Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

Φεβρουάριος 29, 2016 11:53 μμ A+ / A-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

Επίκαιρες τοποθετήσεις

ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΜΕ την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, η οποία εορτάζεται κάθε 6η Μαρτίου, ο Δήμος μας, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου 2016, εκδήλωση – συζήτηση, με ομιλητές που έχουν εξειδίκευση στο θέμα.

Σκοπός της πραγματοποίησης της συγκεκριμένης αυτής εκδήλωσης, που εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ήταν η ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας ή εκφοβισμού που εμφανίζονται στο χώρο των Σχολείων.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι πριν από 2 χρόνια σοκαριστήκαμε με την υπόθεση του αείμνηστου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και όλοι πλέον, συνειδητοποιήσαμε το πόσο σοβαρό θέμα είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Η βία, ψυχική και σωματική, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει σε μία ευαίσθητη ηλικία, αφήνει το στίγμα της για την υπόλοιπη ζωή του θύματος παιδιού, επιβαρύνει δε και το σύνολο της εκπαιδευτικής ζωής, ενώ αφήνει τα τραύματά της και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας μην ρωτάμε για ποιόν χτυπά η καμπάνα. Γιατί, τελικά, σ’ αυτά τα ζητήματα, η καμπάνα χτυπά για όλους μας, χτυπά για όλη την κοινωνία και αποτελεί χρέος όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και βεβαίως του Δήμου Καλλιθέας, να πράξουν τα δέοντα. Είμαστε λοιπόν εδώ σήμερα, να δώσουμε ένα μήνυμα ευαισθησίας, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να νικήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό εάν έχουμε τη γνώση, αλλά και τη θέληση».

Ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ακόμη, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κωνσταντίνος Φίλης, η Υποδιευθύντρια Κα Ντόρα Πάλλη, η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κα Άρτεμις Τσίτσικα, ο Εξειδικευμένος Επιστήμονας κ. Σήφης Κουράκης από το Νοσοκομείο Παίδων, ο κ. Στέφανος Αλεβίζος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Κα Άννα Σπυριδωνίδου, η οποία είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας του Δήμου μας.

Στην πραγματικά ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων κ. Ευάγγελος Μπαρμπάκος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα Κ.Α.Π.Η., Κα Σοφία Παπαδοπούλου, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόκουλος και Γεώργιος Κουτσογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Κα Ελένη Ζαφειράκη, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Παιδείας & Νέας Γενιάς Κα Χριστίνα Κυριακοπούλου, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράπτης, Εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Διευθυντές Σχολικών μονάδων της πόλης μας και πολλοί συνδημότες μας.

 

 

 

  

  

  

  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING Reviewed by on . ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING Επίκαιρες τοποθετήσεις ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του εν ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING Επίκαιρες τοποθετήσεις ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του εν Rating: 0
scroll to top