Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απρίλιος 29, 2017 11:55 μμ A+ / A-

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.

ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ 12641

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σε ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, η σχετική λίστα με το Μητρώο Μελών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρονική μας, πλέον, εφημερίδα, με αριθμό Μητρώου 12641.

Μάλιστα, πολύ σύντομα, όλα τα Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα προμηθευτούν ένα ειδικό σήμα, που θα πρέπει να αναρτήσουν σε πολύ εμφανές σημείο, στην κορυφή της ιστοσελίδας τους, με το οποίο, όπως τόνισε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, μέσω οπτικού μηνύματος που αναρτήθηκε στις 18 Απριλίου 2017, στο site του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης (http://mindigital.gr/index.php/press-office-gr/statements_press/1183-online-media), «…ο επισκέπτης, αλλά και κάθε ενδιαφέρομενος, θα μπορεί γρήγορα να γνωρίζει εάν η ιστοσελίδα η οποία επισκέπτεται, είναι πιστοποιημένη και συμμετέχει στο Μητρώο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης».

Η  σχετική λίστα, που ενημερώνεται συνεχώς με νέα μέλη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ταυτοποίησης όλων των αιτήσεων, είναι πλήρως προσβάσιμη από τον κάθε ενδιαφερόμενο και μπορεί να αναζητηθεί στη διεύθυνση: (https://emedia.media.gov.gr).

Ολόκληρο το ιδιαίτερα ενδιαφέρον οπτικό μήνυμα που ανήρτησε ο Υπουργός κ. Νίκος Παππάς την προπερασμένη Τρίτη, έχει ως ακολούθως:

«Είναι Τρίτη του Πάσχα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και πριν από λίγο έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, ο πλήρης κατάλογος των πιστοποιημένων, ταυτοποιημένων Ιστοσελίδων, ενημερωτικών, οι οποίες αποτελούν το Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης.

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση στο Διαδύκτιο, θα πηγαίνει σε Ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμο.

Είναι ένα βήμα προς τη ρύθμιση και τη διαφάνεια, το οποίο χαιρόμαστε που έχει αγκαλιαστεί από τη διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα.

Από αύριο το πρωί, επίσης, τα μέλη τα ταυτοποιημένα του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, θα λαμβάνουν και το λογότυπο του Μητρώου, το οποίο θα πρέπει να αναρτούν σε πάρα πολύ εμφανές σημείο στην κορυφή της Ιστοσελίδας τους. Έτσι και ο επισκέπτης, αλλά και κάθε ενδιαφέρομενος, θα μπορεί γρήγορα να γνωρίζει εάν η Ιστοσελίδα η οποία επισκέπτεται, είναι πιστοποιημένη και συμμετέχει στο Μητρώο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης».

Αν και ως ημερομηνία εγγραφής μας στη σχετική λίστα, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, είναι η Δεκεμβρίου του 2016, ήδη εμείς, από τις τις 19 Ιουλίου του περασμένου έτους, όπου είχαμε λάβει και σχετικό email από το Υπουργείο, είχαμε εγγραφεί, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, η οποία είχε ελεχθεί και εγκριθεί αυθημερόν.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ορισμένα από τα προνόμια που θα έχουν πλέον τα μέλη του Μητρώου, μέσω της σχετικής δήλωσης που είχε κάνει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, κατά την παρουσίαση του Μητρώου τον περασμένο μήνα, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου: «Τα προνόμια από τη συμμετοχή στο Μητρώο είναι πολλά και, κυρίως, ουσιαστικά: Πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής (μέσω του ΟΣΔΕΛ), συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, διαπίστευση δημοσιογράφων».

Το ειδικό σήμα που θα φέρουν τα μέλη του Μητρώου.

 

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ 12641 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σε ηλεκτρον Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ 12641 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σε ηλεκτρον Rating: 0
scroll to top