Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάιος 29, 2017 3:46 μμ A+ / A-

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

Ελευθέρια Θράκης 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 27 Μαΐου  2017, στην πλατεία  Δαβάκη, από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, για την 97η επέτειο από την ενσωμάτωση της Θράκης στη μητέρα Ελλάδα.

Παρότι πέρασαν ενενήντα επτά ολόκληρα χρόνια από την ημέρα εκείνη (14 Μαΐου 1920), όπου ενσωματώθηκε η Θράκη στον εθνικό κορμό, πάρα πολλοί ήταν οι Θρακικής καταγωγής συμπολίτες και συμπατριώτες μας, που έσπευσαν να παραβρεθούν  και να συμμετά­σχουν στην εκδήλωση, για να διατρανώσουν, έτσι,  το μεγά­λο τους ενδιαφέρον, τη νοσταλγία και την αστείρευτη αγάπη τους, προς την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Πρώτος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ενώ τον ακολούθησαν εκπρόσωποι Θρακικών Συλλόγων.

Τελευταίος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο οποίος στην ουσιώδη ομιλία του, ανέφερε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Θράκης μας, σήμερα ανοίγουμε το δεύτερο κύκλο των επίσημων εκδηλώσεων για την 97η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης μας και της ενσωμάτωσής της στον ελλαδικό κορμό.

Ένας κύκλος, που άνοιξε πριν περίπου δυόμιση εβδομάδες στο Πολεμικό Μουσείο, με μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα – forum για τη Θράκη, με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών.

Εκεί, αναδείξαμε προβλήματα όπως το μειονοτικό, με τη συμμετοχή του Πομάκου δημοσιογράφου και εκδότη Ιμάμ Αχμέτ, προτείναμε λύσεις με την πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του Πτεράρχου εν αποστρατεία Κώστα Ιατρίδη, αναδείξαμε τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την ομιλία της καθηγήτριας Λαογραφίας Κας Βασιλικής Παναγιωτοπούλου, αναδείξαμε τη γεωστρατηγική θέση και τους κινδύνους που εγκυμονούν, με τις παρεμβάσεις του καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη και τέλος, δώσαμε τη νότα αισιοδοξίας για το εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Θράκη και που πρέπει να το αναδείξουμε μέσα από τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του συγγραφέα κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον από τα μέσα, τόσο πριν όσο και μετά.

Σήμερα, λοιπόν, ανοίγοντας τον δεύτερο αυτό κύκλο των εκδηλώσεων, δίνουμε τη σκυτάλη στην πλούσια παράδοσή μας, στα χορευτικά, στους μουσικούς και σε εσάς τους ίδιους, που θέλουμε στο τέλος να διασκεδάσετε όλοι μαζί, σε έναν μεγάλο κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα και την ομόνοια όλων μας, γιατί φαντάζομαι ότι όλοι είσαστε εδώ σήμερα, έχετε το μυαλό σας στην πατρίδα, στον τόπο που γεννηθήκατε και που μεγαλώσατε.

Και έχετε την ίδια αγωνία με μας, να κρατήσουμε ζωντανό κάθε τι που μας ενώνει, αλλά και μας θυμίζει τον τόπο μας».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας, απένειμε τιμητική πλακέτα στην Κα Αναστασία Χουρδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Θράκης και πρώην Πρόεδρο της Πανθρακικής Ομοσπονδίας, η οποία λαμβάνοντας τον λόγο και εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τον κ. Πολυχρονίδη για τη μέγιστη τιμή που της απέδωσε.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε, ο καταγόμενος από τη Θράκη γνωστότατος ηθοποιός, κ. Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ σίγουρα τις εντυπώσεις κέρδισαν, τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αφού απέσπασαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους πολυπληθείς παρευρισκομένους.

Εκτός του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως του Δήμου μας και Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργα­ρίτη, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ο ­Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας κ. Ανέστης Φωτόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Δημοτική Παράταξη «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας» κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, εκπρόσωποι πολλών Θρακικών Σωματείων, καθώς και πάρα πολλοί συνδημότες, γεγονός το οποίο σίγουρα θα ικανοποίησε απόλυτα τους ιθύνοντες της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Reviewed by on . ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Ελευθέρια Θράκης 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Ελευθέρια Θράκης 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το Rating: 0
scroll to top