Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάιος 27, 2017 5:06 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τίμησε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ, δυστυχώς, ελάχιστων συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017, η έκτακτη συνεδρίαση – εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κατά την οποία τιμήθηκαν δύο σπουδαίοι ξένοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές  του πρόσφατου παρελθόντος, στον κλασσικό αθλητισμό.

Ο λόγος για τους Σεργκέι Μπούμπκα και Ρόμπερτ Εμιγιάν, τους δύο κορυφαίους στα αθλήματα που αγωνίζονταν (ο πρώτος στο άλμα επί κοντώ και ο δεύτερος στο άλμα εις μήκος), οι οποίοι παρέστησαν στο Δημαρχείο της πόλης μας και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Τους δύο διακεκριμένους αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ενώ ελάχιστα πιο πέρα βρισκόταν και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, παλαιός Βαλκανιονίκης, νυν Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και νυν Αντπρόεδρος στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., κ. Παναγιώτης Δημάκος, χάρη στον οποίο προσκλήθηκαν και παρέστησαν στην πόλη μας, οι δύο αυτοί μεγάλοι αθλητές.

Στην σχεδόν άδεια από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς την παρουσία εκατοντάδων, εάν όχι χιλιάδων μαθητών και μαθητριών από τα Σχολεία της πόλης μας και γιατί, όχι και εκατοντάδων εάν όχι χιλιάδων συνδημοτών μας, στην οποία παρέστησαν οι μισοί περίπου Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας, γεγονός  απαράδεκτο κατ’ εμάς και ένδειξη μεγάλης ασέβειας προς τα παγκόσμιας πραγματικά εμβέλειας τιμώμενα πρόσωπα, πρώτος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ο οποίος καλωσόρισε και επίσημα τους δύο υψηλούς προσκεκλημένους.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα: «… είναι και χαρά γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε από κοντά, να γνωρίσουμε δύο αθλητές που θαυμάζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Επί τι ευκαιρία του αγώνα αλμάτων, που  διοργανώνεται με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο, είναι χαρά που έχουμε σήμερα να βραβεύσουμε σήμερα δύο κορυφαίους αθλητές, τον Σεργκέι Μπούμπκα και τον Ρόμπερτ Εμιγιάν. Ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι ένας αθλητής – παγκόσμιο σύμβολο. Επικοντιστής, κορυφαίος στο είδος του. Γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς ότι έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, ένα Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει σπάσει το ρεκόρ του άλματος επί κοντώ 35 φορές στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο. Εξακολουθεί, μάλιστα να κατέχει, το σημερινό, το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Είναι ο καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών, ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Για μένα, όμως, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι το ήθος του και η εκφρασμένη από τον ίδιο αγάπη του για την αθλητική ιδέα. Για δεύτερη φορά, μετά από έναν ακριβώς χρόνο, υποδεχόμαστε στην Καλλιθέα, απλά δεν το ξέρατε οι υπόλοιποι ότι έγινε στο γραφείο μου και ξαφνικά, τον Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο οποίος, επίσης, είναι ένας μεγάλος αθλητής, ο οποίος έχει και Ελληνική ρίζα. Υπήρξε αθλητής στο άλμα σε μήκος, με μεγάλες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις και είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο άλμα εις μήκος εδώ και τριάντα χρόνια, ακριβώς θα λέγαμε, γιατί γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες την επέτειο τον τριάντα ετών. Εκτός όμως από τις επιτυχίες του στον αθλητικό τομέα, διακρίνεται και αυτός ιδιαίτερα για το ήθος του. Η τιμή που αποδίδουμε σήμερα στους δύο αυτούς τεράστιους αθλητές, πέρα των άλλων, θέλουμε να αποτελέσει έμπνευση και να διδάξει τα παιδιά μας, ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να μυηθούν στις αξίες του. Η Καλλιθέα είναι μια πόλη που αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό και το αποδεικνύει καθημερινά εμπράκτως. Καλώς ήρθατε».

Η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, λαμβάνοντας ακολούθως τον λόγο, τόνισε και η ίδια μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «… Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς και για την πόλη μας, η επίσκεψη δύο τόσων μεγάλων αθλητών. Η πόλη μας, είναι πόλη Ολυμπιονικών, αλλά και Παραολυμπιονικών, είναι μία πόλη παραθαλάσσια, και έτσι έχουμε και Ολυμπιονίκες ναυταθλητές. Ο αθλητισμός για την πόλη μας, αλλά και για την χώρα μας, είναι στοιχείο και αξία του Πολιτισμού μας. Είναι διπλή, λοιπόν, η χαρά μας που είστε εδώ, σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, γιατί τα Ελληνόπουλα και οι Έλληνες, αυτή την εποχή, έχουν ανάγκη προτύπων και ψυχικής ανάτασης. Είμαστε μια μικρή χώρα, που εδώ, όμως, γεννήθηκε ο αθλητισμός και η ολυμπιακή ιδέα. Έχουμε, λοιπόν, τρεις χιλιάδες χρόνια αξίας αθλητισμού και πιστεύουμε ότι  είναι σημαντικό για εμάς, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, να δημιουργήσουμε πρότυπα αθλητισμού που ταυτίζονται με την ιστορία και πιστεύω και με το μέλλον μας. Καλώς ήρθατε λοιπόν, στην πόλη της Καλλιθέας, στην πόλη του μυθικού ήρωα Θησέα».

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο οποίος ανέφερε και τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον Φιλαθλητικό Σύλλογο και τον κ. Δημάκο για τις ενέργειες που έκανε γι’ αυτή την επίσκεψη. Θέλω να πω ότι τα αισθήματά μας δεν προέρχονται μόνο από τον θαυμασμό προς τις αθλητικές επιδόσεις των δύο φιλοξενουμένων μας, προέρχονται και από άλλους παράγοντες, υποδεχόμαστε, οπωσδήποτε, δύο μεγάλους φίλους της χώρας μας. Αλλά και δύο αθλητές, οι οποίοι αφοσιώθηκαν από την αρχή της σταδιοδρομίας τους, στις ανθρωπιστικές αξίες του αθλητισμού. Δηλαδή την ενότητα της κοινωνίας και τη διεθνή συννενόηση και ειρήνη».

Επόμενος ομιλητής, ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Γεώργιος Δεδούσης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «… θα ήθελα να σας πω ότι ήρθατε σε μία δύσκολη εποχή, γιατί το δικό μας ρεκόρ πρέπει να υπερβεί τα επτά μέτρα σε ύψος. Τα επτά μέτρα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν ακόμη και τώρα, γιατί η χώρα μας, η Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχασε το στοίχημα με την Ολυμπιάδα, κόστισε πάρα πολύ ακριβά  στη χώρα… Σας παρακολουθούσαμε όταν ήσασταν στον αέρα, στην προσπάθεια του άλματος και περνάγαμε την ίδια αγωνία μαζί σας, να τα καταφέρετε. Ζητάμε από εσάς, μιας και η εμβέλειά σας είναι παγκόσμια, να κατανοήσετε ότι αυτά που μας ζητάνε να κάνουμε, είναι αδύνατα, οικονομικά πάντα μιλάω…».

Τελευταίος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, με τα λεγόμενα του οποίου θα συμμφωνήσουμε και εμείς πλήρως, γιατί ήταν ο μόνος, κατ’ εμάς, που «έπασε» το πραγματικό νόημα της όλης εκδήλωσης  και ο οποίος χωρίς «κλάψες» και εθιμοτυπικές «κορώνες», είπε τα πράγματα με  το όνομά τους. Ο κ. Λαζαρίδης, λοιπόν, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε και τα ακόλουθα: «… Εύχομαι την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, να σας υποδεχθούμε όπως σας αρμόζει. Όπως αρμόζει σε δύο προσωπικότητες παγκοσμίου βεληνεκούς, δηλαδή σε έναν χώρο με πάρα πολύ κόσμο, με πάρα πολλά παιδιά, να μιλήσετε για τις εμπειρίες σας, να μιλήσετε για τα κατορθώματά σας και όχι σε έναν πολύ όμορφο χώρο, όπως είναι αυτός, αλλά με ελάχιστα άτομα. Θεωρώ ότι όταν έχεις δύο ‘‘πύργους’’,  τους στήνεις για να είναι σύμβολα. Δεν τους κρύβεις. Όλη αυτή τη διαδικασία, θα ήθελα να την κάνω σε έναν πολύ μεγάλο ανοιχτό χώρο, με πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς και μαθητές, για να δουν που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, ειδικά όταν βοηθειέται από την πόλη του και από την χώρα του. Σας ευχαριστώ πολύ».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρώτος τιμώμενος μεγάλος αθλητής του πρόσφατου παρελθόντος, ο Σεργκέι Μπούμπκα, μιλώντας σε άπταιστα αγγλικά, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, αλλά και για καλά λόγια που είπαν οι προλαλίσαντες, τόνισε και τα ακόλουθα: «…πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό, και εγώ και ο Ρόμπερτ, όταν ήμασταν αθλητές. Φυσικά, προσπαθήσαμε, τότε πολύ και σήμερα, που είμαστε στη διοίκηση του αθλητισμού, να δώσουμε κάτι πίσω, στην κοινωνία, στον αθλητισμό, στο Ολυμπιακό κίνημα και ιδιαίτερα στα παιδιά. Συμφωνώ μαζί σας, γιατί είναι σημαντικό για εμάς τα παιδιά να έχουν καλά παραδείγματα και να έχουν πρότυπα από τον αθλητισμό».

Ο δεύτερος μεγάλος αθλητής, ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, μιλώντας τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ελληνικά, καθώς οι γονείς του και η γιαγιά του, είναι Ελληνικής καταγωγής, αφού πρώτα ευχαρίστησε και ο ίδιος θερμά το Δήμο μας για την πρόσκληση, τόνισε: «…Ευχαριστώ θερμά, ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο και ευχαριστώ πολύ τους πολύ καλούς μας φίλους, όπως τον κ. Παναγιώτη Δημάκο, ο οποίος μας κάλεσε να παρευρεθούμε εδώ. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να παρευρισκόμαστε εδώ και να συμμετάσχουμε σε ένα εθνικό, διεθνές πρωτάθλημα και να υποστηρίξουμε τη νέα μας γενιά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

Αμέσως μετά το πέρας των σύντομων ομιλιών, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, απένειμε στους δύο σπουδαίους παλαιούς αθλητές, από μία τιμητική πλακέτα, καθώς και αναμνηστικά δώρα και αφού πρώτα οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν και να δώσουν αυτόγραφα σε όσους τους το ζήτησαν, μετέβησαν, συνοδεία του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνου Ευσταθίου, στο χώρο του Ιδρύματος Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Οπωσδήποτε, ήταν μεγάλη η τιμή για την πόλη μας την Καλλιθέα, να φιλοξενήσει δύο κορυφαίους και παγκόσμιας εμβέλειας αθλητές του πρόσφατου παρελθόντος και γι’ αυτό οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μας, να αποδώσουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας προς τον κ. Παναγιώτη Δημάκο, ο οποίος είχε τη δυνατότητα ή και ικανότητα ακόμη, να φέρει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Καλλιθέα, αυτές τις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού.

Όμως, χωρίς καμία μα καμία αντιπολιτευτική προς τη Διοίκηση του Δήμου διάθεση ή αντίστοιχα, καμία μα καμία διάθεση να γίνουμε υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης του Δήμου μας (γιατί έχουμε ακούσει και τις δύο αυτές «εκδοχές» από στελέχη Παρατάξεων – τόσο της Αντιπολίτευσης όσο και της Διοίκησης – τα οποία αδυνατούν να αντιληφθούν ή καλύτερα δεν θέλουν να αντιληφθούν το ρόλο ύπαρξης της εφημερίδος μας, αλλά και την επιλογή μας να μην προβάλλουμε τις καινές ουσίας και ενδιαφέροντος εκείνες «σκυλομαχίες» τους εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, που μας στέλνουν ως Δελτία Τύπου), επιτρέψτε μας να «καυτηριάσουμε» και να επισημάνουμε την προχειρότητα με την οποία έγινε η όλη εκδήλωση, τουλάχιστον όπως την αντιληφθήκαμε εμείς.

Με το πρόσχημα του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, οι μισοί και πλέον Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας, οι οποίοι είτε λόγω ώρας, είτε μη έγκαιρης ενημέρωσής τους, είτε λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, δεν  παρέστησαν για να δουν, τουλάχιστον, τις δύο τεράστιες αυτές αθλητικές προσωπικότητες που μας έκαναν τη μέγιστη τιμή, να καταδεχθούν ακόμη, να παραβρεθούν στην πόλη μας την Καλλιθέα, η οποία αποτελεί μία κουκίδα, το πολύ, στον παγκόσμιο χάρτη.

Δεν έγινε καμία έγκαιρη ενημέρωση των συνδημοτών μας ότι θα παραστούν στην πόλη μας οι δύο συγκεκριμένοι προσκεκλημένοι. Ακόμη και η εφημερίδα μας, ενημερώθηκε μόλις το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, μέσω e-mail και τηλεφωνικού μηνύματος. Δεν αντιληφθήκαμε κανένα μα κανένα αεροπανώ αναρτημένο σε εμφανές σημείο στην πόλη μας, με το οποίο να γνωστοποιείται το γεγονός. Έτσι, εάν εξαιρέσουμε τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, τους δύο εκλεκτούς φωτογράφους και φίλους μας, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που παραβρέθηκαν, οι συνδημότες μας που παρέστησαν τελικά, δεν ξεπέρασαν, μετά βίας, τα 20 άτομα.

Δεν έγινε καμία έγκαιρη (ή μήπως έγινε;) ενημέρωση των Εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, όπως φάνηκε τελικά. Γι’ αυτό άλλωστε δεν παρέστησαν, ούτε Εκπαιδευτικοί, ούτε μαθητές και μαθήτριες, έστω από τα Δημοτικά Σχολεία, καθώς οι αντίστοιχοι μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων βρίσκονται στην περίοδο των εξετάσεων και το γεγονός αυτό θα μπορούσε  να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα ως μια καλή δικαιολογία.

Δεν έγινε, τέλος, καμία μα καμία έγκαιρη ενημέρωση των εκπροσώπων και συνεπακόλουθα των αθλητών και αθλητριών απ’ όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, όπως επίσης φάνηκε στο τέλος. Στην όλη εκδήλωση δεν παρέστησαν, παρά μόνο δύο – τρεις εκπρόσωποι από αθλητικά σωματεία και, το πολύ, πέντε ή έξι αθλητές και αθλήτριες εάν ήταν φυσικά αθλητές και αθλήτριες οι νεαροί και νεαρές που παραβρέθηκαν. Για να μην στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί και επομένως να παραβρεθούν, οι Καλλιθεάτες και οι Καλλιθεάτισσες Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες ή Παραολυμπιονίκες…

Ήταν, επομένως, οικτρό το θέαμα που αντικρίσαμε. Ήταν μια καθόλα υποτονική και τυπική συνεδρίαση – εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ξεκίνησε με τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα), στην οποία άλλοι εξέφρασαν ευχολόγια ή έκαναν αναφορά στο λαμπρό αρχαίο παρελθόν μας, άλλοι «έκλαψαν» για τη μιζέρια της χώρας μας (λες και ενδιαφέρονται ή πολύ περισσότερο, μπορούν να κάνουν κάτι ο Μπούμπκα και ο Εμιγιάν για τα οικονομικά της πατρίδος μας), μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος είπε αυτά που έπρεπε να ειπωθούν και οι συνδημότες μας, για πολλοστή φορά, ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ.

Μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφθούν τέτοιου είδους βεληνεκούς προσωπικότητες, έχουν όλη την καλή διάθεση να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους προς τους νεαρούς κυρίως συνδημότες μας – γεγονός που φάνηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις που έκαναν και οι δύο αυτοί σπουδαίοι αθλητές – και εμείς τους υποδεχόμαστε μεταξύ «στενών συγγενών και φίλων»

Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι, η παρουσία και μόνο των δύο αυτών κορυφαίων αθλητών του πρόσφατου παρελθόντος στην πόλη μας,  θα έπρεπε να αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event της χρονιάς, παρουσιασμένο και εκτελεσμένο με την ανάλογη εκείνη προβολή που σίγουρα θα του άξιζε και συνεπακόλουθα, με την παρουσία εκατοντάδων, εάν όχι χιλιάδων, συνδημοτών μας, νεαρών, κυρίως, στην ηλικία.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, δυστυχώς, ελάχιστων συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε χθες ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, δυστυχώς, ελάχιστων συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε χθες Rating: 0
scroll to top