Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μάιος 30, 2016 9:45 πμ A+ / A-

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

 «Ελευθέρια 2016»

 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Σαββάτου της 28ης Μαΐου  2016, στην πλατεία  Δαβάκη της Καλλιθέας, εκτός από μεγαλοπρέπεια και υπερηφάνεια, προσέφερε και ιδιαίτερες συγκινήσεις σε όσους συμμετείχαν στην λαμπρή εκδήλωση.

Και η συγκίνηση ήταν ολοφάνερη, αφού ζωγραφίζονταν όχι μόνο στο πρόσωπο του Προέδρου της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδος και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας  κ. Κώστα Πολυχρονίδη, αλλά και στα πρόσωπα των Θρακικής καταγωγής συμπολιτών και συμπατριωτών μας,  που έσπευσαν να παραβρεθούν  και να συμμετά­σχουν στην εκδήλωση της 96ης Επετείου της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό κορμό, την 14η Μαΐου 1920 για να διατρανώσουν, έτσι,  το μεγά­λο τους ενδιαφέρον, τη νοσταλγία και την αστείρευτη αγάπη τους, προς την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Οι παρουσίες  των κ.κ. Γιώργου Σιαλάκη, Ευάγγελου Μπαλίκου, Σίσσυς Καζακίδου, Παντελή Αθανασιάδη, Στρατούλας Κουκουρίκου και Εύης Κυριακίδου, καθώς και των Πρόεδρων, των Διοικητικών Συμβούλων και των μελών των Θρακιώτικων Συλλόγων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα χο­ρε­υτικά συγκροτήματά τους, δηλαδή, του ΠΑ.Ο.Ν.Ε., του Συλλόγου Θρακιωτών Ανατολικής Αττικής & Μεσογαίας, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Το Κάστρο», του Συλλόγου Θρακιωτών & Φίλων Θράκης, εξασφάλισαν τη μεγάλη επιτυχία της  εκδήλωσης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κω­στας Πολυχρονίδης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας κ. Γιώργος Κυριακό­που­λος.

Στην ομιλία που ακολούθησε  με θέμα: «Η Κοινοβουλευτική Ιστορία της Θράκης», ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και Ιστορικός κ. Παντελής Αθα­νασιάδης.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε, με τον δικό του ιδιαίτερο χαρισματικό τρόπο, ο καταγόμενος από την Θράκη συμπολίτης μας Εκδότης της Εφημερίδος «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» κ. Ευάγγελος Μπαλίκος.

Τις εντυπώσεις, βεβαίως, κέρδισαν τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αφού απέσπασαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Εκτός του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής  Κα ΄Αννα Γιαννακού – Πάσχου, ο κ. Λεωνίδας Μύαρης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας κ. Χρήστου Καπάταη,  η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Καλλιθέας και Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» Κα Βάσω Μαργα­ρίτη, Ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» κ. Θοδωρής Ψαίδοπουλος, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, οι νυν  και πρώην ­Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας κ.κ. Παναγιώτης Γαλανόπουλος, Ανέστης Φωτόπουλος, Σοφία Παπαδοπούλου, Σταύρος Ζάκας, Ιωάννης Εμιρζάς, Ειρήνη Μουστάκη, Γεώργιος Καρβούνης, Ηλίας Ερμίδης, εκπρόσωποι από τη Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πόλη μας, καθώς και αμέτρητος κόσμος.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

  

  

  

  

  

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Reviewed by on . ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ  «Ελευθέρια 2016»  Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Σαββάτου της 28ης Μαΐου  2016, σ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ  «Ελευθέρια 2016»  Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 96ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Σαββάτου της 28ης Μαΐου  2016, σ Rating: 0
scroll to top