Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ

Απρίλιος 22, 2016 1:52 μμ A+ / A-

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ

Αντίο Φίλε

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΟΥ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗ

ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ και απρόσμενο μαντάτο διαδόθηκε σαν αστραπή στην Καλλιθέα.

Ο Σπυρίδων Κοττέας, ο Έλληνας, ο Πατριώτης, ο Αγωνιστής, ο Επιστήμονας με την μακρόχρονη ενεργό συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης, απεβίωσε μετά από πολύμηνη νόσο, που τον ταλαιπωρούσε τελευταία. Ήταν 88 ετών.

Μανιάτης στην καταγωγή, μετέφερε στην πόλη μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των  Μανιατών, τη λεβεντιά, την εξυπνάδα, την αποτελεσματικότητα και τη μεγαλοπρέπεια.

Ο Σπύρος Κοττέας, ήταν μια ζωντανή, αεικίνητη, δυναμική, καλόκαρδη και ευγενική προσωπικότητα της Καλλιθέας, που συνδέθηκε  με τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης, όσο λίγοι σ΄ αυτήν.

Πάντα χαμογελαστός και  ενθουσιώδης, μετέδιδε προς όλους, από τα τεράστια αποθέματα της ψυχής του, αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό, με αποτέλεσμα όλοι οι Καλλιθεάτες να τον σέβονται και να τον εκτιμούν αφάνταστα, αλλά και να τον καμαρώνουν, για όλα αυτά που πέτυχε, αγωνιζόμενος σκληρά στον στίβο της καθημερινής ζωής.

Μας τίμησε με την φιλία και αγάπη του!

Ο Σπύρος Κοττέας υπηρέτησε, όσο κανείς  άλλος,  την Φιλελεύθερη Παράταξη με ανιδιοτέλεια,  μέσα από τη Δημοτική της Οργάνωση, και πάντοτε με ξεκάθαρο σκοπό, σοβαρότητα , συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Είχε μεγάλη συμβολή στα επιτεύγματά της, πράγμα που πάντοτε αναγνωριζόταν, αφού τόσο ο ίδιος στην Τοπική Οργάνωση, όσο και ο γιος  του Παναγιώτης (Τάκης) στις Δημοτικές Εκλογές, καταλάμβαναν πάντα, την πρώτη θέση σε Σταυρούς προτίμησης, στο ψηφοδέλτιά  τους.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν κατά σειρά:

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο εκλιπών σε νεαρή ηλικία  και στη ψυχική δύναμη που διέθετε, η οποία του επέτρεψε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένοι για την Καλλιθέα» του Δήμου Καλλιθέας, κ. Τάκης Σκανδαλάκης, ο οποίος κατασυγκίνησε τους πάντες, αναφερόμενος στην πολυετή προσωπική  του σχέση  με τον αποδημήσαντα.

Ο γιος του εκλιπόντος κ. Κυριάκος Κοττέας, που αναφέρθηκε στη πατρική προστασία και συμπαράσταση που έλαβε, εκφράζοντας, παράλληλα, τον θαυμασμό και την υπερηφάνειά του, για τον αγαπημένο του πατέρα.

Και τέλος, ο Νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας, Χειρουργός – Γυναικολόγος κ. Δημήτριος Καλαμπαλίκης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Σπύρου Κοττέα,

Η κηδεία του εκλιπόντος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Συγγενείς, ολόκληρη η οικογένεια Δαβάκη, φίλοι, συνάδελφοι, σύσσωμη, σχεδόν, η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και μέγα πλήθος κόσμου, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί, για να συμπαρασταθούν  στα παιδιά του Κυριάκο, Μαρία, Παναγιώτη και Ελισάβετ, καθώς και στα εγγόνια του.

Ανάμεσα στους  πολλούς Καλλιθεάτες, που έσπευσαν να συνοδεύσουν τον Σπύρο Κοττέα στην τελευταία του κατοικία, διακρίναμε:

Τον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη.

Την Αντιδήμαρχο Κα Αννα Γιαννακού – Πάσχου.

Την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτική Σύμβουλο, Κα Κορίνα Δαμουλιάνου.

Την Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για ην Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη.

Τον Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα,» κ. Λάζαρο Λασκαρίδη.

Τον Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνο Γρίβα.

Την Κα Μαρία Σταμούλη, τον κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, τον κ. Νίκο Παπαθανάση, τον κ. Κωνσταντίνο Τσιτίνη, τον κ. Βασίλειο Παπαχρήστο,τον κ. Θανάση Σταμούλη, τον κ. Δημήτρη Χατζηελένη, τον κ. Αθανάσιο Δέρβη, τον κ. Κωνσταντίνο Ζωάκο, τον κ. Ιωάνννη Κατσούρη, τους αδελφούς  κ.κ. Θανάση και Γιώργο Πλεξίδα, τον κ. Ευάγγελο Μπαλίκο, την Κα Κατερίνα Κατσούρη, τον Δημήτρη Παπαθανάση, τον κ. Παναγιώτη Γκαϊτατζή και την Κα Χρύσα Παπαϊωάννου.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

  

  

  

  

  

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ Reviewed by on . ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ Αντίο Φίλε ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΟΥ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ και απρόσμενο μαντάτο διαδόθηκε σαν αστραπή στην Κ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΤΤΕΑ Αντίο Φίλε ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΟΥ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ και απρόσμενο μαντάτο διαδόθηκε σαν αστραπή στην Κ Rating: 0
scroll to top