Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Απρίλιος 25, 2016 10:45 πμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Εκδρομή στην Ι.Μ. Οσίου Μελετίου & στο Πόρτο Γερμενό

ΧΘΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

 Η ΕΚΔΡΟΜΗ της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα (ΕΝ.Ε.Ο.Ν) Καλλιθέας στην Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου (Οινόης) και στο Πόρτο Γερμενό (Αιγόσθενα), χθες Κυριακή 24 Απριλίου 2016, ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση.

Η επιλογή αυτή, εντάσσεται και πάλι στις προσπάθειες της ΕΝ.Ε.Ο.Ν Καλλιθέας  για τη γνωριμία των Μελών και των Φίλων της, με τους ιστορικούς αλλά και ταυτόχρονα πανέμορφους τόπους της πατρίδας μας.

Με  σεβασμό και κατάνυξη, τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΝ.Ε.Ο.Ν, παρακολούθησαν στην Ιερά Μονή, τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής και ενημερώθηκαν για τον  ιδρυτή της, τον  Όσιο Μελέτιο, που ήταν οπαδός της πλήρους ακτημοσύνης, και ίδρυσε ακόμη 24 εκκλησιαστικά μετόχια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ήταν για τους κατοίκους της περιοχής προστάτης και θαυματουργός.   Στη μονή βρίσκεται και ο τάφος του Οσίου.

Στη συνέχεια, η γυναικεία αδελφότητα, που διακονεί τη μονή συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοσή της, πρόσφερε σε όλους καφέ, σε μία ιδιαιτέρως όμορφη αίθουσα, φτιαγμένη πάνω σε μικρά εκκλησάκια ή σκήτες που μόναζαν κάποιοι από τους εκατοντάδες μοναχούς την εποχή του Οσίου.

Ευδιάθετοι και χαμογελαστοί,  όλοι όσοι συμμετείχαν, αναχώρησαν για το όμορφο Πόρτο Γερμενό (Αιγόσθενα), ένα  τουριστικό  θέρετρο, που βρίσκεται στην νότια κατάληξη του όρους Κιθαιρώνα στον Κορινθιακό Κόλπο, και υπήρξε κατά την αρχαιότητα  ένα σημαντικό  εμπορικό λιμάνι, προσφέρει δε μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, όπου στην παραλία  απόλαυσαν ένα νοστιμότατο νηστίσιμο γεύμα.

Η αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα, δεν ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Ήταν όμως αναγκαία.

  

  

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στην Ι.Μ. Οσίου Μελετίου & στο Πόρτο Γερμενό ΧΘΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Η ΕΚΔΡΟΜΗ της Ένωσης Ε ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στην Ι.Μ. Οσίου Μελετίου & στο Πόρτο Γερμενό ΧΘΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Η ΕΚΔΡΟΜΗ της Ένωσης Ε Rating: 0
scroll to top