Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

Φεβρουάριος 23, 2017 2:30 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

Ολομέλεια & κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ δεκάδων φίλων, στελεχών και μελών της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017, η 2η Ολομέλεια, αλλά και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, ενώ ακολούθως, τον λόγο έλαβε η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Κα Βάσω Μαργαρίτη, η οποία στον άκρως ενδιαφέροντα χαιρετισμό της, τόνισε τα ακόλουθα: «Συνάδελφοι – Συνεργάτες,
Φίλοι και Φίλες,
Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Καλές Απόκριες,
Είμαστε σήμερα εδώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι υποψήφιοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, τα Στελέχη της παράταξης, τα Μέλη και οι Φίλοι που στελέχωσαν το Εκλογικό Κέντρο και το Περίπτερο, τα Μέλη των Επιτροπών Νομικής και Οικονομικής στήριξης, όπως και τα Μέλη των Επιτροπών που ήδη έχουν συγκροτηθεί και ανακοινωθεί στην προηγούμενη ολομέλεια.
Είμαστε σήμερα εδώ σε μια Δεύτερη (2η) Ολομέλεια της παράταξής μας με μεγαλύτερη συμμετοχή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σας, γιατί μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Είμαστε σήμερα εδώ για να τοποθετηθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το πως θα σχεδιάσουμε το μέλλον και τις προοπτικές της παράταξης μας, και για το πώς θα επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και οργάνωσή της.
Είμαστε εδώ με ένα και μόνο στόχο να επανέλθουν οι προοδευτικές δυνάμεις της Διοίκησης του Δήμου μας.
Είμαστε σήμερα εδώ δηλώνοντας παρούσες και παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις της Πόλης μας, παρούσες και παρόντες στα προβλήματα της καθημερινότητας, των Συμπολιτών μας.
Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα που δημιούργει η καθημερινότητα στην Πόλη, η οικονομική κρίση και το αβέβαιο μέλλον.
Έχουν ήδη περάσει 2,5 χρόνια από την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμο μας, από μια Παράταξη που κατέβηκε με τον μανδύα της Ανεξάρτητης Παράταξης και προχθές στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν όλοι εκεί εκτός των δύο Αντιδημάρχων που ανήκουν στους ΑΝ.ΕΛ. και η Διοίκηση του Δήμου μας δυσκολεύεται να διαχειριστεί την καθημερινότητα μας.
Είναι γνωστό σε όλους σας ότι στη Διοίκηση του Δήμου μας υπήρχε μια μεγάλη Προοδευτική Παράταξη που διοικούσε τον Δήμο μας για 10/ετίες,
Οι ενωμένες και συνεργαζόμενες προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις, πήγαν στις τελευταίες εκλογές διασπασμένες, με αποτέλεσμα η παράταξη με νεοφιλελεύθερες ιδέες να διοικεί σήμερα τον Δήμο μας.
Όπως όμως είπα και στην προηγούμενη ολομέλεια δεν είμαστε εδώ σήμερα για να καταλογίσουμε η να επιμερίσουμε ευθύνες για την διάσπαση.
Αυτές θα τις περιγράψει και θα τις καταλογίσει ο ιστορικός του μέλλοντος στην Πόλη μας.
Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να σχεδιάσουμε για το μέλλον της Πόλης μας.
Εμείς πραγματικά είμαστε μια Ανεξάρτητη Πολυσυλλεκτική Παράταξη που δεν μας στηρίζει κανένας πολιτικός φορέας. Ανάμεσα μας υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων, από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα – Κοινωνική Συμφωνία – ΑΝ.ΕΛ. – Κεντρώοι –Νέα Δημοκρατία.
Φίλες και Φίλοι,
Η Πόλη μας είναι μια πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη Πόλη, που κατοικείται από εσωτερικούς μετανάστες, Έλληνες Πόντιους δύο περιόδων και σήμερα δέχεται και πολλούς οικονομικούς μετανάστες.
Είναι μια Πόλη με διερρηγμένο κοινωνικό ιστό. Αυτή την Πόλη, εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από Θεσμούς και Δομές να την κάνουμε μια Πόλη ανθρώπινη, Ελκυστική με ενιαίο κοινωνικό ιστό, μια Πόλη με κοινά οράματα και επιδιώξεις, μια Πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, μια Πόλη που οι κάτοικοί της θα λένε καλημέρα ο ένας στον άλλο, μια Πόλη με κατοίκους που περήφανα θα λένε « Ναι είμαι Καλλιθεάτης ».
Φίλες και Φίλοι μου,
Εμείς πιστεύουμε στους Θεσμούς Δημοκρατίας όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για αυτό την υπηρετούμε και για πολλά χρόνια.
Πιστεύουμε στην Αποκέντρωση και στο Επιτελικό Κράτος.
Πιστεύουμε ότι στην βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και δεν έχει τέλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αλλαγή πορείας της Ελληνικής Κοινωνίας.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι ανάπτυξη της χώρας ή θα περάσει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή δυστυχώς θα καθυστερήσει πολύ ακόμα.
Εμείς πιστεύουμε στην συμμετοχή στο διάλογο και στην ουσιαστική διαβούλευση.
Πιστεύουμε στην κοινωνία των πολιτών, (στων Ελλήνων τις Κοινότητες).
Πιστεύουμε στην συνεργασία με τους πολίτες, οι πολλοί μαζί μπορούν να γυρίσουν τον τροχό της ανάπτυξης.
Οι πολλοί μαζί μπορούν να επιφέρουν αλλαγές, και να αλλάξουμε τα πάντα.
Η σημερινή Διοίκηση στο Δήμο μας, έχει ήδη 2,5 χρόνια ζωής και απέδειξε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν κάποια νέα και άπειρα στελέχη της, ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά μας και επενδύει μόνο στην επικοινωνία και στο θεαθήναι.
Το βλέπετε άλλωστε παντού στην αισθητική της Πόλης που κάθε μέρα αλλάζει, στις καταλήψεις πεζοδρομίων, στις αυθαιρεσίες ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης, υπάρχουν σημεία στην Πόλη που ζητάς συγνώμη για να περάσεις.
Η προσβασιμότητα για όλους μας γίνεται κάθε μέρα και δυσκολότερη.
Η ζωή των αναπήρων είναι αφόρητη, δεν υπάρχει διάβαση ελεύθερη, δεν υπάρχει ράμπα ελεύθερη, έχει μετατραπεί η Πόλη σε έναν απέραντο τσαντίρ μαχαλά ακόμη και στο κέντρο της Πόλης.
Ένα απέραντο Ασιατικό ή Αφρικανικό παζάρι.
Στην καθαριότητα της Πόλης που βιώνουμε όλοι καθημερινά βλέπει σκουπίδια και κλαδιά παντού.
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απερίγραπτη πλήρης υποβάθμιση το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης από το 1983 που μπορώ να γνωρίζω.
Δημοτικοί Σύμβουλοι μουγκοί που φοβούνται να εκφραστούν και ένας Δήμαρχος που δεν έχει τίποτα να πει, παρά μόνο να δώσει απαντήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Στην προηγούμενη Ολομέλεια, σας ενημέρωσα για το έργο μας σαν Αντιπολίτευση, τι έχουμε καταγγείλει και τι θέματα έχουμε αναδείξει.
Δεν θα κάνω σήμερα απολογισμό του έργου μας.
Σήμερα θα ήθελα να σας ενημερώσω επιγραμματικά για τα μεγάλα θέματα της Πόλης για να μην σας κουράσω.
Αύριο παραδίδεται στον Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Γνωρίζετε και τους αγώνες που έγιναν και το ποιος έδωσε το παραχωρητήριο στο Δήμο και ποιοι αποφάσισαν να δοθεί στο Ίδρυμα ο χώρος του πρώην Ιπποδρόμου.
Σύντομα ξεκινούν και τα έργα ανάπλασης της Παραλίας μας από την Περιφέρεια Αττικής, και ήδη μεταφέρθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας του Νοτίου Τομέα στην Παραλία, στα κτίρια των Ολυμπιακών Ακινήτων, για να επιβλέπουν την εξέλιξη του έργου,
Τα έργα αυτά είχε παγώσει η χρηματοδότησή τους, μετά τις Δημοτικές Εκλογές, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεώρησαν πως τα έργα της Παραλία και της Πανεπιστημίου, είναι έργα πολυτελείας.
Φίλες και Φίλοι,
Πραγματικά, δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης στην Πόλη μας.
Αυτό που θα μας απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή και για ποιους.
Εμείς σαν Παράταξη, το είχα αναφέρει και στη προηγούμενη Ολομέλεια, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα σχέδια και τις διεκδικήσεις μας για το Παραλιακό Μέτωπο της Πόλης μας.
• Αντιπλημμυρικά, • Τρόπος προσβασιμότητας στην Παραλία (Λόφος), • Συντήρηση και αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων,• Ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης, • Τι θα γίνει με το Beach Volley που ρημάζει, είναι μερικά από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και χρειάζεται ο κατάλληλος σχεδιασμός.
Επιτέλους εγκρίθηκε ο καινούργιος Κανονισμός της Μαρίνας για να ξεκινήσει η είσπραξη χρημάτων από τους σκαφάτους, αλλά ο Κανονισμός αυτός, ο πολυαναμενόμενος, έχει τροποποιήσεις χωρίς να ενημερωθούμε οι Επικεφαλής των Παρατάξεων καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Γιάννης Γάλλος, άλλα ούτε και το Διοικητικό Συμβούλιο, πάλι κάποιοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, με υπογραφή λοιπόν της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά και πολύ φοβάμαι ότι η Ναυταθλητική Μαρίνα σιγά – σιγά θα μετατραπεί σε τουριστικός λιμένας.
Τα μπάνια στην παραλία μας δεν το συζητώ είναι ποια όνειρο απατηλό.
Υπάρχει ακόμη ένα θέμα που έχουμε αναδείξει, και θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε. Τεχνηέντως έχει αναπτυχθεί μια επιχειρηματολογία για το που ανήκει το Κ.Π.Σ.Ν., στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας ή στο Π. Φάληρο; Ξαφνικά θυμήθηκε η Διοίκηση του Δήμου μας, ότι οι Τζιτζιφιές και ο Ιππόδρομος είναι Κεντρικό Φάληρο, θυμήθηκε τη Φαληριώτισα και το μαριδάκι Φαλήρου και άλλα πολλά.
Προχθές ο Δήμαρχος Μαραθώνα, ο γνωστός Ψινάκης, στην εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου, έδωσε συγχαρητήρια για το Κέντρο Πολιτισμού στον κο Διονύση Χατζηδάκη, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου.
Όμως εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να σας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό να ζητήσουμε να είστε δίπλα μας τους επόμενους μήνες να συμμετέχετε όσοι μπορείτε στις επιτροπές της παράταξης στις υπάρχουσες αλλά και σε αυτές που θα δημιουργηθούν.
Να σας ζητήσουμε να έχετε ένα δυναμικό παρών στα δρώμενα της Πόλης, να παρακολουθείτε τα Δημοτικά Συμβούλια, να ενημερώνετε φίλους και συγγενείς, να στηρίξετε με κάθε τρόπο την συγκέντρωση της Παράταξης στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 26 Απριλίου 2017.
Πρέπει να είναι μια βροντερή απάντηση στην Διοίκηση του Δήμου και στην Νεοφιλελεύθερη Ιδεολογία και τις πρακτικές της ιδιωτικοποιήσεις τις απευθείας αναθέσεις, τις προκλητικές προσλήψεις φίλων και συγγενών.
Η συγκέντρωση αυτή πρέπει να αποτελέσει και ένα προσκλητήριο στους Συναδέλφους πρώην και νυν, ενεργούς και μη, στους Συναδέλφους των άλλων παρατάξεων και σε όλους αυτούς που τοποθετούν τον εαυτό τους στο προοδευτικό Δημοκρατικό χώρο και να τους καλέσουμε σε ένα διάλογο που θα οδηγήσει στην ενότητα των δυνάμεών του λεγόμενου Δημοκρατικού τόξου.
Μέσα από αυτό τον διάλογο να βρούμε τι μας χώρισε αλλά και τι μας ενώνει.
Γιατί μας ενώνουν χρόνια κοινών αγώνων, τόσο για την χώρα όσο και για την Πόλη.
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, κοινωνική, πολιτική, αυτό είναι το αποτέλεσμα, το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω είναι κρίση Θεσμών, Αρχών και Αξιών. Είναι κυρίως κρίση ΗΘΙΚΗ.
Η μόνη ιδεολογία και αξία που παραμένει σταθερή δυστυχώς σε αυτή τη Χώρα, είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.
Φίλες και Φίλοι,
Ανάμεσα σας υπάρχουν πολλά και έμπειρα πολιτικά – αυτοδιοικητικά και μαζικά Στελέχη.
Θέλω λοιπόν να επισημάνω ότι η Κοινωνία της Πόλης μας παρακολουθεί με αγωνία.
Έχει αναθέσει σε εμάς ευθύνες. Εμείς πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να ενεργοποιηθούμε.
Το έχω ξαναπεί.
Χρειάζεται μια νέα ευρεία ισχυρή κοινωνική συμμαχία ανθρώπων, με συλλογική αγωνία με κοινούς στόχους για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στην Πόλη μας και αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με συλλογική προσπάθεια. Ο κατακερματισμός δεν βοήθησε ποτέ.
Πρέπει να δημιουργηθεί μια συμμαχία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα σφυρηλατήσει την εμπιστοσύνη που έχει χαθεί, ανάμεσα στους πολίτες και στην Παράταξη μας ανάμεσα στους πολίτες και στα στελέχη που τους εκπροσωπούν.
Μια συμμαχία η οποία θα αφήσει πίσω το χθες, δεν θα ξεχνά τις κατακτήσεις, δεν θα τις μηδενίζει αλλά θα σηματοδοτεί το αύριο, θα υπερασπίζονται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας μας και θα προωθεί την Τοπική Δημοκρατία.
Φίλες και Φίλοι,
Θέλω για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ, για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας, να ζητήσω να δραστηριοποιηθείτε, να συμμετέχετε στα δρώμενα της Πόλης, να στελεχώσετε τις υπάρχουσες επιτροπές αλλά και τις νέες να δουλέψετε για την συγκέντρωσή μας στις 26 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, για να ακουστεί βροντερά η φωνή της Δημοτικής μας Παράταξης στην Πόλη.
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο (2) επιτροπές.
1). Η Επιτροπή Πρώην αιρετών και συμμετέχουν σε επιτροπές των Δήμων.
2). Η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία προστέθηκαν δύο (2) νέα μέλη οι κ.κ. Γιάννης Βασιλάκος, Νάντια Αβιτίδου και υπάρχει ήδη ένας πυρήνας νεολαίας που σύντομα θα μετασχηματιστεί σε Ομάδα όπως και ένας πυρήνας Τύπου και Διαδικτύου.
Προχωράμε.
Πάμε λοιπόν για τις 26 Απριλίου 2017».

Τον χαιρετισμό της  επί σειρά ετών πρώην Αναπληρώτριας Δημάρχου και Αντιδημάρχου, νυν Δημοτικής Συμβούλου Κας Βάσως Μαργαρίτη, διαδέχθηκαν σύντομες τοποθετήσεις – επισημάνσεις, από δύο από τα πιο παλιά στελέχη της Παράταξης, ενώ ακολούθως, η Επικεφαλής του Συνδυασμού, προχώρησε στην κοπή της πατροπαράδοτης Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, το «φλουρί» της οποίας  «έπεσε» στην Κα Αθηνά Σαραντάκη, Γενική  Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καλλιθέας, ενώ το 2ο «φλουρί», που υπήρχε στα κομμάτια Πίτας που μοιράστηκαν στους πολυπληθείς παριστάμενους, «έπεσε» στον επί σειρά Δημοτικό Υπάλληλο του Δήμου μας κ. Μάκη Μαντωνανάκη, σύζυγο της Δημοτικής Συμβούλου Κας Νατάσας Αδαμοπούλου.

Μετά το πέρας της Ολομέλειας, αλλά και της κοπής της Πίτας, όλοι όσοι παρέστησαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέα συνάντηση, στις 26 Απριλίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης, της οποίας ηγείται η Κα Βάσω Μαργαρίτη.

Και του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» Ολομέλεια & κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ δεκάδων φίλων, στελεχών και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» Ολομέλεια & κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ δεκάδων φίλων, στελεχών και Rating: 0
scroll to top