Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 22, 2015 10:24 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τα Χριστούγεννα της κυρίας Κρίσης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της πόλης, είχαν από νωρίς ξυπνήσει. Όλοι ήταν ανάστατοι, καθώς τα νέα είχαν από βραδύς διαδοθεί. «Φέτος δεν θα υπάρξουν Χριστούγεννα για τα παιδιά. Η κρίση που επικρατεί, δεν το επιτρέπει».

Λίγο αργότερα, δύο νεαροί ρεπόρτερ, επιβεβαιώνουν την τραγική είδηση. «Κυρίες μου και κύριοι, το έκτακτο δελτίο. Η κοινωνία ανησυχεί. Χωρίστηκε στα δύο. Η κρίση χτύπησε παντού, χρήματα δεν υπάρχουν και φέτος τα Χριστούγεννα, μάλλον δε θα γιορτάσουν. Για να μας δώσουν δανεικά ζητάνε κι άλλα μέτρα κι οι έμποροι στην αγορά σκέφτονται τα λουκέτα».

Ο Δήμαρχος της πόλης, λίγο αργότερα, παίρνει την σκληρή απόφαση. «Νομίζω τ’ αποφάσισα, δεν έχουμε άλλη λύση. Δε γίνονται Χριστούγεννα μέσα σε τέτοια κρίση. Τέρμα τα δώρα, τα γλυκά, τα φώτα, τα στολίδια και τα παιδιά ας μη πάρουνε για μια χρονιά παιχνίδια».

Είχε προηγηθεί, ενδιάμεσα βλέπετε, και το ξεκάθαρα απειλητικό μήνυμα που είχε στείλει η Κυρία Κρίση: «Με λένε Κρίση και έχω σβήσει το γέλιο όλων να μη γυρίσει. Με λένε Κρίση κι έχω κερδίσει, αν τις καρδούλες σας ο φόβος πλημμυρίσει».

Που συνέβησαν όλα αυτά τα τρομερά; Μα, που αλλού; Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, εκεί όπου σήμερα το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων της Β’ Τάξης του σχολείου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προσέφεραν στους γονείς, κηδεμόνες και φίλους που προσήλθαν μαζικά, μία και πλέον ώρα γεμάτη κέφι, ζωντάνια, τσαχπινιά και γέλιο.

Λίγο πριν από την πραγματοποίηση της καθόλα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο πραγματικός Δήμαρχος φυσικά, που παραβρέθηκε για λίγη ώρα, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παραβρισκόμενους, αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, τόνισε ιδιαίτερα την πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε και φέτος η Διοίκησή του, να διοργανώσει πάνω από 130 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης μας, για ολόκληρο το μήνα Δεκέμβριο, προσφέροντας, έτσι, στους συνδημότες μας, λίγες στιγμές ηρεμίας και αγάπης.

Το σύντομο μήνυμα για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, που διάβασε η αξιαγάπητη εκπαιδευτικός Κα Κατερίνα Καραγιοβανίδου, διαδέχθηκαν οι προσπάθειες των ξωτικών, των ταχυδρόμων, του Άγιου Βασίλη, των νεράιδων, των παιδιών που έψαλαν τα κάλαντα, καθώς και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών, να σώσουν τα Χριστούγεννα, κάτι που στο τέλος, με πολύ κόπο είναι αλήθεια, το πέτυχαν, στέλνοντας τις καλύτερες ευχές τους για υγεία, τύχη, αγάπη, ευλογία, χαρά και ειρήνη, όχι μόνο στους παρευρισκόμενους, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, στο τέλος της Χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης, είναι σίγουρα η καλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πρωταγωνίστριες και οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά μας, τα οποία ξεδίπλωσαν το αστείρευτο ταλέντο τους, προσφέροντας, πλουσιοπάροχα, στιγμές ανάμνησης μοναδικές για όλους.

Εγκάρδιες ευχές προς όλους απηύθυνε, στο τέλος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Σχολείου κ. Πέτρος Μάης, ενώ στην εκδήλωση, εκτός των γονέων και κηδεμόνων των μικρών πρωταγωνιστών, παραβρέθηκε και η γνωστότατη ηθοποιός, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο μας, Κα Κορίνα Δαμουλιάνου.

Τέλος, πιστεύουμε ότι αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στις τρεις καταπληκτικές εκπαιδευτικούς, τις αφανείς πρωταγωνίστριες, που κοσμούν με την παρουσία τους το συγκεκριμένο Σχολείο, τις Κυρίες Κατερίνα Καραγιοβανίδου, Ζέφη Ραφτοπούλου και Ανδρομάχη Ταρλάμη, οι οποίες φρόντισαν, όχι μόνο για την καταπληκτική σκηνική παρουσία όλων των παιδιών, αλλά και για την καθόλα επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση.

Και του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τα Χριστούγεννα της κυρίας Κρίσης ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της πόλης, είχαν από νωρίς ξυπνήσει. Όλοι ήτα 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τα Χριστούγεννα της κυρίας Κρίσης ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της πόλης, είχαν από νωρίς ξυπνήσει. Όλοι ήτα Rating: 0
scroll to top