Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ιούλιος 21, 2016 2:47 μμ A+ / A-

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στον Τζιτζιφιώτη Γιάννη Παπαϊωάννου

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

ΕΝΑ καταπληκτικό αφιέρωμα στον Τζιτζιφιώτη συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή του λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού, Γιάννη Παπαϊωάννου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2016, στην πλατεία Τζιτζιφιών.

Εκεί, αφού πρώτα η αξιαγάπητη ηθοποιός Κα Φρέζυ Μαχαίρα καλωσόρισε τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αναφέρθηκε, εν συντομία, στο τι σκοπεύει να κάνει η Διοίκησή του με τις εκδηλώσεις για τους ρεμπέτες ερμηνευτές, που διεξάγονται εδώ και δύο καλοκαίρια στην πλατεία Τζιτζιφιών, ενώ αμέσως μετά, ο κ. Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα σε μέλος της οικογένειας του ανεπανάληπτου Τζιτζιφιώτη συνθέτη.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε  ο δημοσιογράφος, εκδότης, μουσικολόγος και ερευνητής κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Παπαϊωάννου, ενώ ακολούθως, ο Αντώνης Παπαϊωάννου, υιός του αξέχαστου ερμηνευτή, μαζί με τον συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου (στα χέρια του οποίου «κελάηδησε» το μπουζούκι του Μπάρμπα – Γιάννη στις Τζιτζιφιές, έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια), αλλά και με άλλους επτά ακόμη δεξιοτέχνες μουσικούς και ερμηνευτές παλιών λαϊκών (ρεμπέτικων) τραγουδιών, ερμήνευσαν αξέχαστα τραγούδια τα οποία είχε συνθέσει ή είχε γράψει τους στίχους τους, ο μεγάλος Ρεμπέτης Γιάννης Παπαϊωάννου, όπως τα: «Άνοιξε – άνοιξε», «Βαδίζω και παραμιλώ», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» κ.α.

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον αξέχαστο Τζιτζιφιώτη ρεμπέτη ερμηνευτή και συνθέτη με το τραγικό τέλος, παραβρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου διακρίναμε, εκτός από τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος παρέστη με τη σύζυγό του Έλσα, την Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, καθώς και πάρα πολλούς εν ενεργεία και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Αναστάσιος Κ. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Reviewed by on . ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Στον Τζιτζιφιώτη Γιάννη Παπαϊωάννου ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΕΝΑ καταπληκτικό αφιέρωμα στον Τζιτζιφιώτη συνθέτη, στιχουργό ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Στον Τζιτζιφιώτη Γιάννη Παπαϊωάννου ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΕΝΑ καταπληκτικό αφιέρωμα στον Τζιτζιφιώτη συνθέτη, στιχουργό Rating: 0
scroll to top