Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Μάιος 24, 2016 2:49 μμ A+ / A-

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

«40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών»

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.), η εκδήλωση «40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών», την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.

Ο προαύλιος χώρος του Κέντρου αποδείχθηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει το σημαντικό αγώνα των τυφλών και να παρακολουθήσει το ιστορικό ντοκιμαντέρ της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού, για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή (AD) και (SDH) υπότιτλους για κωφούς/ες από την Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και απέστειλαν μηνύματα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα: ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Κα Παρασκευή Τζαβαλιά, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Ηλίας Μαργιόλας, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης και το Μέλος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, κ. Χάρης Χουρδάκης. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σκηνοθέτης – ακτιβιστής με αναπηρία, εκπρόσωπος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, κ. Αντώνης Ρέλλας, και η Σκηνοθέτιδα του Ντοκιμαντέρ, Κα Μαίρη Χατζημιχάλη – Παπαλιού.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κα Θεανώ Φωτίου, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, για την καθοριστική συμβολή του στον αγώνα των τυφλών, καθώς και στη σκηνοθέτιδα Κα Παπαλιού, από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, για την εξαιρετική αποτύπωση των γεγονότων, μια κληρονομιά που θα μείνει για πάντα να θυμίζει τις σημαντικές κατακτήσεις των τυφλών για χειραφέτηση, αυτοδιαχείριση και αυτονομία.

Η Διοίκηση του ΚΕ.Α.Τ., ευχαριστεί ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές, την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, καθώς και τον εξαιρετικό παρουσιαστή της εκδήλωσης, τον ηθοποιό κ. Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος και συμμετείχε τότε στην ταινία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κα Θεανώ Φωτίου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Γιάννης Θεωνάς, η τέως βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Κα Ελευθερία Μπερνιδάκη, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Δημήτρης Καρέλλας, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Α., κ. Αναστάσιος Ταστάνης, η Διευθύντρια του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κα Ελευθερία Τσακιροπούλου και οι συνεργάτες του Γραφείου, κυρίες Πάττυ Σωτηροπούλου και Κατερίνα Σκιά, η Προϊσταμένη Δ/νσης ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κα Παρασκευή Μανθοπούλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλλιθέας, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου και ο συνεργάτης του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Απόστολος Δασκαλόπουλος, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, Κα Βάσω Μαρκάκη, η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, Κα Πόπη Γεωργίου, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων και της Ευρωβουλευτού Κας Κων/νας Κούνεβα.

Ευχαριστίες,  επίσης, εκφράζονται προς τον Πρόεδρο του Φάρου Τυφλών, κ. Εμμανουήλ Μπασιά, στους Αντιπροέδρους, τη Γενική Γραμματέα και Ταμία του Δ.Σ., το Ίδρυμα Ευγενίδου και τους εκπροσώπους όλων των φορέων, καθώς και προς το ΔΣ του ΚΕ.Α.Τ., τους πρώην Διοικητές του Κέντρου, κ. Παπαρούπα, κ. Τσαγρή και Κα Τσιλιμιγκάκη, προς όλους τους εργαζόμενους του ΚΕ.Α.Τ – Πρωτοπορίας και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Εστιάδες, πρώην και νυν, προς τον σύλλογο γονέων και τους μαθητές του ΚΕ.Α.Τ., αλλά και προς όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

  

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ Reviewed by on . ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ «40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών» ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2016 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ «40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών» ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2016 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθ Rating: 0
scroll to top