Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μάρτιος 11, 2016 12:15 μμ A+ / A-

ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Πατήρ Πορφύριος         

ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ

Ο ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ Πατήρ Πορφύριος Παπαρούπας, αδερφός του γνωστότατου Ιατρού και επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Παπαρούπα, αγνοούσε τα προβλήματα υγείας και τα λιποθυμικά επεισόδια που είχε, προκειμένου να προσφέρει τις ανυπολόγιστες σε αξία υπηρεσίες του προς το ποίμνιό του και ιδιαίτερα προς τους άπορους, προς τους άστεγους, .αλλά και προς τους αποδιοπομπαίους ναρκομανείς της ενορίας του Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, αλλά και πέραν αυτής.

Μια αναμμένη θερμάστρα και ένα λιποθυμικό επεισόδιο, στάθηκαν μοιραία, για τον αγνό υπηρέτη του Θεού, που είχε μετατρέψει το αρχονταρίκι, δίπλα στην εκκλησία, σε «Στέγη Αγάπης», για όλους τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους του

Λιποθύμησε, έπεσε επάνω στη θερμάστρα, πήραν φωτιά τα ράσα του, η φωτιά επεκτάθηκε έγινε μεγάλη και οι πυροσβέστες που ήρθαν για να την σβήσουν, βρήκαν τον σεπτό, αλλά άτυχο ιερέα, απανθρακωμένο.

Το ξαφνικό μαντάτο, διαδόθηκε γρήγορα στην Καλλιθέα και πολλοί ήσαν οι Καλλιθεάτες εκείνοι που έσπευσαν στα Γλυκά Νερά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ιερέα και να το απευθύνουν το «στερνό αντίο».

Μετά την εξόδιο ακολουθία στα Γλυκά Νερά, στην οποία πρωτοστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, μια ατέλειωτη πομπή κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο Καλλιθέας, όπου ενταφιάστηκε ο αείμνηστος Ιερέας.

Χιλιάδες Λαού συνόδευσαν τον αδικοχαμένο Ιερέα στην τελευταία του κατοικία, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2016.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

  

ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Reviewed by on . ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τραγικό θάνατο βρήκε ο Πατήρ Πορφύριος          ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ Ο ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ Πατήρ Πορφύρι ΟΔΥΝΗ, ΘΛΙΨΗ, ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ KAI ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τραγικό θάνατο βρήκε ο Πατήρ Πορφύριος          ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ Ο ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ Πατήρ Πορφύρι Rating: 0
scroll to top