο, όλοι οι Μανιάτες και οι Μανιάτισσες που μαχόμαστε να μείνει η Μάνη μας όπως μας την παραέδωσαν οι αείμνηστοι γονείς μας, προσκυνούμε το σεπτό λείψανό σου και ορκιζόμαστε: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΥΣ ΜΗΔΟΥΣ. ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΧΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Όμως και ο  ίδιος ο κ. Παναγιώτης Κοττέας, με ένα σύντομο και ιδίαιτερα συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του, αναφέρθηκε στην απώλεια του αγαπημένου του αδελφού, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έφυγες πολύ νέος για το τελευταίο σου ταξίδι αγαπημένε μου αδελφέ, αλλά θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου… Το τελευταίο αντίο Παρασκευή 14:30 στο Κοιμητήριο Καλλιθέας».

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας προς τον αγαπητό Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Κοττέα και την οικογένειά του, για την απώλεια του στενού συγγενικού προσώπου τους.

Να ενημερώσουμε επίσης, ότι η φωτογραφία προέρχεται από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κ. Παναγιώτη Κοττέα.     

Ο Κυριάκος Κοττέας.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΕΑΣ Reviewed by on . ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Συγκλονισμένοι από το θάνατο του Κυριάκου Κοττέα ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΝΟΥ ΜΑΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Συγκλονισμένοι από το θάνατο του Κυριάκου Κοττέα ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ Rating: 0
scroll to top