Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Αθλητικά » ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ

Φεβρουάριος 2, 2016 7:00 μμ A+ / A-

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ

Καταξίωση και Αναγνώριση

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΤΗ δική τους απάντηση έδωσαν εκατοντάδες φίλαθλοι και οι οπαδοί του Εσπέρου, του μεγάλου αυτού αθλητικού συλλόγου της πόλης μας.

Το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016, έσπευσαν, «συν γυναιξί και τέκνοις», για να εκφράσουν, με την ευκαιρία της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την ευαρέσκεια και ικανοποίησή τους, για το έργο που επιτελεί η Διοίκηση του Σωματείου.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, «στην ελληνική μυθολογία ο Έσπερος ήταν η προσωποποίηση του φωτεινού αστέρα που βγαίνει τα βράδια («εσπέρες»), του Αποσπερίτη. Τον θεωρούσαν γιο ή και αδελφό του Άτλαντα.

Ο Έσπερος ανέβηκε πρώτος στο όρος Άτλας, για να παρατηρήσει τα άστρα. Εκεί όμως τον άρπαξε μια θύελλα και ο Έσπερος εξαφανίσθηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Οι άνθρωποι, που τον αγαπούσαν εξαιτίας της καλοσύνης του, φαντάσθηκαν ότι μεταμορφώθηκε σε αστέρι. Σύμφωνα με τους ευημεριστές, κόρη του Εσπέρου ήταν η Εσπερίδα, η μητέρα των Εσπερίδων.

Στην Ιλιάδα (Χ 318) ο Έσπερος χαρακτηρίζεται με το επίθετο κάλλιστος, δηλαδή ο ωραιότερος από όλους τους αστέρες του ουρανού, ενώ στην Οδύσσεια με το επίθετο φαάντατος, δηλαδή ο φωτεινότερος».

Επίσης, σύμφωνα με το site του συλλόγου (www.esperos.com) «το 1943 ιδρύεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΕΣΠΕΡΟΥ και την ίδια χρονιά, στη διάρκεια της Κατοχής, παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας Πειραιώς, που διοργάνωσε η “Ένωση Ελλήνων Αθλητών”.

Η “Ένωση Ελλήνων Αθλητών” ιδρύθηκε (όπως και ο ΕΣΠΕΡΟΣ) το 1943 από τον βαλκανιονίκη στίβου, γιατρό και μετέπειτα δολοφονηθέντα (1963) βουλευτή Πειραιώς της Αριστεράς ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Με τα έσοδα από τις αθλητικές συναντήσεις (στις οποίες συμμετείχε ο ΕΣΠΕΡΟΣ) η “Ένωση Ελλήνων Αθλητών” διοργάνωνε στη διάρκεια της Κατοχής λαϊκά συσσίτια για τον εξαθλιωμένο πληθυσμό».

Έτσι, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, ο Έσπερος έχει συνδέσει την ύπαρξή του, με την προσφορά προς τους βασανισμένους κατοίκους της Καλλιθέας.

΄Όπως ανέφερε και ο κ. Θοδωρής Ψαλίδόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του , στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ο Έσπερος είναι ομάδα της Αντίστασης και του διαρκούς αγώνα, για επιβίωση, καταξίωση, αναγνώριση και ανάπτυξη.

Στην καθιερωμένη Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Παναθλητικού Ομίλου Καλλιθέας Έσπερος, παραβρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συμμετείχε στην απονομή των βραβεύσεων. Ο Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπαρμπάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, Αννα Γιαννακού – Πάσχου και Εμμανουήλ Κωστάκης. Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ.κ. Κωνσταντίνος Κούκουλος και Γεώργος Κουτσογιάννης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σοφία Παπαδοπούλου, Ευάγγελος Ανδρεάδης, Ανέστης Φωτόπουλος και Νατάσα Αδαμοπούλου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας, η Κα Βάσω Μαργαρίτη, για τον Συνδυασμό της «΄Όλα για την Καλλιθέα μας» και ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος για τον Συνδυασμό του «Η Καλλιθέα Μπροστά».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, ο Καλλιθεάτης βαλκανιονίκης , Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Παναγιώτης Δημάκος, καθώς παλαιοί διοικητικοί παράγοντες και αθλητές του Ομίλου, οι οποίοι και βραβεύθηκαν για την πολυετή προσφορά τους.

Τιμήθηκαν, παράλληλα, και οι Αθλήτριες και οι Αθλητές του συλλόγου, που πέτυχαν την είσοδό τους σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

 

 

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ Reviewed by on . ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ Καταξίωση και Αναγνώριση ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗ δική τους απάντηση έδωσαν εκατοντάδες φίλαθλοι και οι οπαδο ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ Καταξίωση και Αναγνώριση ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗ δική τους απάντηση έδωσαν εκατοντάδες φίλαθλοι και οι οπαδο Rating: 0
scroll to top