Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 21, 2016 2:50 μμ A+ / A-

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες

 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας παρέδωσε στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, την υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από δεκάδες εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Καλλιθέας.

Στις 5, λοιπόν, ένα μεγάλο κομβόι από φορτηγάκια και Ι.Χ., ξεκίνησε από τα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων Καλλιθέας, με προορισμό τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 4.000 πρόσφυγες.

Στην πρώτη στάση, στην είσοδο του παλιού αεροδρομίου, οι εικόνες της δυστυχίας αποτυπώθηκαν με δεκάδες μικρά προσφυγόπουλα που συγκεντρώθηκαν γύρω από τα αυτοκίνητα ζητώντας να μάθουν τι υπάρχει για αυτά και πολλές σκηνές να βρίσκονται έξω από τα κτήρια.

Κατά την παράδοση, η επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας Κα Αθανασία Τζουμάνη, μιλώντας σε όλους εκείνους που βοηθούσαν στην παράδοση του υλικού, αναφέρθηκε στην αιτία της προσφυγιάς που είναι κοινή με αυτή που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, δηλαδή η πάση θυσία αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.

Εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της Λ.Ε.Κ. στην συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την Ε.Ε. για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και την πολιτική της που εμπλέκει τον λαό μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών Η.Π.Α., ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Επίσης, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος και της υλικής βοήθειας σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και σε εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους με τις ταξικές δυνάμεις και τη μαζική συμμετοχή τους σε 48ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία, αν και όταν η κυβέρνηση καταθέσει τον αντιασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο στη Βουλή.

Το στίγμα της πρωτοβουλίας της Λαϊκής Επιτροπής έδινε το πανό της που έγραφε «Αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλισμού».

  

  

  

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας παρ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας παρ Rating: 0
scroll to top