Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 23, 2017 12:08 μμ A+ / A-

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στηρίζει τον αγώνα των Εκπαιδευομένων

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΗΝ πλήρη στήριξή της στον αγώνα «των εκπαιδευόμενων του Σ.Δ.Ε. Καλλιθέας, οι οποίοι απέχουν από τα μαθήματά τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο και τη δυνατότητα να πάρουν απολυτήριο λόγω των περικοπών του Υπ. Παιδείας στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν κυβέρνηση και Ε.Ε.», γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, με παράσταση αντιπροσωπείας της στο Υπουργείο Παιδείας.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση στήριξης της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας έχει ως ακολούθως:

«Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Καλλιθέας, οι οποίοι απέχουν από τα μαθήματά τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο και τη δυνατότητα να πάρουν απολυτήριο λόγω των περικοπών του Υπ. Παιδείας στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν κυβέρνηση και ΕΕ.

Στην κινητοποίηση που έγινε την Τετάρτη 22/2 στο Υπ. Παιδείας από εκπαιδευόμενους των ΣΔΕ Αττικής βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας.

Απαίτησαν:

  • Να διασφαλιστεί ότι θα δοθεί απολυτήριο σε όλους τους εκπαιδευόμενους στις προβλεπόμενες ημερομηνίες χωρίς παράταση και να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι διδακτικές ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες για την καθαριότητα του σχολείου με την πρόσληψη καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν κάθε είδους περικοπές και να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Να σταματήσει άμεσα η απλήρωτη εργασία με τον μανδύα του «εθελοντισμού».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εκπαιδευόμενων, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση είναι αυστηρά προσηλωμένη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, κατόπιν οδηγιών του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και άλλων εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Υπ. Παιδείας, το οποίο αρνήθηκε να δεσμευτεί για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των εκπαιδευόμενων και της εξασφάλισης του απολυτηρίου τους, ενώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου έδωσε μια αόριστη υπόσχεση για πιθανή πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών τον Απρίλιο!

Οι εκπαιδευόμενοι απάντησαν με συνθήματα «Δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας, είμαστε σχολεία 2ης ευκαιρίας», «Θέλουμε μόνιμους καθηγητές, όχι πια εθελοντές» κ.α. ενώ θα εξετάσουν τους τρόπους για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ είναι παράλληλα εργαζόμενοι και άνεργοι, έχουν παιδιά, έχουν μια σειρά υποχρεώσεις. Το απολυτήριο τους εξασφαλίζει ότι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Νυχτερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ, ίσως να βρουν κάποια καλύτερη εργασία. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας που εκπροσωπεί σωματεία, φορείς, εργαζόμενους, άνεργους και λαϊκές οικογένειες της πόλης μας θα σταθεί συμπαραστάτης του αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Όλοι για έναν κι ένας για όλους!».

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στηρίζει τον αγώνα των Εκπαιδευομένων ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΝ πλήρη στήριξή της στον αγώνα «των εκπαιδευόμενων του ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στηρίζει τον αγώνα των Εκπαιδευομένων ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΝ πλήρη στήριξή της στον αγώνα «των εκπαιδευόμενων του Rating: 0
scroll to top