Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αύγουστος 30, 2016 1:19 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αγοράζεται το σπίτι του Ήρωα Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη

ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 ΜΕ σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πριν από μία ώρα, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση της αγοράς της οικίας του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, ένα αίτημα που ήταν από παλαιά επιτακτικό και που σήμερα φαίνεται επιτέλους να παίρνει «σάρκα και οστά».

Ολόκληρη η σχετική ανάρτηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, που συνοδεύεται και με σχετική φωτογραφία της οικίας, έχει ως ακολούθως:

«Με τις συνεχείς μας προσπάθειες ένα μεγάλο όραμα των Καλλιθεατών, η απόκτηση της ιστορικής οικίας του Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, γίνεται πραγματικότητα!!!

Ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από μεθοδικές προσπάθειες πέτυχε την αγορά της οικίας Δαβάκη με πόρους του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ποσού 391.640 ευρώ. Στην νεοκλασική οικία επί της οδού Δαβάκη έζησε ο Καλλιθεάτης ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940, Συνταγματάρχης Πεζικού Κωνσταντίνος Δαβάκης.
Στόχος μας είναι να μετατραπεί το οίκημα σε ένα χώρο που θα αναδείξει και την μνήμη του μεγάλου μας ήρωα αλλά και να αποτελέσει φάρο ιστορικής συνείδησης και πολιτισμού για τις νεότερες γενιές.

To μεγάλο πρώτο βήμα έγινε. Τώρα συνεχίζουμε με τις μελέτες για την πρέπουσα και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγοράζεται το σπίτι του Ήρωα Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ σχετικ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αγοράζεται το σπίτι του Ήρωα Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ σχετικ Rating: 0
scroll to top