Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Απρίλιος 5, 2016 6:10 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα  Διαμαρτυρίας  προς τα ΕΛ.ΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

ΤΗΝ περασμένη Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στην ιδιόκτητη αίθουσά της, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 25, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν, ήταν η διακίνηση των εντύπων των μελών της, η οποία, σε συντριπτική πλειοψηφία, γίνεται  μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από ενημέρωση του Προεδρείου και μελών, διαπιστώθηκε:

  • Παρά το γεγονός ότι ο όγκος ετησίως των ταχυδρομούμενων εντύπων – εφημερίδων και περιοδικών –  από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και εντεύθεν, μειώθηκε δραματικά (σύμφωνα με στοιχεία ΕΛ-ΤΑ από 42.500.000 τεμάχια σε 8.000.000) η ποιότητα της διακίνησης βαίνει προς  το χειρότερο! 
  • Οι ταχυδρομικοί διανομείς δεν δίνουν την ανάλογη προσοχή στα έντυπα γενικώς, με αποτέλεσμα να παρατηρείται απώλεια της τάξεως 2-5%.
  • Ο χρόνος επίδοσης από την ημέρα κατάθεσης, μπορεί να φτάνει και τις ….20 ημέρες, ιδίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής!
  • Το κόστος των προπληρωμένων φακέλων για την αποστολή φύλλων- τευχών που χάνονται υπαιτιότητα ΕΛ-ΤΑ (1,65 ευρώ μεσαίου μεγέθους και 2,85 μεγάλου), θεωρείται υπερβολικά υψηλός, όπως άλλωστε έχει αναφερθεί σε συσκέψεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια ειδική τιμολόγηση για τα μέλη της ‘Ένωσης.
  • Η απόδοση των αντιγράφων των δελτίων Ταχυπληρωμής, ιδίως από αρχές Μαρτίου 2016, καθυστερεί αδικαιολόγητα, λόγω προβλημάτων στη μηχανογράφηση της Δ/νσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Μετά από διαλογική συζήτηση, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε, να αποστείλει προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, Ψήφισμα, με το οποίο:

Α. Διαμαρτύρεται εντονότατα προς τα ΕΛ-ΤΑ για την μη ομαλή και απρόσκοπτη διακίνηση των εντύπων των μελών της, που ως συνόλου κατατάσσονται στους μεγαλύτερους πελάτες των ΕΛ-ΤΑ, όπως επίσης και με τα προβλήματα στα Δελτία Ταχυπληρωμής.

Β. Ζητεί άμεση συνάντηση του Προεδρείου με τη νέα Διοίκηση των ΕΛ-ΤΑ (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο).

Γ. Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να αναζητήσει κι άλλους τρόπους διακίνησης των εντύπων των μελών της.

Δ. Να γνωστοποιήσει το παρόν ψήφισμα στα μέλη της.

Το Ψήφισμα υπογράφουν ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Νικόλαος Μωράκης και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. κ. Μιχάλης Σαββάκης.

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Ψήφισμα  Διαμαρτυρίας  προς τα ΕΛ.ΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Ψήφισμα  Διαμαρτυρίας  προς τα ΕΛ.ΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Rating: 0
scroll to top