Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA

Αύγουστος 30, 2016 11:40 πμ A+ / A-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA

 H Αντιγόνη του Σοφοκλή

 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή είναι η τραγωδία που θα παρουσιάσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, η  ψυχοθεραπευτική θεατρική  ομάδα anima vita.

H Ψυχοθεραπευτική Θεατρική Ομάδα anima vita, είναι μια ψυχαναλυτική ομάδα θεραπείας και οι εργασίες της βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην επιστήμη της Ψυχανάλυσης.

H σύνδεση ψυχανάλυσης και τραγωδίας είναι γεγονός κι όχι καινοτομία, αφού η ανακάλυψη του ασυνείδητου έγινε στη βάση  της φροϋδική ανάγνωσης  του Οιδίποδα.

Το πρώτο όνομα που έδωσε ο Φρόιντ στην ψυχανάλυση ήταν καθαρτική θεραπεία.

Ο Αριστοτέλης απέδιδε στην παράσταση της τραγωδίας λειτουργία καθαρτική.

 Η τραγωδία και  η ψυχανάλυση, λοιπόν  βρίσκονται σε κοινή διαδρομή.

Κοινός τους τόπος είναι  η  κάθαρση.

Στην ψυχαναλυτική σκηνή της ομάδας η θεματολογία των επιθυμιών και των ορμών διεγείρονται  δια – μέσου της θεατρικής  σκηνής,  και ζωντανεύουν στο  λόγο του Κρέοντα της  Αντιγόνης ,της Ισμήνης, του Φύλακα, του Αίμονα, του Τειρεσία και  του Χορού, από τα μέλη της ομάδας, καταδεικνύοντας  το κάθε μέλος την θέση του στην  δική του υποκειμενική  σκηνή.

Υπεύθυνοι ομάδας: Νίκος Πάχος  – Βασιλική Μωραΐτη.

email : info@animavita.gr                           

 Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγέρης.

Σκηνικά και  κοστούμια: Σοφία Κατάκη.

Οι παραστάσεις της ομάδας θα γίνουν Παρασκευή 2,  9, 16, και 23 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου), ώρα 21.00.

Λίγα λόγια για την Ψυχοθεραπευτική Ομάδα anima vita

Η Ψυχοθεραπευτική Θεατρική Ομάδα Anima Vita εργάζεται από το έτος 2007 και προτιμά να  επιλέγει για την παρουσίαση των παραστάσεών της κυρίως αρχαιολογικούς χώρους   προκειμένου να θυμίζει τη θεραπευτική καταγωγή του θεάτρου.

Γι’ αυτό το λόγο, ο χώρος του Αρχαίου Σταδίου Ασκληπιείου της Επιδαύρου, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας (αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά) όπου η ομάδα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της, αποκτούν ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ομάδας.

Ειδικότερα, μετά από πρόσκληση του Ομότιμου Καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Β. Λαμπρινουδάκη, η ομάδα παρουσίασε, τον Αύγουστο του 2015, έργο – διασκευή της ίδιας της ομάδας  «Όταν ο μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα συν-απαντά το χωριό των ηλιθίων του Νηλ Σάιμον», στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου. Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη», καθώς και στο Λαύριο. Το Φεβρουάριο του ίδιου έτους η ομάδα παρουσίασε τις Όρνιθες του Αριστοφάνη στο κτίριο Ξυλαποθήκη – Αστικές Πύλες του Πειραιά, μετά από πρόσκληση της Στ. Χρυσουλάκη, ΕΦΑ Δ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Τον Ιούνιο του 2014 η ομάδα παρουσίασε τις Όρνιθες του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο Ζέας Πειραιά και εν συνεχεία, τον Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Το καλοκαίρι του 2013, η ομάδα παρουσίασε το έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας Πειραιά, στο πέτρινο θεατράκι Σεληνίων Σαλαμίνας, στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα και στον οικισμό Συρί Λαυρίου, στο πλαίσιο θερινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου «Συρί».

Τα προηγούμενα έτη η ομάδα παρουσίασε έργα, όπως τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τα Μάγια της Πεταλούδας του Φ. Γκ. Λόρκα, στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, στον Όμιλο  Ερετών του Πειραιά  και στο Λαύριο σε πολλαπλές παραστάσεις.

Φέτος επέλεξε την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

  

  

  

  

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA Reviewed by on . ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA  H Αντιγόνη του Σοφοκλή  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή είναι η τραγωδία που θα παρουσι ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ANIMA VITA  H Αντιγόνη του Σοφοκλή  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή είναι η τραγωδία που θα παρουσι Rating: 0
scroll to top