Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 24, 2017 4:07 μμ A+ / A-

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΙΑ ακόμα πραγματικά αξίεπαινη εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2017, το 14ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 196ης επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, οι μαθήτριες, οι μαθητές, αλλά και οι Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, τίμησαν την Εθνική Επέτειο, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους Φιλέλληνες της εποχής της Επανάστασης.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους καλωσόρισε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ο Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Ντίνος, ο οποίος και ενημέρωσε τους συμμετάσχοντες μαθητές και μαθήτριες στην αυριανή μαθητική παρέλαση, για το σχετικό πρόγραμμα, το μέρος και την ώρα που θα πρέπει να παρευρίσκονται.

Έπειτα, ο μαθητής Ιάσων Κατσουρός, αφού πρώτα ανέγνωσε ένα απόσπασμα από το λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838, στη συνέχεια, μαζί με τους συμμαθητές του Θοδωρή Καρασαββίδη και Ηλία Αναγνώστη, ανέλαβαν την παρουσίαση του όλου προγράματος που θα ακολουθούσε, με τη Χορωδία του Σχολείου να τραγουδά τον «Θούρειο» του Ρήγα Φερραίου και αμέσως μετά, την μαθήτρια Κορίνα Καρατζούνη, να αποδίδει μοναδικά ύμνο, παίζοντας κλαρίνο.

Ακολούθως, ο μαθητής Άγγελος Γκάτσος απήγγειλε το ποίημα του Αλεξάνδρου Πούσκιν, «Εμπρός Ελλάδα».

Οι μαθήτριες Ελπίδα Γεροντίδου και Ελένη Βενέρη, απήγγειλαν το ποίημα του Φρεντερίκ Μιστράλ, «Ύμνος στην Ελλάδα», ενώ, στη συνέχεια, οι μαθήτριες Έλενα Ζουρντού και Θεοδώρα Κίτσου, απήγγειλαν το ποίημα του Φρίντριχ Σίλλερ, «Καταραμένε Έλληνα».

Η Χορωδία τραγούδησε το τραγουδί του Νίκου Γκάτσου, «Γειά σου χαρά σου Βενετιά», ενώ αμέσως μετά, η μαθήτρια Νάντια Περούλη, ανέγνωσε ένα απόσπασμα από το «Ταξίδι στην Ανατολή», του Ρενέ ντε Σατωμπριάν.

Οι μαθητές Μάριος Λιναρδάτος και Ηλέκτρα Εφραιμίδου, απήγγειλαν το ποίημα του Βίκτωρος Ουγκό, «Το Ελληνόπουλο», ενώ οι μαθητές Γεωργία Αναστοπούλου, Παναγιώτης Κακλαμανάκης και Θωμάς Ζορμπάς, απήγγειλαν το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα, «Τα νησιά της Ελλάδας».

Να σημειώσουμε εδώ, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβάλλονταν σε οθόνη φωτογραφίες Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, Φιλλελλήνων, καθώς και σπάνια αυθεντικά αντικείμενα της εποχής, με παραστάσεις από τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων πάνω τους, ενώ ακούστηκαν ηχητικά, τόσο η πρωτότυπη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, σε μελωδία του Νικόλαου Μάντζαρου, όσο και ένα τραγούδι ξένου συγκροτήματος, στο οποίο είναι εμφανέστατη η χρήση ελληνικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Λαμβάνοντας τελευταίος τον λόγο, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους γονείς και κηδεμόνες, τόνισε ότι ένα μεγάλο μπράβο αξίζει, τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στην πρωτότυπη μεν, αλλά και εύστοχα εκτελεσμένη δε εκδήλωση, όσο και στους άξιους Εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Λίνα Γκάμπρια, Αφροδίτη Τερζή, Κίμωνα Κολυβά και Ρούλα Βανδρώρου, που μερίμνησαν για την άψογη πραγματοποίησή της, η οποία «έκλεισε», με τους μαθητές και τις μαθήτριες να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής αυτής επετειακής εκδήλωσης, που στο τέλος της απέσπασε, καθόλα δίκαια, το έντονο, θερμό  και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν.

   

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑ ακόμα πραγματικά αξίεπαιν 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑ ακόμα πραγματικά αξίεπαιν Rating: 0
scroll to top