Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » “ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

“ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μάιος 28, 2016 1:00 πμ A+ / A-

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ = ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ

«Αγάπα την τοπική αγορά σου» στην Καλλιθέα

 «ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ» ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμενη φορά, ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.), πρόσφε­ραν, το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου 2016, αξέχαστες στιγμές, στα πλαίσια του θεσμού «Love Your Local Market», στους Καλλιθεάτες  δημότες, κατοί­κους και καταναλωτές.

 Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλάμβαναν εκθέσεις, κε­ρά­σματα, μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, καθώς και για πρώτη φορά ένα διαδραστικό παιχνίδι  «το κυνήγι των κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας».

Η  όλη διαδικασία που ήταν αφιερωμένη στους δημότες –  κατοίκους της Καλλιθέας και στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, είναι μια επιτυχημένη επιλογή του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου, που αποσκοπεί να αναδείξει τα καταπληκτικά καταστήματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, μεταξύ των οποίων τις περίφημες ψαροταβέρνες των Τζιτζιφιών, τις φημισμένες ταβέρνες  ποντιακής και ρωσικής κουζίνας, τα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία, τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία.  

Η συνεργασία του Δήμου με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α), αποδείχθηκε  απόλυτα επιτυχημένη, αφού μετέτρεψε την τριήμερη εκδήλωση, σε γεγονός μείζονος σημασίας, στην οποία συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα, η μεγάλη πλειοψηφία του Καλλιθεάτικου Λαού.  

Όλα ήσαν Δωρεάν!!! Η προσφορά των ευγενών καταστηματαρχών και του Δήμου,  ήταν στην ουσία, μια εκδήλωση αγάπης προς τους δημότες – κατοίκους,  που εκφράστηκε με την ιδιαίτερη περιποίηση, το χαμόγελο, τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων αρίστης ποιότητας και τις καταπληκτικές γεύσεις.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, με το κλείσιμο των εκδηλώσεων, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016  στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Δαβάκη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με το θεσμό αυτό αναδεικνύουμε τον θησαυρό τω γεύσεων που κρύβει η Καλλιθέα και ο οποίος απορρέει από την πολιτιστική της κληρονομιά και την κοινωνική της εξέλιξη».

Εξάλλου, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κωστά­κης, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο σκοπό, της ιδιαίτερα φροντισμένης διοργάνωσης των τριήμερων εκδηλώσεων, τόνισε με έμφαση: «Τα επόμενα χρόνια, θέλουμε Η Καλλιθέα  να πρωταγωνιστεί στον εμπο­ρικό χάρτη της Αττικής».

Ιδιαίτερα σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Α. κ. Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι οποίοι τόνισαν ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά σε ανάλογες πρωτοβουλίες του Δήμου.  

Μετά τα γευστικά εδέσματα, τα αναψυκτικά και τα ποτά, ακολούθησε ένα τρικούβερτο γλέντι, με ρεμπέτικα τραγούδια, που ερμήνευσε, με την συνοδεία μιας καταπληκτικής – στην κυριολεξία – λαϊκής ορχήστρας, η νεαρή και υπέροχη τραγουδίστρια Κα Ντένια Κουρούση.

Στο κλείσιμο της αυλαίας των εκδηλώσεων, παρατηρήθηκε κάτι ιδιαίτερα αξιοθαύμαστο, που σηματοδοτεί τις καινούργιες αντιλήψεις, που αρχίζουν να κυριαρχούν στην Πόλη.

Αγκαλιασμένοι, χαρούμενοι, άκρως φιλικοί, συμμετείχαν στο μεγάλο γεγονός και όλοι σχεδόν οι Αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Καλλιθέας, με τους  Εκλεγμένους Δημοτικούς τους Συμβούλους και με τα επιτελεία τους.  

Εκτός του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, παρόντες ήσαν: Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου και της Δημοτικής Παράταξης «Όλα γα την Καλλιθέα μας»  πρ.  Αντιδήμαρχος – Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» πρ. Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένοι για την Καλλιθέα» πρ. Υπουργός κ. Τάκης Σκανδαλάκης, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» έγκριτος Δημοσιογράφος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κα Αννα Γιαννακού – Πάσχου και Ευάγγελος Μπαρμπάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ιωάννης Κοντός, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, οι Εκπρόσωποι της Τοπικής Οργάνωσης των ΑΝ.ΕΛ.  Καλλιθέας, κ.κ. Στέλιος Κώτσος,  Αθηνά Σαραντάκη, Μηνάς Παπαδόπουλος και Φώτης Πεχλιβανίδης, καθώς και πολλοί εν ενεργεία και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τέλος, αξιοσημείωτη και άκρως συγκινητική ήταν η παρουσία του πανταχού παρόντος άοκνου και άξιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη, του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη, καθώς  και των Ολυμπιονικών, κοριτσιών της Καλλιθέας, της λατρεμένης Κλέλιας Πανταζή, της πανέμορφης Κατερίνας Οικονομοπούλου και της κοσμαγάπητης Σοφίας Παπαδοπούλου.

Πολλά συγχαρητήρια, ασφαλώς, αξίζουν και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Κωστάκη για την καθόλα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.

Ευχόμαστε και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΟΥ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Reviewed by on . ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ = ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ «Αγάπα την τοπική αγορά σου» στην Καλλιθέα  «ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ» ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ = ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ «Αγάπα την τοπική αγορά σου» στην Καλλιθέα  «ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ» ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμ Rating: 0
scroll to top