Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0

Νοέμβριος 27, 2016 9:20 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0

«Πράσινη», πλέον, η κορυφή!…

ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ ΚΑΙ ΘΩΜΑΪΔΗ

 «ΠΡΑΣΙΝΗ» είναι από χθες το απόγευμα, η κορυφή στον 1ο Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, χθες το μεσημέρι (15:00) του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016, υποδέχθηκαν στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Αρίωνα, τον οποίο κέρδισαν με 2-0 και σε συνδυασμό με τα σημερινά αποτελέσματα, αναρριχήθηκαν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικοι με τον Θεμιστοκλή.

Οι Καλλιθεάτες μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και από την πρώτη στιγμή έλεγξαν πλήρως τον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να έχουν και την πλήρη κατοχή της μπάλας.

Παρά την πλήρη κατοχή της μπάλας, όμως, είχαν και μεγάλο άγχος, καθώς ενώ έφταναν συχνότατα προς την εστία των αντιπάλων τους, την κρίσιμη στιγμή, δεν κατάφερναν να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος. Βέβαια, σε αυτό έπαιξαν ενεργό ρόλο και οι τραυματισμοί δύο παικτών του Αρίωνα, πρώτα του Μ. Δημητρακάκη στο 25ο λεπτό και έπειτα του Θ. Καρπούζη στο 27ο λεπτό, (ευχόμαστε και στους δύο περαστικά και να μην είναι σοβαροί οι τραυματισμοί τους) όπου, λόγω της σχετικής λογικής διακοπής, ανεκόπη και η αγωνιστική υπεροχή της ομάδας μας. Πάντως, στο 40ό λεπτό της συνάντησης, οι «πράσινοι» της πόλης μας έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όταν κεφαλιά του Μαρκατζίνου, πέρασε ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας, διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 60ό λεπτό της συνάντησης, πήραν κεφάλι στο σκορ.

Έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση, ο αρχισκόρερ της ομάδας, Γιάννης Ανδρεάκενας, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με δυνατό πλασέ, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους λίγους μεν αυτή τη φορά, αλλά πάντοτε πιστούς φίλους της ομάδας.

Από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, όμως, η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της για τους παίκτες του Φοίνικα, όπως και τα λάθη στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική πτώση των γηπεδούχων και να χάσουν τρεις καλές ευκαιρίες, με ισάριθμα σουτ που επιχείρησαν.

Στο 80ό λεπτό, πάντως, όλα τελείωσαν, καθώς στο χρονικό σημείο αυτό, ο Θωμαΐδης, έπειτα από πάσα πάρε – βάλε του Ανδρεάκενα, βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Αρίωνα, Διογένη, τον οποίο δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει με δυνατό πλασέ.

Τα τελευταία 13 λεπτά της συνάντησης (μαζί με τις καθυστερήσεις), είχαν, πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Ν. Βλατάκη (ο Ε. Κλουκιώτης και ο Σ. Ράπτης, ήταν οι βοηθοί διαιτητές), βρήκε το σύνολο των παικτών της αγαπημένης μας «πράσινης» ομάδας, μαζί με τον Πρόεδρό τους κ. Βασίλη Σπηλιώτοπουλο, να πανηγυρίζουν, στο κέντρο του γηπέδου, την σπουδαία αυτή νίκη, που τους έδωσε το δικαίωμα να βρεθούν, για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου τους.

Όλοι προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά κορυφαίοι για την ομάδα – κόσμημα της πόλης μας, αναδείχθηκαν οι Ανδρεάκενας, Μαρκατζίνος, Θωμαϊδης, Χριστοφοράκης και Κούτουλας, ενώ ουσιαστική βοήθεια στον τρόπο ανάπτυξης των «πρασίνων» είχε και ο Παπανικολάου, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό της συνάντησης.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Μαξακούλης, Τσαπανίδης, Λουπίδης, Gelashvili (75’ Ερζουμπουλίδης), Χριστοφοράκης, Κώτσο, Θωμαΐδης, Μαρκατζίνος (83΄Κότσιφας), Ανδρεάκενας, Τσαμποδήμος (58’ Παπανικολάου).

Στον πάγκο: Καλαϊτζίδης, Κάσο, Μπαταλίδης και Πούλλας.

** Την επόμενη αγωνιστική (9η), η αγαπημένη μας «πράσινη» ομάδα, θα φιλοξενηθεί από τον Ιπποκράτη, στο γήπεδο Ηφαίστου Περιστερίου.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0 Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0 «Πράσινη», πλέον, η κορυφή!... ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ ΚΑΙ ΘΩΜΑΪΔΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ» είναι από χθες το απόγευμα, η κορυφή Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ: 2-0 «Πράσινη», πλέον, η κορυφή!... ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΚΕΝΑ ΚΑΙ ΘΩΜΑΪΔΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ» είναι από χθες το απόγευμα, η κορυφή Rating: 0
scroll to top