Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 29, 2016 4:40 μμ A+ / A-

ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Το πρόγραμμα του Απριλίου

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Καλλιθέας, για το μήνα Απρίλιο, έχει ως ακολούθως:

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

«Έλευσις και Ελευσίνια Μυστήρια».

Εισηγητής: Ραυτόπουλος Νίκος, Καθηγητής Μαθηματικός.

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

«Λοιμός των Αθηνών: Ιστορική, Ιατρική και Φιλοσοφική Προσέγγιση».

Εισηγητής: Γιαπιτζάκης Χρήστος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας «Ο Κήπος των Αθηνών».

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

«Οι Πόλεμοι του Οπίου – Αγγλίας και Κίνας».

Εισηγητής: Φωτιάδης Γιώργος.

Όλες οι Εισηγήσεις, θα πραγματοποιηθούν στο «Χατζίνειο», στην οδό Μαντζαγριωτάκη 118 στην Καλλιθέα, τα απογεύματα, από 19:00 έως 22:00.

Παράλληλα, το «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο» σχεδιάζει να δημιουργήσει Τμήματα Φιλοσοφίας για παιδιά (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου), όπου κάθε δεύτερη Τρίτη (ανά δεκαπενθήμερο), θα μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται φιλοσοφία και να συμμετέχουν σε φιλοσοφικούς διαλόγους.

Για όποιον θα έθετε το ερώτημα «Μα είναι δυνατόν να κάνουν τα παιδιά φιλοσοφία;», ο συγγραφέας έχει συνήγορο έναν κορυφαίο της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Ανακαλυπτικής Μάθησης, τον Μπρούνερ και την Παιδαγωγική αρχή του: «Τα παιδιά, σ’ οποιαδήποτε ηλικία, μπορούν να διδαχθούν και να μάθουν τα πάντα, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, η κατάλληλη μέθοδος διδασκαλίας, η οποία και θα τα βοηθήσει σ’ αυτό», (βλ. Ντούσας Δημήτρης, «Απλά Μαθήματα Φιλοσοφίας για Παιδιά», ένα διδακτικό εγχειρίδιο φιλοσοφικών ερωτημάτων, προβληματισμών, κειμένων και ασκήσεων για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, εκδ. Μένανδρος, Μάρτης 2016).

Πληροφορίες εγγραφής: τηλ. 210-9421100 / 6976026625, ώρες: 6 – 8 μ.μ., κ. Δημήτρης Ντούσας.

Ο κ. Δημήτρης Ντούσας.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Το πρόγραμμα του Απριλίου ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείο ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Το πρόγραμμα του Απριλίου ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείο Rating: 0
scroll to top