Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δεκέμβριος 30, 2016 10:07 πμ A+ / A-

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Και Χιλιάδες Τίτλοι»

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την Κάπα Εκδοτική.

Τίτλος του; «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ», όπου αναφέρονται όλοι οι ομαδικοί τίτλοι που έχουν κατακτήσει διάφορα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, από την ίδρυσή του, το μακρινό 1908 έως και το 2016.

Βασισμένο σε μία ιδέα έξι γνήσιων φίλων του «τριφυλλιού», των Ανδρέα Οικονόμου, Αριστοτέλη Μπενόγλου, Παναγιώτη Αλαφάκη, Νίκου Πετρόπουλου, Γιώργου Κοκοή και Άγγελου Σκλαβουνάκη, το 472 σελίδων βιβλίο, αποτελεί εγκυκλοπαίδεια γνώσεων για όλους τους φιλάθλους του «πράσινου» συλλόγου, στο οποίο γίνεται η καταγραφή, όχι απλά των τίτλων που έχει κατακτήσει ο «Πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ», αλλά και η επιβεβαίωσή τους, μέσω ενδελεχούς έρευνας πολλών ετών, διανθισμένο με φωτογραφίες– πολλές εκ των οποίων σπάνιες – και αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, γεγονός που το καθιστά ανεκτίμητο και απαραίτητο για κάθε αγνό φίλο, που έχει για πάντα το «τριφύλλι» στην καρδιά του.

Ο πρόλογός του γίνεται από μια εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου, τον επί σειρά ετών αρχηγό της ομάδας μπάσκετ, Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «Θεωρώ πως κάθε φίλαθλος θα αισθανθεί κύματα υπερηφάνειας να διαπερνούν το κορμί του, παρακολουθώντας τους τίτλους που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, από το 1908 μέχρι σήμερα. Οι σχεδόν 1.500 τίτλοι είναι, δίχως αμφιβολία, ένα μοναδικό και απλησίαστο επίτευγμα. Το ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι πως οι τίτλοι αυτοί δεν κατακτήθηκαν μόνο από μπασκετμπολίστες ή ποδοσφαιριστές, αλλά και από αθλητές όλων των ηλικιών, 26 διαφορετικών αθλημάτων».

Και πραγματικά, στο βιβλίο παρουσιάζονται με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, όπως προαναφέραμε, οι 1.490 συνολικά ομαδικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, πρώτα ως Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών, ακολούθως ως Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος, ως Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αγωνιστικός Όμιλος, και εν τέλει, με το σημερινό του όνομα, στα ακόλουθα – κατά αλφαβητική σειρά – 26 τμήματά του: Άρση Βαρών, Βόλλεϋ Ανδρών, Βόλλεϋ Γυναικών, Ενόργανη Γυμναστική, Θαλάσσιο Σκι, Καταδύσεις, Κολύμβηση, Μοντέρνο Πένταθλο, Μπάσκετ Ανδρών, Μπάσκετ Γυναικών, Μπέιζμπολ, Ξιφασκία, Πάλη, Πίνγκ Πονγκ,  Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο Ανδρών, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ποδοαντισφαίριση, Πόλο Ανδρών, Πυγμαχία, Σκάκι, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία και Χόκεϋ Ανδρών.

Το πραγματικά καταπληκτικό αυτό βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και στη δημιουργία του οποίου είχαμε και εμείς την τύχη και την τιμή να συμβάλλουμε, στο ελάχιστο, με τη διάθεση προσωπικού αρχειακού υλικού, διατίθεται από την ΚΑΠΑ Εκδοτική, σε ιδιαίτερα ελκυστική μάλιστα τιμή, σε περιορισμένο τιράζ και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι όσοι αγαπούν το «τριφύλλι» και  τραγουδούν με υπερηφάνεια τον Ύμνο του, να σπεύσουν εγκαίρως να το προμηθευτούν.

Εμείς, να συγχαρούμε από καρδιάς, τους έξι ατόφιους φίλους του σπουδαίου Παναθηναϊκού μας για την, το λιγότερο, αξιέπαινη πολυετή προσπάθειά τους καταγραφής και ανάδειξης όλων των ομαδικών τίτλων που έχει κατακτήσει ο αγαπημένος μας «πράσινος» σύλλογος, να αναγνωρίσουμε ότι έχει γίνει «κατάθεση ψυχής» στο έργο αυτό, όπου όλα τα έσοδα θα πάνε για τις ανάγκες του και να τους ευχηθούμε να πραγματοποιήσουν και τις υπόλοιπες ιδέες που έχουν κατά νου, για την πληρέστερη δυνατή καταγραφή και ανάδειξη την ιστορίας του «Συλλόγου μεγάλου».

Το εξώφυλλο του καταπληκτικού βιβλίου.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Reviewed by on . ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Και Χιλιάδες Τίτλοι» ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβρ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Και Χιλιάδες Τίτλοι» ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβρ Rating: 0
scroll to top