Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ιανουάριος 28, 2017 1:54 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

«Να στηριχθούν οι σύλλογοι»

ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της συζήτησης για την προσωρινή παράταση των μισθώσεων ακινήτων από το Δήμο Καλλιθέας κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, την περασμένη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017,  ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, με σχετικό Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η υποστήριξη του Δήμου προς τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους οφείλει να παρακολουθεί τις πρόνοιες του νόμου και να αντιστοιχεί σε υπαρκτή δραστηριότητά του».

Παρακάτω, παρατίθεται ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλου, για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών μας:

{Η υποστήριξη των κοινωνικών οργανώσεων της πόλης αποτελεί «ιδρυτικό χαρακτηριστικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και η παραχώρηση δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού. Τη θέση αυτή υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος κατά τη χθεσινή (25/1/2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας στη συζήτηση για την προσωρινή παράταση των μισθώσεων ακινήτων από το Δήμο.

   Ο Θ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι η υποστήριξη του Δήμου προς τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους οφείλει να παρακολουθεί τις πρόνοιες του νόμου και να αντιστοιχεί σε υπαρκτή δραστηριότητά τους. Για το σκοπό και υπό το πρίσμα αυτό, ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος, με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, μπορεί και οφείλει να επαναξιολογεί την παραχώρηση δημοτικών εγκαταστάσεων, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της συνεργασίας του με τις κοινωνικές οργανώσεις της πόλης.

   Ερωτηματικά, πάντως, γεννώνται ως προς τη στάση της διοίκησης του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος δεν δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τις δημοτικές παρατάξεις, ούτε εξέθεσε κάποιο σχεδιασμό με αντικείμενο την παραχώρηση δημοτικών χώρων σε τοπικές κοινωνικές οργανώσεις. Το γεγονός ενισχύει, αντικειμενικά, την ήδη επικρατούσα εκτίμηση ότι η διοίκηση επιδιώκει με τυπικές πελατειακές πρακτικές να εκμεταλλευτεί τις υλικοτεχνικές ανάγκες των τοπικών συλλόγων, στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη της διοίκησης είναι, ωστόσο, βέβαιο πως θα έχει επιπτώσεις σε βάρος της κοινωνικής ζωής και των συλλογικών δράσεων που αναπτύσσονται στην Καλλιθέα, αφού κριτήριο για την παροχή της δημοτικής υποστήριξης γίνεται η κατάργηση της αυτονομίας και η υπαγωγή τους στους πολιτικούς στόχους του κ. Δημάρχου}.

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» «Να στηριχθούν οι σύλλογοι» ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της συζήτησης γ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» «Να στηριχθούν οι σύλλογοι» ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της συζήτησης γ Rating: 0
scroll to top