Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ιούνιος 30, 2017 10:58 πμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Μέγα Πλήθος Πιστών στον Εσπερινό και τη Λιτανεία

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Αρχιμανδρίτη  π. Νικόλαου Κατσαφαρόπουλου, συμπαραστατούμενου και από πολλούς Ιερείς από όμορους Ιερούς Ναούς, πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Παρά την υπερβολική ζέστη που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού και της Λιτανείας, ο μικρός Ναός των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στο συνώνυμο στενό δρομάκι των Τζιτζιφιών, «πλημύρισε» και φέτος, από Πιστούς συνδημότες μας. Μικροί, μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, προσήλθαν στον μικρό αυτό Οίκο του Θεού που από το μακρινό 1903 αποτελεί «κόσμημα» για την περιοχή των Τζιτζιφιών,  αφενός μεν για να συμμετάσχουν στον Αρχιερατικό Εσπερινό, αφετέρου δε, για να ακολουθήσουν την Περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της μικρής Ενορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της  Φιλαρμονικής του Δήμου μας.

Μάλιστα, χθες, οι πολυπληθείς Πιστοί που προσήλθαν, είχαν την τύχη να προσκυνήσουν και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων, τα οποία μετέφερε από την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά Βοιωτίας, Ιερομόναχος, αδεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας, κ.κ. Γεωργίου, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά γι’ αυτή του την πρωτοβουλία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πατέρας Δημήτριος Καρβούνης, λαμβάνοντας το λόγο λίγο πριν την Απόλυση.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, αλλά και στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας, εν μέσω εκατοντάδων Πιστών, διακρίναμε ακόμη, τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, την Αντιδήμαρχο, Κοινωνικής Πολιτικής Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου (και Υπεύθυνη της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Καλλιθέας), Ελένη Ζαφειράκη (και εντεταλμένη για θέματα εποπτείας των Β΄ και Γ΄ Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου) και Γεώργιο Κουτσογιάννη (και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Μετά το πέρας της Περιφοράς της Ιερής Εικόνας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, σε σύντομη ομιλία που προέβη, ευχαρίστησε τους παριστάμενους Πιστούς για τη συμμετοχή τους, επαίνεσε τον ακάματο Υπηρέτη Θεού και ανθρώπων, Προϊστάμενο του μικρού Ιερού Ναού, Πατέρα Δημήτριο Καρβούνη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και το Δήμαρχο της πόλης μας για την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα το πρωί, ανήμερα της Εορτής της Σύναξης των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας, κ.κ. Γεωργίου, ενώ το απόγευμα ώρα 19:00, θα τελεστεί ο Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων και Αγιασμός για την 1η του μηνός.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι στο πλάι του Ιερού Ναού πωλούνταν, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές μάλιστα, καλαίσθητες δημιουργίες υπέρ ενίσχυσης της όμορης Στέγης Γερόντων, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά με φροντίδα και μέριμνα του Πατέρα Δημήτριου Καρβούνη.

Ακολουθεί πλουσιότατο φωτορεπορτάζ από τον Εσπερινό και τη Λιτανεία.

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

  

  

  

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μέγα Πλήθος Πιστών στον Εσπερινό και τη Λιτανεία ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μέγα Πλήθος Πιστών στον Εσπερινό και τη Λιτανεία ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ Rating: 0
scroll to top