Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Μάρτιος 28, 2016 11:29 πμ A+ / A-

ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

 Πρόταση για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής

 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο στη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, που θα εξετάσει την υπόθεση των διαφυγόντων κερδών από τη μαρίνα της πόλης, ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει από τον προηγούμενο Ιούνιο, «να κλείσει προσωρινά η μαρίνα και μετά από μία εβδομάδα να ξανανοίξει με αυστηρό έλεγχο των σκαφών που θα θελήσουν να ελλιμενίζονται εκεί» και πρότεινε να συσταθεί ειδικός φορέας του Δήμου, με αποκλειστικό αντικείμενο αυτή την περιοχή της πόλης.

Συγχρόνως, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του:

-Κατήγγειλε και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου αλλά και τη σημερινή, επειδή παρά το γεγονός ότι συμμορίες ευυπόληπτων ή μη πολιτών λυμαίνονται την περιοχή, δεν έχουν λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

-Υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δεν έχει αλλάξει τον άτυπο – αφού δεν έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες – κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας, σημαίνει ότι ασπάζεται απολύτως τις απόψεις της προκατόχου της».

-Τόνισε ότι ναυταθλητικοί σύλλογοι παραβιάζουν τον υπάρχοντα κανονισμό, επιτρέποντας σε όλα τα σκάφη της επιρροής τους να ελλιμενίζονται στη μαρίνα.

-Έκανε λόγο για «πάρτι με οικονομικές δοσοληψίες στην περιοχή» και για συμπαιγνίες ανάμεσα σε παράγοντες του κεντρικού κράτους, υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου και ορισμένους συλλόγους.

-Επεσήμανε το γεγονός ότι ένας ναυταθλητικός σύλλογος, του οποίου εξήρε τη δουλειά στον τομέα αυτό, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο εκπαίδευε δωρεάν τα παιδιά, από το μήνα αυτό κι έπειτα ζήτησε συνδρομή 40 ευρώ για το καθένα από τους γονείς του. Απέδωσε δε, την εξέλιξη αυτή, στη δημοσιοποίηση των όσων συμβαίνουν στη μαρίνα.

-Στάθηκε στο γεγονός, ότι ενώ δεν έχουν παραχωρηθεί γραφεία σε συλλόγους, κάποιοι εξ αυτών στεγάζονται εκεί.

Επίσης, απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

  1. Αρνείται έστω κι ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι επί χρόνια κάποια πρόσωπα κερδοσκοπούσαν και κερδοσκοπούν ακόμα στη μαρίνα;
  2. Διαφωνεί κανείς ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας διαχειρίστηκε προσωποκεντρικά, όχι μόνο τη μαρίνα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο χώρο του τέως ιπποδρόμου;
  3. Μήπως η τότε διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας ήθελε το χαρακτηρισμό της μαρίνας μόνο ως ναυταθλητικής για να υπάρχει διαχρονικά το σημερινό «μπάτε σκύλοι αλέστε» στην περιοχή;
  4. Στις αξίες του Ναυταθλητισμού περιλαμβάνονται το τζατζίκι, τα κεφτεδάκια και τα τηγανητά καλαμαράκια; Έκοψαν ποτέ αποδείξεις οι ταβέρνες που λειτουργούσαν οι σύλλογοι στη μαρίνα;

Tέλος, καυτηρίασε το γεγονός, ότι ενώ προσκλήθηκαν (κατόπιν δικής του πρότασης) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, ο τέως δήμαρχος και ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», εκείνοι αγνόησαν –όπως αναμενόταν, άλλωστε- επιδεικτικά το Σώμα. Κι όπως είπε «ελπίζω η σημερινή διοίκηση ή όσοι εξ ημών καταλάβουν παρόμοια αξιώματα στο μέλλον, να μην επιδείξουν αντίστοιχη απαξίωση στην πόλη που τους τίμησε».

Ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης

ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Reviewed by on . ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ  Πρόταση για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής  ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο στη συγκρότησ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ  Πρόταση για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής  ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο στη συγκρότησ Rating: 0
scroll to top