Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ιούλιος 20, 2016 4:11 μμ A+ / A-

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Σαν Τραγούδι μαγεμένο…

ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

ΚΑΙ οι επτά ήσαν υπέροχοι. Όχι, όχι, δεν μιλάμε για την παλιά  γνωστή ταινία με τον Γιούλ Μπρίνερ. Μιλάμε για τους έξι μεγάλους καλλιτέχνες της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Νίκο Βαρβαρέσσο και την Μαίρη Δεναξή στο τραγούδι, τον Χρήστο  Κουμούτη στο πιάνο, τον Λουκά Κωνσταντινίδη στην κιθάρα, και τους δυο βιρτουόζους σολίστες του μπουζουκιού, τον Διο­νύση Φραγκογιαννόπουλο και τον Δημήτρη Μπαλάφα, καθώς και για τον 7ο ανώνυμο δυστυχώς ηχολήπτη, που όλοι μαζί,  συντέλεσαν στην πραγματοποίηση ενός καταπληκτικού αφιερώματος στο ρεμπέτικο τραγούδι, χθες το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου 2016, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η ηθοποιός Κα Φρέζη Μαχαίρα, ενώ ο Αντι­δήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό Η όλη εκδήλωση ήταν μια προσφορά του Δήμου Καλλιθέας με την Πολιτιστική Δράση «Α.Κ.Υ.Σ.».

Με αθάνατες στο πέρασμα του χρόνου εκτελέσεις λαϊκής μουσικής και τραγουδιών, που ξεκίνησαν από τον Βαμβακάρη και κατέληξαν στον Τσιτσάνη και στον δικό μας, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, οι  καλλιτέχνες συνάρπαξαν τις εκατοντάδες των Καλλιθεατών , που δεν χάνουν ποτέ τέτοιες ευκαιρίες, τους ξεσήκωσαν  και τους οδήγησαν σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα, που κρά­τησε αρκετές ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, με τη σύζυγό του Έλσα, η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, πρ. Αντιδήμαρχος – Αναπληρώτρια  Δήμαρχος Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Πρόεδρος του Δημοτι­κού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊ­τάνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παι­δικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» κ. Κων­σταντίνος Ευστα­θίου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Επιτροπής Παιδείας Κα Κορίνα Δαμου­λιάνου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επι­τροπής Παιδείας κ.κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος και Γεώργιος Κουτσο­γιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανέστης Φωτόπουλος και Ιωάννης Εμιρζάς και πολύς κόσμος.

Η εκδήλωση συνεχίζεται σήμερα το βράδυ, επίσης στην πλατεία Τζτιτζιφιών, με αφιέρωμα στη μουσική και στα τραγούδια του αθάνατου Τζιτζιφιώτη, Γιάννη Παπαϊωάννου.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

  

  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Reviewed by on . ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Σαν Τραγούδι μαγεμένο… ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΙ οι επτά ήσαν υπέροχοι. Όχι, όχι, δεν μιλάμε για την παλιά  γνωστή τ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Σαν Τραγούδι μαγεμένο… ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΙ οι επτά ήσαν υπέροχοι. Όχι, όχι, δεν μιλάμε για την παλιά  γνωστή τ Rating: 0
scroll to top