Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Μάρτιος 28, 2016 11:07 πμ A+ / A-

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Τοποθέτηση – καταπέλτης, από φέρελπι Έλληνα Επιστήμονα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού για να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδος μας.

Ενώ εδώ στη χώρα μας, οι πολιτικοί μας κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να «σκοτώσουν» τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά και να αμαυρώνουν τη δημόσια εικόνα της πατρίδος μας, στο εξωτερικό υπάρχουν νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, που σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, παίρνουν τον λόγο και βάζουν τον κάθε έναν ξένο «καλόπιστο» συνομιλητή, στη θέση του.

Ένα τέτοιο άτομο είναι και ο νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, Αλέξανδρος Σάλτουτ, γιος της πρώην Δημοτικής Υπαλλήλου στο Δήμο μας Κας Στέλλας Ιωσηφίδου, ο οποίος, ενώ συμμετείχε σε πρόσφατη δημόσια διάλεξη Οικονομικών του Πανεπιστημίου του για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και αφού πρώτα άκουσε τα όσα «ευγενικά» σχόλια είπαν οι ξένοι για την πατρίδα μας, φανερά ενοχλημένος, πήρε τον λόγο – αν και δεν σκόπευε αρχικά – και, κυριολεκτικά, αποστόμωσε τους συνομιλητές του.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση – καταπέλτης, του φέρελπι Επιστήμονα, που διαπρέπει στο εξωτερικό. Το τι μπορεί να καταλόγισαν στη χώρα μας, οι ξένοι συμμετέχοντες στη διάλεξη, γίνεται εύκολα αντιληπτό από αυτά που είπε ο νεαρός Αλέξανδρος.

«Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σ’ αυτή την ειδική εκδήλωση του Πανεπιστήμιου. Δεν είχα επί σκοπού να μιλήσω, ακούγοντας όμως τις απόψεις που λέγονται εδώ απόψε, δεν είχα άλλη επιλογή.

Πρωταρχικά, θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στους πολυαγαπημένους μου ακαδημαϊκούς, οι οποίοι με στόμφο ήθελαν να μας πείσουν εδώ σήμερα, ότι η Ελλάδα παράγει μόνο ΦΕΤΑ και ΝΤΟΜΑΤΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το 2014 η Ελλάδα ήταν έως και 94% επαρκής στις παραγωγές της, με ποικίλα είδη καλλιέργειας σε πολλαπλούς τομείς, ένας από τους οποίους γνωρίζω, η καλλιέργεια πορτοκαλιών κάπου στα 920,00 τμ. H Ελλάδα, ήταν πάντα, στον γεωργικό τομέα επαρκής και πρωτοπόρα, εμφανές παράδειγμα η εξαγωγή ελαιολάδου και όχι μόνο, στην Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού.

Όσον αφορά το χρέος της, η Ελλάδα γονάτισε από ιδεολογίες παρόμοιες με αυτές που άκουσα σήμερα εδώ. Ιδέες μεγάλης ρητορικής δύναμης, αλλά ιδέες που έχουν σιγήσει, όταν έχουν καλεστεί να κυβερνήσουν. Μου είναι αδιανόητο, που μέχρι και σήμερα μιλάμε για κρατισμό, και κατακρίνουμε ένα σύστημα χαμηλής φορολόγησης. Θυμάμαι κάποτε μας διδάσκανε Realism Διεθνών Σχέσεων. Ο αγώνας σωτηρίας μιας χώρας βρίσκεται, λοιπόν, στην χαμηλή φορολόγηση και την πολιτική διαφάνεια. Γιατί νομίζετε ότι εταιρείες όπως Betfair, BET365, Pricewaterhouse Coopers, KPMG, HSBC customer care, και άλλες τόσες βρίσκονται στην Μάλτα. Οι 100 – 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουν δεν είναι δώρο εξ ουρανού, αλλά αποτέλεσμα του χαμηλού φορολογικού συντελεστή της χώρας.

Όσο λοιπόν και αν “χάρηκα” ακούγοντας τις λύσεις σας τύπου ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΟΡΩΝ, δεν μου αρκούν, για την Ελλάδα που γνώρισα, την Ελλάδα που αγάπησα και υπηρετώ. Ούτε λύνει το πρόβλημα της Ελλάδας, η δημιουργία ενός ανοργάνωτου και απέραντου ΗΟΤSPΟΤ.

Όχι, λοιπόν, δεν πρέπει να φύγουμε από την Ευρωζώνη, όχι δεν πρέπει να μας ξεφτιλίζετε χαρακτηρίζοντάς μας κλέφτες, ανίκανους, τεμπέληδες και ένα σωρό άλλα, γιατί μην ξεχνάτε, ότι χωρίς το ΒΕΤΟ που είχε ασκήσει η Ελλάδα, η Μάλτα αυτήν την στιγμή δεν θα ήταν στην Ευρώπη. Πρέπει λοιπόν σαν σύνολο, σαν Ευρώπη, να επενδύσουμε περισσότερο στην εκπαίδευση, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα, σε έναν επαρκή δημόσιο τομέα, και σας υπενθυμίζω κάτι που είχε πει και ο Roosevelt, “O μόνος που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν προσπαθεί”.

Ευχαριστώ».

Ο Αλέξανδρος Σάλτουτ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ Reviewed by on . ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ Τοποθέτηση – καταπέλτης, από φέρελπι Έλληνα Επιστήμονα ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΥΤΥΧΩΣ πο ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ Τοποθέτηση – καταπέλτης, από φέρελπι Έλληνα Επιστήμονα ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΥΤΥΧΩΣ πο Rating: 0
scroll to top