Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2

Μάρτιος 31, 2017 3:46 μμ A+ / A-

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2

«Πολυφωνίες»

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΕΤΤΙΞ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα βρίσκεται το πρόγραμμα με τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοση που υπηρετεί άξια ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Η συναυλία του Γρηγόρη Νταραβάνογλου και των μουσικών του Συνόλου Τεττιξ που τον πλαισιώνουν – Γιάννης Δριμάλας (κανονάκι), Αντιγόνη Παπαηλία (κανονάκι), Μιχάλης Τσατήρης (κανονάκι), Ελένη Καραφύλλη (ούτι) και Παναγιώτης Κορωναίος (κρουστά) – θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του Ωνασείου.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου

Ο Γρηγόριος Αλεξ. Νταραβάνογλου, είναι Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας, με άπειρες δημόσιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, ραδιόφωνο και σε αίθουσες των Αθηνών, όπως «Λυρική Σκηνή», «ΠΑΛΛΑΣ», «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», και σε διάφορα θέατρα εντός και εκτός των Αθηνών. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στο Πατριαρχείο κάνει τα πρώτα του βήματα με καθοδηγητές τον αείμνηστο άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Βασίλειο Νικολαϊδη και τον άρχοντα Λαμπαδάριο κ. Ελευθέριο Γεωργιάδη. Πολλά επίσης διδάχθηκε και από τον αείμνηστο άρχοντα Πρωτοψάλτη Αχιλλέα Γκαρτζόγλου και τον μουσικοδιδάσκαλο Ιερέα π. Αθανάσιο Αλεξιάδη. Πρώτη του επίσημη Ενορία, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο ΝιχώριΚωνσταντινουπόλεως.

Το 1978 μεταβαίνει στις Η.Π.Α., μετά από πρόσκληση του τότε Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ. Εκεί παραδίδει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής σε νέους και νέες, δημιουργεί και διευθύνει την πρώτη του χορωδία που απαρτιζόταν από Έλληνες φοιτητές του πανεπιστημίου BRΟWN, και ύστερα την χορωδία του πανεπιστημίου HARVARD. Πραγματοποιεί πολλές συναυλίες βυζαντινής μουσικής, σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής και το 1982 φθάνει στην Ελλάδα, που είναι και ο σημερινός σταθμός της ζωής του. Έχει ψάλλει σε πολλούς Ιερούς Ναούς, εντός και εκτός της Ελλάδος. Έχει προσκληθεί και έχει ψάλλει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στον Καναδά, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Κύπρο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Πρώτη του Ενορία στην Ελλάδα, ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως Αθηνών. Έψαλε επίσης, κατά καιρούς, στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Χολαργού και στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων, στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Χριστού στα Σπάτα Αττικής. Σήμερα είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθεί, σε PDF μορφή, το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να το δει κάθε ενδιαφερόμενος και στο site του Ωνασείου: www.onasseio.gr

Programma

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 Reviewed by on . ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 «Πολυφωνίες» ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΕΤΤΙΞ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα β ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 2 «Πολυφωνίες» ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΕΤΤΙΞ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα β Rating: 0
scroll to top