Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Σεπτέμβριος 30, 2016 2:18 μμ A+ / A-

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 Ζωντανά η 66η Τακτική Συνάντηση

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η 66η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, 2016, στις 16:00, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του www.snf.org, με απώτερο σκοπό την ολοκληρωμένη και ανοιχτή ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την πορεία του έργου.
Οι τακτικές συνεδριάσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής συνεχίζονται αποσκοπώντας στην ενημέρωση και τον βέλτιστο συντονισμό μεταξύ των μελών της Επιτροπής για την οργάνωση των διαδικασιών παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τα μέλη της Επιτροπής ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στη μεταφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στις νέες τους εγκαταστάσεις εντός του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., καθώς και για τον σχεδιασμό της μελλοντικής λειτουργίας του έργου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 29 Ιουνίου 2007 και έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει 65 μηνιαίες συνεδριάσεις. Σκοπός των συνεδριάσεων είναι να προωθούν την αποτελεσματική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στο έργο μερών, να διασφαλίσουν την επιτυχημένη παράδοση του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την εύρυθμη μελλοντική λειτουργία του έργου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερώνονται συνολικά για την ανάπτυξη του έργου, να ανταλλάσσουν απόψεις και να διαχειρίζονται εγκαίρως θέματα που μπορεί να προκύπτουν σχετικά με τη λειτουργία του έργου.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, εκτός από εκπροσώπους του Ι.Σ.Ν. και του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμβάλλουν στην υλοποίηση του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και θα έχουν καίριο ρόλο στη μελλοντική λειτουργία του. Οι φορείς αυτοί είναι οι εξής:

–          Γραφείο Πρωθυπουργού

–          Υπουργείο Οικονομικών

–          Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

–          Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

–          Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

–          Δήμος Καλλιθέας

–          Εθνική Λυρική Σκηνή

–          Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Επιπλέον, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής συμμετέχουν εκπρόσωποι του Οργανισμού «Φίλοι και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», της ομάδας διαχείρισης έργου, καθώς και του αναδόχου του έργου.

Βασικός σκοπός της ζωντανής μετάδοσης, είναι η άμεση ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως για το έργο, την έως τώρα εξέλιξή του και την πορεία του έως και την τελική παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο και τη λειτουργία του.

Καθιστώντας τις συνεδριάσεις της ειδικής, «κυβερνητικής» αυτής επιτροπής, όπως έχει επικρατήσει μεταξύ των συμμετεχόντων να ονομάζεται, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, το Ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο και, κυρίως, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την προετοιμασία της έναρξης λειτουργίας του Κ.Π.Ι.Σ.Ν..

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτική βάση έως και την επίσημη παράδοση του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. από το Ι.Σ.Ν. στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ζωντανή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ι.Σ.Ν. (www.SNF.org). Μετά το πέρας της συνεδρίασης, το μαγνητοσκοπημένο υλικό θα παραμείνει αναρτημένο στον ιστότοπο του Ι.Σ.Ν. και στη διάθεση του κοινού.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Reviewed by on . ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ  Ζωντανά η 66η Τακτική Συνάντηση  ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η 66η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Ειδικ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ  Ζωντανά η 66η Τακτική Συνάντηση  ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η 66η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Ειδικ Rating: 0
scroll to top