Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 29, 2017 2:00 πμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Έκοψαν την Βασιλόπιτά τους και τίμησαν τους Χορηγούς τους

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΤΗΝ κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης μας, πραγματοποίησαν νωρίς χθες το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017, την κοινή κοπή της Βασιλόπιτάς τους, τα δύο αδελφά (και ιδιαίτερα αγαπητά σε εμάς) ποδοσφαιρικκά σωματεία, ο Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας και ο Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Καλλιθέας.

Στην καθολομολουγμένως εντυπωσιακή, τόσο από οργανωτικής πλευράς όσο και από πλευράς προσέλευσης κόσμου αυτή εκδήλωση, που σίγουρα θα έκανε τα κοινά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων να αισθάνονται χαρά και υπερηφάνεια, εκτός από την πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιτας, είχαμε και βραβεύσεις, όπου τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας των δύο Συλλόγων, Κα Αριστέα Καπουράνη – Παρτσανάκη, η οποία αφού πρώτα παρουσίασε ονομαστικά τους επίσημους προσκεκλημένους, προσκάλεσε στο βήμα του ομιλητή τον Πρόεδρο των δύο αδελφών ποδοσφαιρικών συλλόγων κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, την «ψυχή» πραγματικά των δύο σωματείων, όπως πολύ εύστοχα τον προσφώνησε η Γενική Γραμματέας.

Ο αεικίνητος Πρόεδρος των Φοίνικα και Ολυμπιακού Καλλιθέας, αφού πρώτα και ο ίδιος ευχήθηκε το 2017 να είναι γεμάτο από  υγεία, αγάπη, θετική ενέργεια, δημιουργικότητα, ευημέρια και αγωνιστικές επιτυχίες για τους δύο Συλλόγους, τόνισε χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα: «Όλοι σίγουρα έχετε κατανοήσει από την πορεία μας τόσα χρόνια, ότι η ενασχόλησή μας με το ποδόσφαιρο, είναι αποκλειστικά και μόνο από αγάπη. Το πιστεύω μας είναι: αθλητισμός ίσον υγεία, ίσον πολιτισμός.

Καταφέραμε, επιτέλους, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και αξιοζήλευτη ‘‘κυψέλη’’ νεαρών και εξελίξιμων ταλέντων, αυριανών μεγάλων ποδοσφαιριστών, μέσα από τις πολυπληθείς και κάθε ηλικιακής κατηγορίας Ακαδημίες που, πλέον, διαθέτουμε.

Με χαρά υπερηφανευόμαστε, πως είμαστε, πλέον, η μεγαλύτερη Ακαδημία στο Δήμο μας, με πάνω από τριακόσια παιδιά.

Σκοπός και στόχος του μεν Ολυμπιακού, είναι να δημιουργήσει αποκλειστικές κατηγορίες Ακαδημιών μόνο για Σάλα και μελλοντικά να ανέλθει στην Α’ Κατηγορία.

Ο δε Φοίνικας, μέσα από τις ήδη διευρυμένες Ακαδημίες του, να ισχυροποιηθεί, να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α. και η ανδρική ομάδα να πετύχει την άνοδο στη Β’ Κατηγορία».

Συνεχίζοντας ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αναφέρθηκε, εν συντομία, στην ιστορία των δύο αγαπημένων μας Συλλόγων και αφού ευχαρίστησε θερμά, τη Διοίκηση του Δήμου μας και τον κ. Δήμαρχο προσωπικά, για τα όσα έχουν προσφέρει έως σήμερα, τους χορηγούς των δύο σωματείων (τον κ. Λουμπαρδιά με τα έπαθλα ΖΕΥΣ, την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, την εταιρία ΠΕΛΜΑ ΑΝΑΛΥΣΙΣ των κ.κ. Παναγιώτη Γκουρτζή και Γιώργου Σταύρου, το Φαρμακείο του κ. Μιχάλη Νύχα, τον Ιατρό – Ορθοπεδικό κ. Λευτέρη Καραδήμα, τον επιχειρηματία κ. Αναστάσιο Ναστούλη με τα ενοικαζόμενα δωμάτια στην Αγία Μαρίνα Αίγινας, τον χορηγό της ανδρικής ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας κ. Θεόδωρο Σκλάβο και την εταιρία του προϊόντων καφέ υπό τον τίτλο COVIM HELLAS, αλλά και το κορυφαίο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο των Βαλκανίων, το Ωνάσειο), τα λοιπά κοινά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων (τους κ.κ. Αριστέα Καπουράνη – Παρτσανάκη, Μαίρη Μαυρίδου, Μάκη Σπηλιωτόπουλο και Ανδρέα Τσιφρήκα), τον κ. Διονύση Παπαδούλη για τη μέγιστη προσφορά του προς τον Φοίνικα Καλλιθέας, τους Προπονητές, τους Εφόρους  και τους Ιατρούς, των δύο ιστορικών συλλόγων, εξέφρασε και ορισμένα παράπονα, που ευελπιστεί, όπως δήλωσε, η Διοίκηση του Δήμου μας και ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, να βοηθήσουν ώστε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, να επιλυθούν εν ευθέτω χρόνω.

Μετά τον ιδιαίτερα μεστό χαιρετισμό του Προέδρου κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, ήρθε η κορυφαία στιγμή της όλης εκδήλωσης, αυτής των βραβεύσεων, με την μεν Γενική Γραμματέα Κα Αριστέα Παρτσανάκη – Καπουράνη να ενημερώνει, εν συντομία, τους παρευρισκομένους για τα τιμώμενα πρόσωπα, τον δε κ. Πρόεδρο, να καλεί, με ιεραρχική σειρά, τους επισήμους, για τις απονομές.

** Πρώτο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ήταν ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Νιάκας, με την Κα Αριστέα Καπουράνη – Παρτσανάκη, να εξηγεί τους λόγους της βράβευσης, τονίζοντας: «Έχουμε την ευτυχία, στα όρια του Δήμου μας, να λειτουργεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ένα Κέντρο, το οποίο είναι το κορυφαίο Κέντρο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, σε αυτό τον τομέα.

Χτυπήσαμε την πόρτα και αμέσως ανταποκρίθηκε, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ, σειρά καρδιολογικών εξετάσεων για όλους τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής μας ομάδας,γεγονός που όχι μόνο μας χαροποίησε ιδιαίτερα, όχι μόνο μας τίμησε με την αξιοθαύμαστη και γενναιόδωρη, συνάμα, αυτή προσφορά του, αλλά μας έδωσε κίνητρα και ώθηση, ώστε να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο σκληρά, για να διατηρούμε το σχεδόν εκατονταετές σε ηλικία σωματείο μας, ακόμη πιο ενεργό και πιο ζωντανό ‘‘κύτταρο’’ της κοινωνίας μας.

Η Διοίκηση, οι Προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η Οικογένεια του Συλλόγου μας, αισθάνεται την ανάγκη, για πολλοστή φορά, να ευχαριστήσει, από ‘‘καρδιάς’’, τη Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο ‘‘αγκάλιασε’’ στοργικά την ανδρική μας ομάδα, εξασφαλίζοντάς της, τις ΔΩΡΕΑΝ καρδιολογικές εξετάσεις που απαιτούνται, για τον έλεγχο της υγείας τους».

Την μεν αναμνητική πλακέτα, εκ μέρους του απουσιάζοντα Προέδρου του Ωνασείου κ. Δημητρίου Νιάκα, παρέλαβε ο Καρδιολόγος – Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Αθανάσιος Δρίτσας, την δε καλαίσθητη ανθοδέσμη, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου, Κα Αλεξάνδρα Μπριασούλη. Τις απονομές έκανε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος στη συνέχεια, απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, όπως σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Καρδιολόγος κ. Αθανάσιος Δρίτσας.

** Δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο Πρόεδρος της εισαγωγικής εταιρίας προϊόντων καφέ COVIM HELLAS, κ.Θεόδωρος Σκλάβος, για «την εξαιρετική προσφορά πλήρους αθλητικής ενδυματολογικής  κάλυψης προς όλους τους ποδοσφαιριστές της Ανδρικής Ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας». Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του απουσιάζοντα για λόγους εργασίας κ. Θεόδωρου Σκλάβου, παρέλαβε ο συνεργάτης του κ. Διονύσης Παπαδούλης, ενώ την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

** Τρίτο τιμωμένο πρόσωπο, ήταν ο Διευθυντής της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, κ. Αναστάσιος Ράντος, για «το ήθος και την εξαιρετική προσφορά πλήρους δημοσιογραφικής κάλυψης  όλων των αγωνιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Καλλιθέας». Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

** Τέταρτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν η Έφορος του Ολυμπιακού Καλλιθέας, Κα Άννα Τεγγελίδη, για την πολύπλευρη προσφορά της προς τον Σύλλογο. Την απονομή της καλαίσθητης ανθοδέσμης, έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, η οποία απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

** Πέμπτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο Ποδοσφαιριστής και αρχισκόρερ του Φοίνικα Καλλιθέας, κ. Ιωάννης Ανδρεάκενας, για «το ήθος και την εξαιρετική προσφορά στο σκοράρισμα κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ανδρικής Ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας».  Την απονομή της τιμητικής πλακέτας, έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου μας, κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο οποίος επίσης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθως, βραβεύθηκαν,

** Η ομάδα Babini του Φοίνικα Καλλιθέας, με προπονητή τον κ. Ιωάννη Ανδρεάκενα, για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε τουρνουά που συμμετείχε. Την απονομή του αναμνηστικού Κυπέλλου προς τα μέλη της ομάδας, έκανε ο  Σύμβουλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, κ. Στυλιανός Ευστρατίου, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της  Ένωσης, κ. Παναγιώτη Δημητρίου.

** Η ομάδα Junior του Φοίνικα Καλλιθέας, με προπονητή τον κ. Λουκά Κούτουλα, για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε τουρνουά που συμμετείχε. Την απονομή του αναμνηστικού Κυπέλλου προς τα μέλη της ομάδας, έκανε η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, η οποία απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

** Η ομάδα Ακαδημίας του Φοίνικα Καλλιθέας, με προπονητή τον κ. Κωνσταντίνο Μπεκιάρη, για την κατάκτηση της 2ης θέσης σε τουρνουά που συμμετείχε. Την απονομή του αναμνηστικού Κυπέλλου προς τα μέλη της ομάδας, έκανε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

** Τελευταία, βραβεύθηκε η ομάδα Παμπαίδων του Φοίνικα Καλλιθέας, με προπονητή τον κ. Βασίλειο Μανιφάβα, για την κατάκτηση της 3ης θέσης σε τουρνουά που συμμετείχε. Την απονομή του αναμνηστικού κυπέλλου, έκανε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής της Δημοτικής Πάραταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων, ο Πρόεδρος των δύο αγαπημένων μας ποδοσφαιρικών σωματείων κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, έκοψαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα, το «φλουρί» της οποίας, «έπεσε» στην Έφορο του Ολυμπιακού Καλλιθέας, Κα Άννα Τεγγελίδη.

Η όλη εκδήλωση «έκλεισε» με  την προσφορά εδεσμάτων και κομματιών Πίτας προς όλους τους παρευρισκομένους, ενώ σε όσα παιδιά, από τα τμήματα Υποδομών των δύο συλλόγων, «έπεσαν» τα «φλουριά», αυτά έφυγαν με μία μπάλα και με ένα λάβαρο της ομάδας που αγωνίζονται ανά χείρας, ως παντοτινή ανάμνηση της καταπληκτικής αυτής εκδήλωσης.

Εκτός των προαναφερόμενων επισήμων προσκεκλημένων, παραβρέθηκαν ακόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κουτσογιάννης (ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας), Ευάγγελος Ανδρεάδης και Ανέστης Φωτόπουλος, η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη “Η Καλλιθέα Μπροστά”, Κα Χαρίκλεια Ρόκα, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Όλα για την Καλλιθέα μας», κ. Νεκτάριος Βεκρής, ο Εκπρόσωπος του Έσπερου Καλλιθέας, κ. Φώτης Μαρμαράς, καθώς και πάρα πολλά μέλη, φίλοι, ποδοσφαιριστές και γονείς, των δύο Σωματείων.

Αφού ευχαριστήσουμε θερμά και εμείς με τη σειρά μας, τον Πρόεδρο και αδελφικό μας φίλο κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, αλλά και τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα αγαπητά σε εμάς, μέλη των κοινών Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συλλόγων για την μέγιστη τιμή που μας έκαναν με το να μας βραβεύσουν, να ευχηθούμε τα καλύτερα, τόσο στους ίδιους, όσο και σε όλα τα μέλη και στους φίλους των αγαπημένων μας ποδοσφαιρικών Συλλόγων, του Φοίνικα και του Ολυμπιακού Καλλιθέας.

Και του χρόνου.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Αναστάσιος Κ. Ράντος, Μάχη Α. Ράντου.

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Έκοψαν την Βασιλόπιτά τους και τίμησαν τους Χορηγούς τους ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Έκοψαν την Βασιλόπιτά τους και τίμησαν τους Χορηγούς τους ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Rating: 0
scroll to top